Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca singielka

Doradżcie - czy wydac 5 tys na wakacje w tym roku?

Polecane posty

Gość Pracująca singielka

Mam z jednej strony wyrzuty sumienia, bo to duża kwota, ale uwielbiam podróże, jestem młoda, dzieci jeszcze nie mam i nie wiem czy w przyszłosci będę mogła podróżować. Zarabiam ok 3 tys (+ - 200 zl), mój partner też w tych okolicach. mieszkamy we własnej kawalerce. Niby powinnismy myśleć o większym mieszkaniu, może samochodzie, może powinniśmy oszczędzać. Nie wiem. ile osób, tyle pomysłów na życie. I nie wiem: z jednej strony bardzo chciałabym odbyć 2 podróże, z drugiej myślę, że powinnam oszczędzać, bo nie wiadomo co życie przyniesie

Gość Pracująca singielka
proszę nie zaśmiecać tematu

Gość Pracująca singielka
:-) też tak ostatnio myślę, więc jestem juz prawie zdecydowana. Z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, bo wielu ludzi nie stac nawet na wakacje nad jeziorem. Mogłabym zrezygnowac z jednej podrózy i wydać połowe mniej.

kobieto, jeśli mieszkasz w Polsce, to odłóż na "czarną godzinę", być może uratuje cię to od niechybnej śmierci głodowej......

Gość Pracująca singielka
jesli, odpukać, spotka mnie coś złego, to czy 5 tys mnie uratuje? no nie wiem

Gość Pracująca singielka
a co sadzicie właśnie o odkładaniu na czarną godzinę? Może lepiej te pieniądze zbierać na wkład do mieszkania..może to nierozsądne i puste?

Pracująca singielka------------>jeżeli cię stać to jedź potem będziesz miała bachory i wtedy nie nacieszysz się wakacjami

Gość Niegrzeczny.
Witam znalazłem Super Serwis na którym za zbieranie punktów dostajemy atrakcyjne Nagrody. Możemy Także grać w różnych loteriach. Jak zarejestrujesz się z tego linka to otrzymasz 60 punktów na start! http://123konkurs.pl/pl/partnersprogram/15339.html

Gość taaaktaaa
A co Ci bedzie z tego ze odlozysz te 5 tys? Jakies szczescie Ci to przyniesie? Nie. Najgorsze to to, ze jadą na te wakacje, przed nimi i po nich bedziesz myslala czy dobrze robisz. Po co sie trujesz? malo masz innych problemow? Na oszczedzanie jeszcze bedzie czas, a wakacja to wakacje, odpoczac musisz, jedz i nie mysl o tej kasie, bo tylko wakacje sobie popsujesz. Seize the day!!!

Gość cxxczzxzzxczxczxczxcczx
Jedź teraz póki nie masz dzieci, nie ma nic gorszego dla innych wypoczywajacych niż rozwrzeszczane dzieciaki :O

Gość Pracująca singielka
a tak generalnie: oszczędzacie czy raczej konsumujecie?

Gość brie_ser
oszczędzam, zdecydowanie. Wakacje są nie dla Polaków

Uważam , że jezeli jest twoim marzeniem podróżowac to po prostu to zrób poki masz ku temu mozliwosci. Jak sama napisałas nie masz dzieci, a ni innych wiekszych wydatkow wiec mozesz sobie na to pozwolic zwlaszcza ze zarabiasz naprawde sporo. Twoje doświadczenia związane z tymi podróżami zostana ci na cale zycie i ja na twoim miejscu bez zastanowienia bym wydala te pieniadze:)

Gość Pracująca singielka
dzięki rybko na rade ;) Wiem, ze rodzina bedzie uwazala, ze to szalenstwo, że nierozsądnie robię, bo w koncu dziecka w kawalerce nie wychowam, a mieszkania jak wiecie sa niebotycznie drogie. oni uwazają, że powinnam odkladac na wklad

Gość Pracująca singielka
całkowity koszt tych wakacji to jakies 7 tys zl.. ponad 2 wypłaty

Ja bym jechala. Tez lubie podrozowac. Jak wydasz teraz to pozniej tez jestes w stanie zaoszczedzic a jak nie to sobie pozyczysz i splacisz szybko w kilku ratach. Jedz i baw sie. Pozniej przy dzieciach dlugo mozesz nie pojechac bo to bedzie spory wydatek a podroze wciagaja. Ja na moje marzenie wydalam wiecej i nie zaluje ani jednego grosza mimo ze jestem splukana i zyje teraz "na biezaco" :p ale uzbieram niedlugo i znowu pojade.... Gdzie chcesz jechac?

