Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamizelka12

czy to ciaza?

Polecane posty

Gość takajednamalami
dziewczyny a co sadzicie o mojej sytuacji... ostatnio okresu dostalam 4 marca (przewaznie cykl u mnie trwa 24-26 dni), 15 dnia cyklu kochalismy sie bez zabezpieczenia- do konca... okresu jeszcze nie mam...

Gość chora i przeziebiona
Agnieszko, rodziłam bez znieczulenia (prosiłam o nie, mówiłam że zapłace jednak mi nic nie dali, mówiąc że niedługo urodzę,,, a mineło parę godzin) ale dałam radę, przeżyłam :-) Bolało, ale tego bólu się już nie pamięta, jak zobaczysz dziecko zapomnisz o bólu :-) Mąż był przy porodzie, mimo, że nie chodziliśmy do szkoły rodzenia, POLECAM, bardzo dużo mi pomógł (mimo, że sam "boi się" pobrania krwi, to nie zemdlał :-) ). Moja kuzynka rodziła na Śląsku, tam w jakiejś prywtanej klinice ze znieczuleniem za ok 300 zl chyba jakoś, ja mieszkam w centralnej Polsce, w moim mieście nie ma prywtanych szpitali... A Ty skąd jesteś?

Gość takajednamalami
?????

mogłaś mieć ostatni dzień dni plodnych , narazie bym nie panikowała jestem z czestochowy , ciąży i niczego sie nie boje ale porodu strasznie bo jestem bardzo wrażliwa na ból

Dziewczyny idę spać :-) Bedę tu zaglądać, napiszcie jak będzie "coś" wiadomo u Was, po teście itp :-)

Gość takajednamalami
i kolejny dzien bez okresu... normalnie- te kilka dni spoznienia to nic takiego, ale martwie sie bo od ponad 2 tygodni kochalismy sie bez zabezpieczenia..okres powinien byc tydzien temu :(

Do kobietki wyżej :-) A robiłaś test? Po tygodniou czasu oczekiwania na okres wynik powinien być prawdziwy. Jak wyszedł negatywny to może to po prostu stres...

Gość takajednamalami
jeszcze nie robilam...bo caly czas czekam- tak myslalam ze w czasie swiat przyjdzie.... Nie mialam nerwowego czasu teraz....wiec to nie przez stres... fakt czasami jest tak, ze sie przesunie cos...ale najbardziej niepokoi mnie fakt ze kochalismy sie przez ten czas bez zabezpieczenia....

A tylko w 1 dzień bez zabezpieczenia?Czy więcej razy? Idz do apteki po test, dobry jest Quick Vue (taki z dzidziusiem na obrazku) lub Pre Test... Ja jakbym tylko mogła to już bym zrobiła test, by rozwiać te niepewności, ale nie mogę, tak wcześnie nic test nie wykryje, jak u mnie bedzie 5 dzień po stosunku... Jak zrobisz tset daj znać :-) Nieraz ktoś się stara o dziecko miesiącami i nie zachodzi, a innym się "trafi" od 1 razu bez zabezpieczenia, więc róznie to bywa...

Gość takajednamalami
patrzac na 28 dniowy cykl to okresu powinnam dostac w piatek 2 .04,ale ja srednio mam 25 dniowy cykl.... i niby jeszcze czas jest na ten okres...ale wtedy automatycznie przesuwa sie moj dzien owulacji- ktory patrzac jak na dzis idealnie wypadal w dni kiedy kochalismy sie do konca...i to najbardziej niepokoi...

Gość takajednamalami
nie zrobilismy tego 1 bez zabezpieczenia- tylko od 14 dnia cyklu robilismy to caly czas bez zabezpieczenia...

