Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca singielka

Doradżcie - czy wydac 5 tys na wakacje w tym roku?

Polecane posty

Gość Pracująca singielka
czasem lasty, z tego co widzę, to nie są lasty nawet tygodniowe, ale jako last sprzedaje się teraz np Kreta w maju. Byłabym w stanie się w miesiąc spokojnie w pracy ustawić. Boję się tylko kupować przez net wycieczki. Nie wiem jak to może wyglądać, bo przeciez nie zdążą mi już przysłać dokumentów pocztą, jeśli wyjazd będzie w ciągu powiedzmy 2 tygodni lub krócej

Fajne wakacje i sporo tansze to Turcja jak piszesz. Polecam TObie - to moj ulubiony kraj na wakacje za ktorym teraz tesknie bardzo bardzo.... :)

Gość timmika
Ja też kocham podróże, więc myślę, że bym pojechała :D Choć to też zależy jakie macie inne ważne wydatki. Ale póki nie ma dziecka, to korzystaj z życia, bo później pewnie jest o wiele trudniej ;)

Dokumenty wysylane sa kurierem i masz je drugiego dnia w domu . O to sie nie martw. Pozniej napisze TObie cos o lastach w tym roku bo teraz juz wychodze za chwile. Ja korzystalam z lasta kilka razy i bylam w Turcji na 2 tyg za 1500 zl w 3* all incl w Marmaris. tydzien byl wtedy za 699 zl ! W Alanii bylam za 900 zl.

Pariss dziekuje:) Meksyk znam z opowiesci i zdjec;)Moj facet dopiero wrocil z miesiecznej wyprawy;) Rzeczywiscie niesamowite miejsce:)Moze kiedys wezmnie mnie ze soba:) Koszalin mam niedaleko:)

Gość Pracująca singielka
Turcja też właśnie wchodzi w gre, ale tu trzeba wyrobić paszporty. W sumie do sierpnia, września jest jeszcze czas. A polecasz część turecką (riwiere) czy egejską? Wiem, ze to jak wybór między świętami bożego narodzenia a wielkanocą.. Ja chyba nastawiłabym sie wtedy na odpoczynek, piękne plaże i widoki

Gość Pracująca singielka
a jak jest z wyprawa do turcji? Z dokumentów to potrzebna jest wiza i paszport? jak uzyskac wiże, gdy jedzie sie z biurem podrózy i jest to na szybko, np. last?

Wize kupuje sie w Turcji na lotnisku i wbijaja ja do paszportu. To tylko formalnosc. Bede pozniej to napisze o Turcji i o lastach. pa

Gość Pracująca singielka
ach rozmarzyłam się :) Rzeczywiscie oferty bardzo atrakcyjne: Itaka ma w czerwcu Turcje/tydzien/ all/ 5 gwiazdek ( pełen wypas) za 1800-2100 duzo taniej niz Grecja Chyba rzeczywiscie pocisnę o ten paszport

hola! Najpierw troche o Turcji. Jest tanio przede wszystkim bo to bardzo popularny kierunek wakacyjny. Hotele sa bardzo dobre a 5* sa bardzo fajne. Bylam w wielu rejonach Turcji i mam sentyment do Alanii, ale na Riwierze bardziej podobalo mi sie w Kemer i okolicach. Marmaris tez jest piekne, wiecej gor, ladnych zatoczek duzo do zobaczenia w poblizu. Lasty na pewno beda i to nie problem dla dwoch osob, ale w tym roku z tego co slyszalam biura wykupily mniej czarterow i tym samym jest mniej miejsc a podobno ponad polowa sprzedala sie w first minute wiec moze byc problem. Chociaz mysle, ze pewnie w sezonie cos wykombinuja bo mimo kryzysu ludzie caly czas jezdza tylko wybieraja tansze hotele. Dobre hotele 5* ma Scan holiday, Wezyr, GTI. Singielka ja bym wyrobila ten paszport. Mimo tego, że mozemy podrozowac sobie po Europie bez niego ja uwazam, ze to jedyny dokument na ktory mozna sie powlac w razie jakis nieprzewidzianych okolicznosci. Bo co mozemy sobie zrobic z naszym polskim dowodem w Grecji czy Hiszpanii? CO to za dowod tozszamosci? Skad ich policja wie co to jest? PAszport to zawze paszport. Nie wiem tez jak to bedzie w Grecji w czasie tego kryzysu. Moze byc bardzo drogo bo beda wyciskac kazdy grosz z turysty a moze byc taniej chociaz nie sadze. A po co przeplacac? Nie lepiej kupic dobry hotel w Egipcie i wydawac tam tansze dolary niz euro? TO samo z Turcja? A Maroko? Maroko jest drozsze a za to ile tam do zobaczenia. Itaka ma wogole dosc dobre lasty szczegolnie na wyloty z Warszawy. Gorzej jest zawsze z lotniskami lokalnymi. Jeszcze co do oszczedzania na wakacje. Najlepiej kupowac sobie od czasu do czasu raz 100 E raz 100 dolarow i kieszonkowe mamy z glowy, pozniej wykupujemy tylko wycieczke w biurze i jedziemy. Zawsze to latwiej niz kupic odrazu 500 E a nie zawsze trafimy na niski kurs. Dlatego trzeba obserwowac kurs i kupowac jak waluta dobrze stoi, pozniej jest jak znalazl :)