Gość eziszkj
Witam i przepraszam, ze pisze w temacie "Doradżcie - czy wydac 5 tys na wakacje w tym roku?", mam nadzieje, iz poswiecisz chwilke czasu na przeczytanie mojego postu. Moja zona Halimka poronila dziecko. Jest w strasznym stanie. Halimka potrzebuje pomocy, a ty mozesz jej wlasnie pomoc! Wystarczy, ze wyslesz sms pod numer 7176 dowolne haslo, a Halimka otrzyma fachowa pomoc od opieki medycznej. Halimka bardzo lubi ciasto i chcialaby je zjesc. Dziekuje i pozdrawiam

Gość Pracująca singielka
Pierwsza wycieczka to Kanary a druga Grecja :-)

Nie bylam ani tu ani tu, ale na pewno warto. Ja poki co podrozuje w strefie dolarowej na strefe euro poczekam az bede w euro zarabiac to zobacze na co mnie stac. Mieszkasz moze blisko granicy niemieckiej? Bo wyloty z Niemiec sa bardzo tanie i za ta kase mozesz pojechac raz a dobrze na Karaiby ;)

Gość ja tez kocham podrozowac
i nie szkoda mi na to kasy, ale na co Ty chcesz 5 tysi wydac? 5 tys na glowe, czy za wasza dwojke?

Gość Pracująca singielka
to sa 2 wycieczki, kazda kosztuje ok 2.500 pln plus wydatki na miejscu, głównie bilety wstępu i przejazdy jest to cena na głowe

Gość Pracująca singielka
up

Gość ja tez kocham podrozowac
moze jedz na razie na jedna, na druga zima, pewnie bedzie taniej i rozlozysz to sobie jakos.;)

Pariss ja mieszkam niedaleko Niemiec:)Fakt z Berlina lata sie prawie za darmo.W tamtym roku za bilet w obie strony do Rzymu zaplacilam 500zl Napisz cos wiecej o tych Karaibach:)

Gość Pracująca singielka
zdecydowalam, ze po powrocie z pierwszej podrózy bede szukala lasta na krete. Może uda sie wyhaczyć coś atrakcyjnego, no i bede wiedziala, czy wyrobie sie finansowo a co wy myslicie o lastach? kupujecie? Czy da sie kupic fajnego lasta na Krete?

Gość Pracująca singielka
właściwie do tej pory byłam tylko na Słowacji , w Pradze i na Rodos :) W kolejce jest Teneryfa, Kreta, a następnie Hiszpania - Costa del Sol ( Malaga, Sewilla) i Turcja (prawdopodobnie egejska). Jesli tylko finanse pozwolą

Ja duzo czytam o wakacjach z Niemiec i teraz walsnie po swietach planuje zalozyc sobie przede wszystkim konto walutowe zeby moc zaplacic ewentualnie w euro. Niektore biura takie jak ltur.de jak wykupuje sie lasta to wymagaja prawie natychmiastowej platnosci. Oprocz tego sa biura polskie takie jak Elmundo w Koszalinie np. gdzie mozna zaplacic oczywiscie w PLN. Dziewczyny wyszukuja dobre oferty i bukuja odrazu. Na forum wakacje.pl jest pelno ludzi ktorzy jezdza z Niemiec. CZasem na DOminikane czy Meksyk ceny sa juz od 900-1200 E za 2 tyg. w super 5* hotelu. Ja bylam w Meksyku ostatnio i uwazam ze warto wydac tyle kasy. TO nie Morze Srodziemne, warto zobaczyc tamten rejon swiata chocby dla tego koloru morza, klimatu kuchni i zabytkow. U nas za te pieniadze nie dostaniesz w zyciu. Tobie jeszcze odpada blizszy dojazd. Zobacz tez strone http://www.dreamtours.pl/ http://www.dreamtours.pl/ http://www.el-mundo.pl/ tam sa podobne wyszukiwarki wylotow. Mozesz sama cos wyszukac na jakis termin i pozniej tylko zabukowac przez ktores biuro. Poczytaj na forum wakacje.pl opinie o wylotach z Niemiec. Ja w tym roku nie wiem kiedy i jak zaplanuje wakacje ale moze w nastepnym z czegos skorzystam kto wie? Mozesz np. wykupic sam lot do Meksyku i zabukowac sama hotel to wyjdzie jeszcze taniej. Ja bylam sama i dalam rade wiec moge sie z TOba podzielic info.