Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z_ciekawości...

Skąd się biorą faceci, którzy celowo szukają kochanki?

Polecane posty

Gość z_ciekawości...
Ależ dobrze wiem, ze kobiety zdradzają... Zwłaszcza, że często faceci zdradzacze celowo szukają tych "zajętych"... Jednak zdradzające kobiety raczej nie szukają celu z premedytacją... Nie wyjeżdżają same w celu zdradzenia męża :) No i rzadko zaczepiają, nagabują, namawiają... Nie widzą zainteresowania, to sobie odpuszczają. Ktoś nie chce spełniać roli kochanka, to kobiety raczej nie będą szukać sposobu, zeby go podejść i nie będą zapewniać o wielkim uczuciu, tylko po to, żeby się przespać...

Gość thc
U facetów nie jest to tylko potrzeba seksu, ale potwierdzenie swojego statusu zdobywcy, macho itp. itd. w czasach, gdy kobiety zarabiaja tyle samo albo więcej, czesto maja decydujące zdanie w związku i zdrada męża/partnera jest sposobem na dowartościowanie się.

Nie wyjeżdżają same w celu zdradzenia męża No i rzadko zaczepiają, nagabują, namawiają... Nie widzą zainteresowania, to sobie odpuszczają." a mama ci odcieła media , i nie wypuszcza z domu ? ze nie wiesz co sie na świecie dzieje :P

Gość z_ciekawości...
Regres... idziesz na łatwiznę ;) Ale w sumie co mnie to obchodzi... A Lew Starowicz nie jest dla mnie największym autorytetem. Nie chodzi o "rozumienie" seksu bez uczuć, czy o jakieś uczucia w ogóle, ale o logikę... Jednak nie chce mi się tłumaczyć, w jakim sensie ;) Po prostu postawa takich typków, co zdradzają z premedytacją wydaje mi się nielogiczna.

Gość thc
Z_ ciekawości - mylisz sie bardzo, powtarzam - kobiety potrafią lepiej to ukryć. Motywacja bywa inna , to fakt. Obecnie młode dziewczyny celowo prowokują zonatych do zdrady, bo to rózniez sposób na dowartościowanie - potrafiłam zdobyć wiernego żonatego, jeżeli ma atrakcyjna żonę - satysfakcja jest podwójna. Paradoksalnie - same jesteśmy sobie winne. Męzczyżni są tacy, bo na to im pozwalamy - oczywiście w dużym uproszczeniu.

Gość z_ciekawości...
A Ty Regres, jak rozumiem, wiedzę o świecie z mediów czerpiesz? Gratuluję ;)

Po prostu postawa takich typków, co zdradzają z premedytacją wydaje mi się nielogiczna" a zakochanie sie w kimś uważasz za logiczne ? :P A Ty Regres, jak rozumiem, wiedzę o świecie z mediów czerpiesz? " jak najbardziej :) oczywiście ze tak ( radio , tv TVN24 , internet , gazety) to najlepsze nośniki wiedzy o świecie

Gość thc
Szukanie w zdradzie logiki jest utopią. Właśnie brak logicznego myślenia powoduje wikłanie się w takie układy, bo jak ta druga strona sie dowie, to konsekwencje porafią być nadzwyczaj przykre i czesto winowajca żałuje swojego postępowania - poniewczasie. Nie wspominam tu o związkach, gdzie przyzwolenie na zdradę jest oficjalnie akceptowane przez żony/parnerki.

Gość z_ciekawości...
Naprawdę chodzi tylko o podreperowanie samooceny? A poza tym - pytam, więc nie wszystko wiem o świecie... Czy ktoś z Was odważy się powiedzieć, że wie wszystko? Ja nie mam takich ambicji, a że usłyszałam ostatnio parę takich historii, to ciekawi mnie motywacja.

