Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jag2222

Pierścionek zaręczynowy... tylko który? ;-)

Polecane posty

Gość jag2222
Ten z apartu jest wg mnie naprawdę ładny, ale nie kupiłbym takiego na zaręczyny - to powinien być pierścionek, który nosi się przez -dziesiąt lat i przez cały ten okres powinien pasować do wszystkiego, co moja kobieta będzie mieć na sobie, no i pasować do niej przez te -dziesiąt lat. Wniosek - powinien być jednak bardzo klasyczny.

Gość lalalalalaaaaaaaaaaaa
Pierwszy ma wysoka korone, moze haczyc rajstopy - czyt. jest niepraktyczny :P

1;)))) Nie zgadzam się, że musi być z białego złota. Złoto to złoto, od zawsze było złote i po co wymyslanie białego? od tego jest srebro. A musi byc brylant? drogie Panie w dupach wam sie poprzewracalo, nie liczy sie cena pierscionka tylko gest , a wiadomo , ze brylanty nie sa takie tanie. I dziwia sie potem, że mężczyzni mówią na nie MATERIALISTKI. Inna sprawa jak kasa jest i mozna ja sobie wydawac, ale co to za warunek ze MUSI BYC BRYLANT? MUSI BYC MĄDRA KOBIETA a nie pusta lala ale z BRYLANTEM na palcu.

Gość jag2222
Srebro ma niestety do siebie to, że z czasem ciemnieje i przez to często trzeba je czyścić. A żółte złoto jest moim zdaniem trochę pretensjonalne. Co do brylantów - chyba każda dziewczyna marzy o pierścionku z brylantem, a pierścionek zaręczynowy jest raz na całe życie - nie wiem dlaczego miałbym na nim mocno oszczędzać...

Brylanty na zaręczyny kupuje się z innych powodów. Otóż wg symboliki brylant jest symbolem prawdziwej miłości i dlatego pierścionki zaręczynowe przeważnie oferowane są z brylantem. Osobiście najbardziej lubię szmaragd, szczególnie w szlifie w formie łezki.

Gość jussaa
mi to kolorowe oczko tez sie podoba, myślę że w 4 pierścionku wyglądałoby przepięknie!

chyba każda dziewczyna marzy o pierścionku z brylantem heh dla mnie nie ma znaczenia czy brylant czy cyrkonia, wyglądają podobnie :D

Gość hiena..cmantarna
wszystkie ladne oprocz 1 :P

Gość Lalunia niunia
trzeci od konca, ale zmien kamien na szafir lub diament:) albo podaj wiecej ..bo te takie sobie:P

Gość jag2222
>darunia29: A możecie polecić jakiegoś jubilera, gdzie jest naprawdę dobry wybór ciekawych propozycji? Tylko plz nie Kruk, Apart, Yes, Arent'art -> nie chciałbym kupić pierścionka, który można dostać w każdym centrum handlowym ;-) Co do zamiany kamienia w trzecim od końca - tam już jest diament ;-)

Gość jag2222
Nie >darunia tylko >lalunia ;-)

Gość karolinka2222
Dla mnie moze byc z białego złota z rubinkiem w diamentach:) nr paluszka16:D

No i ważne jest jakie planujecie obrączki. Białe złoto, czy tradycyjne żółte, bo pierścionek zaręczynowy powinien pasować kolorystycznie do obrączek. Jeśli mają być tradycyjne z żółtego złota, to pierścionek przynajmniej powinien być dwukolorowy. Teraz jeśli chodzi o obrączki jest chyba moda na białe złoto, zresztą są moim zdaniem ładniejsze, ale zapytaj lepiej wybranki jaki kolor jeśli chodzi o obrączki preferuje.

Gość jag2222
Pierwszy raz spotykam się z opinią, że kolor obrączek ma znaczenie. Nie chcę rozmawiać o tym z dziewczyną, bo to ma być niespodzianka. Najwyżej jeśli będzie jej na tym bardzo zależało, dostosuje obrączki ;-)

Mnie podoba się pierścionek nr 2 , ale to ty musisz znać gust swojej dziewczyny czy będzie jej się podobał , mój mąż a wtedy narzeczony wolał nie ryzykowac i razem wybraliśmy się do jubilera i wybrałam sobie taki jaki mi się podobał i byliśmy razem z tego zadowoleni a co do obrączek to teraz modne jest białe złoto ,i również razem je wybraliśmy ogólnie później obrączkę zakłada się przy szczególnej okazji , może wybierzcie się razem i problem masz z głowy ,

Gość jag2222
Nie - mówiła mi parę razy że nie wyobraża sobie nawet, że mógłbym poprosić ją o to, żeby sama wybrała sobie pierścionek. Moja dziewczyna jest tradycjonalistką i uważa że wybór pierścionka to w 100% zmartwienie faceta.

Współczuję, może jaką nosi na co dzień biżuterię (złoto czy srebro) jaką woli ? może wtedy będzie ci łatwiej coś wybrać , może wybierz się z nią na spacerek przy okazji do jubilera (oglądając nap., spinki do koszuli ) podpytaj który jej si ę podoba ; mój tak mąż robi do tej pory jak chce mi coś kupić

Gość .,.,.,.,.,.,.,.
FL, IF najpiekniejsze diamenty wszystko jest na++++++++++++18 karat zloto cena 80.000 plz

Witam, Ja bym wybrała ten trzeci od końca.Jest klasyczny i z białego złota a nie zloty.Sama dostałam bardzo podobny pierscionek od mojego chlopaka co prawda nie zareczynowy ale jest sliczny i pasuje do wszytkiego.Od tesciowej dostalam zloty pierscionek i powiem szczerze,ze zlote mi sie tak nie podobaja i kojarza mi sie ze stara babą. Zalezy co nosi twoja dziewczyna ale mysle,ze ten wskazany przeze mnie zrobi na niej najwieksze wrazenie.Możesz oczywiscie kupic jakis wyszukany ale chyba klasyczny najlepszy. I napewno jej sie spodoba.

Gość jeli chodzi o wybór
czy białe czy złóte złoto to oczywście musi pierścionek pasować do obrączki... Ja np teraz noszę srebro ale pierścionek będę chciała z zoltego zlota lub laczonego i moj chlopak o tym wie. Jednak kiedys byl przekonany ze z bialego, bo przeciez srebro nosze...

Gość ile kasy mozesz wydac

Gość jag2222
300 zl