Więc szansa na ciążę jest większa niż byłoby to tylko 1 raz ... Ale chyba skoro swiadomie się nie zabezpieczyliście to chcecie dzidziusia? Ile macie lat? Ja z córeczką (4 latka) zaszłam w ciążę w 2 miesiącu starań, drugiego nie planowaliśmy, pękła nam prezerwatywa tylko w tym 1 dniu, więc róznie może być... Dziś mi się śniło, że zrobiłam test i był negatywny... Jejku,a czasem śni się na odwrót... Ja sama nie wiem czego chcę, los zdecyduje jak ma być :-) Leć po test i daj znać, najwyżej za parę dni zrobisz drugi teścik, a może ten już będzie pozytywny to będziesz wiedziała "co i jak" :-)

Gość takajednamalami
dzis zrobie test i zobaczymy... kurcze jakos to do mnie nie moze dojsc ze moge byc w ciazy

Gość takajednamalami
mamy po 26 lat

No to wiek "w sam raz" na dzidzię, ja tez mialam 26 lat jak chcialam miec dziecko :-) Jak zrobisz test daj znać. Życzę takiego wyniku jaki byś chciala :-) Jak wyjdzie pozytywny kup kwas foliowy :-) (chyba że już bierzesz)

Wspołżyłam z mezem 4 tyg temu bez zabezpieczenia. Okres mialam dostac 4 kwietnia i go nie ma. Dzis zrobiłam test i wyszedl negatywny. Czy to jeszcze za wczesnie czy to nie ciaza??

Gość takajednamalami
nie planowalismy teraz dziecka... czesto kochalismy sie bez zabezpieczenia- ale kilka dni przed planowanym okresem... a teraz kochalismy sie jeszcze wczesniej niz zwykle... i tego okresu nie ma...zaraz ide do pracy- i jak wroce to dam znac jak wyszedl test

Gość takajednamalami
czyli wspolzyliscie zaraz po okresie tak? czy jeszcze w czasie miesiaczki..bo 4 tygodnie to 28 dni....

W pierwszej ciazy test wyszedł pozytywny dopiero po 6 tyg i to slaba kreska, a teraz nic ani obiawow ani 2 kresek

Gość takajednamalami
no to mialas dni nieplodne... moze po prostu Ci sie przesunal...

nie straszcie dziewczyny :) badz mysli takiej jakiej chcesz i wykraczesz sobie prawde ;p mi okres spoznial sie miesiac . cholernie sie martwilam gdyz widac po nicku dopiero 16 lat mam . ;/ a dosc czesto wspolzylam z mym stalym partnerem ... okazalo sie ze poprostu nieregularny cykl + tabsy ktore bralam bo bylam chora przedluzyly ten cykl :)nie wpadaj w panike za szybko ;* a lekarz Ci wszystko powie . a gdybys byla w ciazy ciesz sie z tego ! dasz zycie nowej osobie :)) ja bym teraz sie szczerze mowiac naprawde cieszyla . dziekuje za uwage ;*

Monika a ile lat ma Twoje pierwsze dziecko? Wg mnie test powienien dać prawdziwy wynik ok 27-28 dnia cyklu czyli w terminie spodziewanej @ ... Ale skoro w 1 ciąży u Ciebie test wykrył później to może i teraz wykryje później :-)

Moja corka ma 19miesiecy. Nie mam pojecia chyba czas zejsc na ziemie i przyjaac do wiadomosci ze to nie ciaza. 4 kwietnia powinna byc miesiaczka nie ma jej jeszcze:(

Gość już_nic_nie wiem
Monika a robiłaś test??? Ja mam ok 10-11 dni do okresu i boli mnie brzuch, plecy na dole, brzuch albo kłuje jakby igłą ktoś kuł albo tak boli promieniując jakoś do dołu, nie umiem tego opisać, bo mnie z reguły NIGDY przed okresem czy w owulację nic nie bolał brzuch... Jak mnie bolał to np w 2 dniu okresu ale nie zawsze. A teraz dziwnie mnie pobolewa, może na okres, a może na ciążę... Czy to może być objaw oznaka ciąży skoro wczesniej nie miewałam bólu brzucha czy pleców???

Robiłam test (w okienku testu gdzie jest C i T tamgdzie jest C pojaawiła sie kreska czerwona a tam gdzie jest T jest kreska bledsza od całego tła i wyglada jakby miała byc kreska.) Tylko po dluzszym czasie to nie wiem czy wiarygodny. POMOCY BO ZWARJUJE cholerne testy mało praktyczne Mi nic nie dolega chodze czesto siusiu nieraz mam zgage po coli ale nic po za tym

Gość już_nic_nie wiem
Gdzieś czytałam, że taka mało widoczna kreska to moze być ciąża, jej poczatek dlatego mało kreske widać... Powtórz test za 2 dni, kup inny rodzaj... Kurcze ja na Twoim miejscu nie czekałabym 2 dni a jutro bym zrobiła :-)