Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fmirvb

Czy to tylko moje odczucia?

Polecane posty

Gość fmirvb

Witam. Mam 18 lat i im dłużej patrzę na ten świat, który mnie otacza tym coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ludzie to idioci a miłość ogranicza się do naszej klasy, gg i innych genialnych portali. Czytam książki znamienitszych pisarzy, od Coelho po Tolkienia, słucham muzyki w której jest coś więcej niż jp, mam swoje zdanie na tematy polityki, religii i słyszę, że jestem głupi,pojebany itd. Czy naprawde ludzie są na tyle tępi, by zabijać samych siebie, własny swiatopogląd aby być akceptowanimi przez resztę? A czy miłość ogranicza się tylko do seksu? Czy chodzi tylko o to, by nabiajac znajomych na nk? Czy nie ma już miłości opartej na przyjaźni, wzajemnym szacunku, zrozumieniu?

Gość umca umca umca
na ostatnie pytanie: jest. I dobra rada nie czytaj Coelho, on tylko udaje, ze jest wielkim myślicielem. zacznij czytać filozofów. co prawda staniesz się jeszcze bardziej nieszczęśliwy i popaprany, ale to będzie piękne.

Gość umca umca umca
a i nie szukaj sensu jestestwa i jakiegokolwiek zrozumienia na tym forum.

Gość Samanthe
idż spać. na tym forum nie znajdziesz rozmówców na poziomie. świat, który opisujesz faktycznie jest dziwaczny - ale to Twój świat. :) mój świat jest taki, jakim go sobie kreuje - elastyczny i zmieniam go sobie tak jak chce. jednym słowem jest: wymarzony. wszyscy mnie akceptują, ja też akceptuje większość społeczeństwa. Ty masz jakiś problem(sam/a ze sobą). zobaczymy jak tam dalej mi kreowanie wyjdzie, ale nie narzekam ani na świat, ani na swoje życie. staram się na tym forumełe przywrócić kobietom wiare w siebie, własną wartość, pewnośc siebie, namówic do kochania samych siebie, bardziej niż faceta. robie coś dobrego dla innych i jestem szczęśliwa. :) polecam poświęcenie czasu innym(najbliższym, starszym, schorowanym, zmarłym, potrzebującym) i Twój świat wróci do normy i znikną Twoje dziwaczne wydumane problemy. (mam lat 20)

Gość beansby weezer :)
zgadzam sie z autorem w 100%

Gość umca umca umca
"polecam poświęcenie czasu innym( zmarłym) i Twój świat wróci do normy i znikną Twoje dziwaczne wydumane problemy". to juz za dużo mistyki żeby przywrócić świat do równowagi:D

to znaczy że jesteś bardzo młody. świat jest różny, ma wiele barw, odcieni i dlatego jest taki wspaniały... Wyjrzyj dalej niż krąg twoich znajomych może to dostrzeżesz

Gość KeVa-lam
"robie coś dobrego dla innych i jestem szczęśliwa" - to co mówisz jest bardziej subiektywne, nie obiektywne. Tym sposobem (jeśli do kogoś wnikniesz), możesz niszczyć związki oparte na wzajemnej miłości. Wyobraź sobie teraz tekst- uczę facetów kochać siebie bardziej niż swoje partnerki. Nie wywoła on już w Tobie raczej tych samych emocji. A dlaczego?.... Nie identyfikuj się zbyt mocno z "grupą" ludzi. Miłość w kierunku ego, jest upadaniem. W miłości nie ma "bardziej siebie niż...". Jest za to harmonia. Co gorsza, jeśli interesujesz się kreacją, tu wypadało by się zainteresować głębią siebie. Bo to nadal kreacja wynikająca z egotycznego poziomu, teraz masz _co chcesz_, ale przez pewne błędy możesz przyciągnąć do siebie coś czego nie chcesz (nie przez przyciąganie podobieństw, bardziej skutki). Pozdrawiam

Gość KeVa-lam
Nie zrozum mnie źle, to nie krytyka