Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena 1985

Przerwa po kilku latach brania tabletek

Polecane posty

Gość lena 1985

Biore tabletki anty Yasminelle od 3 lat. Chciałabym przesteć je stosować, bo po pierwsze przestałam uprawiać seks i nie sa juz mi potrzebne, z drugiej strony chyba od nich moje libido od 3 lat utrzymuje sie na poziomie zerowym. Poza tym zaczełam je brać żeby wyregulować okres i zmniejszyc bóle miesiaczkowe, które były masakryczne. Niestety ostatnio zauważyłam że tabletki juz nie dziłają tak jak kiedyś i co okres nasilają się bóle miesiaczkowe, do tego stopnia ze muszę brać tabletki przeciwbólowe. Wydaje mi sie że coraz częsciej mam stany depresyjne, cierpie na bezsenność, budze sie w środku nocy i nie moge spac do rana, jestem strasznie zmeczona, blada. Wszyscy mysla ze mam anemie, ale robiłam badanie krwi i wyniki były w normie. Problem polega na tym że teraz mam okres i nie mogę isć do ginekologa. Studiuję w innym mieście i tam nie stać mnie na wizytę u specjalisty który weżmie 200 zł za poradę wiec proszę powiedzcie jak było u was? 1. Czy po skonczonym oststnim opakowaniu mogę po prostu nie zaczynać następnego? 2. jakich objawowów ubocznych mogę się spodziewać? Wiem że to sprawa indywidualna ale jak było u was i kiedy sie ustabilizoało? 3. Schudłyście, przytyłyście, stan cery, gorszy lepszy?

Gość LiliumAsia
mozesz sie spodziewac dlugiego okresu. pierwszego po odstawieniu tabletek. tak pozatym to chyba bedzie wszystko wporzadku.

Gość lena 1985
Dziękuję za odpowiedź. A powiedzcie mi, czy wasi lekarze zalecali wam robic przerwy po kilku latach. ? Ja jak zaczynałam brac tabletki to moja lekarka powiedział ze przerwa jest wskazana, ale oststanio cyztałam ze yasminelle maja tak mała dawkę hormonów ze mozna nie robić tej dłuższej przerwy. Czyli po skonczeniu blistra i i 7dniowej przewy nie zacznam nastepnego opakowania. nic wiecej nadzwyczajnego nie muszę robić? czy wy też miałyście stany depresyjne po tych tabletkach?

Gość jiosjsdss
Dziewczyno wywal jak njszybiej to świństwo jeśli nie chcesz sobie do końca zniszczyć zdrowia. Tabletki zniszcyzły Twój organizm, rozreguloały system hormonalny, libido sprowadziły do zera. Nad czym się jeszcze zastanawiasz? Chcesz dostać udaru albo zakrzepicy? Pewnie sporo upłynie czasu zanim odzysaksz równowagę, ale zrób to jak najszybciej. Powodzenia życzę.

Gość lena 1985
No własnie chce przestać je brać bo wydaje mi sie że moje zdrowie psychiczne przez ostatnie 3 lata strasznie ucierpiało przez te tabletki, chociaz nie wykluczam że przycyznyny moga być inne. Boję się tylko trochę ze jak przestane je brać to okres znow ssie rozleguje, wróca syfy na twarzy a bole w czasie okresu znow spowoduja ze bede nie do życia, dosłownie nie dam rady podniesc sie z łózka.... ale trudno poki nie spróbuje to nie bede wiedzieć... podzielcie sie swoimi doswiadczeniami prosze

po odstawieniu piguł w ciągu max 3 miesięcy Twój organizm wróci do stanu sprzed brania pigułek. czyli jak miałas długie, nieregularne i bolesne miesiaczki oraz problemy z cerą to bedziesz je miala znowu. coś za coś. odstawić mozesz normalnie, bierzesz ostatnią pigułkę i nastepnych juz NIE bierzesz. objawy odstawienne beda mniej wiecej takie jakie mialaś kiedy Twój organizm przyzwyczajał się do pigułek. wiecej nie da sie powiedziec.

Gość życieżycie
mozesz je przestac brac bez konsultacji z lekarzem, twoj wybor kiedy odstawisz:) ja biore dluzej od ciebie i mi lekarz nie kazal odstawiac, skoro nie uprawiasz seksu to odstaw na troche, po jakims czasie moze spotkasz fajnego faceta i wtedy jak bedzesz chciała znów możesz zacząc ale np jakies inne skoro te ci nie służą