Nie wspominam tu o związkach, gdzie przyzwolenie na zdradę jest oficjalnie akceptowane przez żony/parnerki." tak własnie powstaja toksyczne związki między innymi z tego powodu oczywiście ;)

Gość o_o_o
a mi się wydaje że tacy faceci którzy nieustannie szukają przygód mają coś z psychą i nawet szkoda próbować ich zrozumieć

Gość się
Zdrada jest jak najbardziej logiczną konsekwencją tego, co dzieje się w związku.

Gość z_ciekawości...
Co do logiki... Więc właśnie dlatego się na to pojęcie powołuję, bo faceci, o których piszę, wydają mi się zimnymi, wyrachowanymi cynikami... czyli coś kalkulują... czyli oddzielają uczucia od seksu... czyli może aspirują do logicznego myślenia ;) A zakochanie? To pojawia się zakochanie? Jeśli pojawia się zakochanie, to już zupełnie inna sprawa. I nie ma o czym dyskutować. Ulec "pokusie" w zakochaniu, to trochę co innego niż udawać "zakochanie", żeby spełnić swoją zachciankę, jednocześnie kogoś krzywdząc. Tak moim zdaniem...

Zdrada jest jak najbardziej logiczną konsekwencją tego, co dzieje się w związku." to skutek wywołany przyczyną :D czy logiczną ? raczej nie bardziej bym obstawiał tutaj odreagowanie emocjonalne Emocje towarzyszące takim zdarzeniom sa złym doradcą

Gość 1ookrotka
mi 25letni facet, niespełna rok po ślubie, mówi, że on musiał sie ożenić( bo cyt- wypraiwał już takie rzeczy, że...musiał:o) a do 30 to on wyszleć się musi...:o więc czeka tylko na moją zgodę:o wg mnie toj akiekoleiwek rzeczy które wyprawiał przed ślubem, nie były gorsze od tego co robi teraz:o:o:( a żona w ciązy...:o zgadzam się, ze bajerować to żonaci potrafią jak żadni inni, ale co warty jest taki sqrwy...:(:o

Gość thc
Nie zgadzam się, jest to logiczna konsekwencja myślenia o związku osoby, która dopuszcza sie zdrady.

Gość z_ciekawości...
a jeśli zdrada jest konsekwencją jakichś braków w związku, to po co ciągnąć ten związek... mówi się, że układ on- żona + kochanka - jest dla niego wygodny... Jaka to wygoda? Chcieć coś i ciągle sobie odmawiać? Udawać, kryć się, żyć w strachu...

Gość się
Z czym się nie zgadzasz?

Gość się
Nie zawsze jest prosto zakończyć związek. W układzie idealnym - pewnie, że powinno tak być ale nie jest. I dlatego ludzie decydują się na szukanie kogoś trzeciego.

no wlasnie, a co jest warty taki skurwiel, szef, ktory ma romans z pracownica? Do tego mężatką i taka maszkarada, ze szokkkkkkkk

a jeśli zdrada jest konsekwencją jakichś braków w związku, to po co ciągnąć ten związek..." moga byc rózne powody : 1/ bo są dzieci i to dla dzieci 2/ myślenie "a bo juz nie znajde sobie kogos innego " 3/presja rodzinna powodów takiego zachowania jest mnóstwo

Gość się
Może ta pracownica jest ciepła, serdeczna, inteligentna. A może dobrze robi loda.

no wlasnie, a co jest warty taki sk**wiel, szef, ktory ma romans z pracownica?" to juz trzeba pytać tej pracownicy co mu tyłka dała ...

Gość iga//
nic nie są warci tacy skur... To zwykli egoiści Trwają w małżeństwie bo im tak wygodnie a na boku zawsze przecież kogoś mogą znaleźć

Gość thc
Z tym co wyżej, chyba mam prawo mieć inne zdanie?

Gość z_ciekawości...
Mówię o takich, którzy o zakończeniu małżeństwa nawet przez chwilę nie myślą, a jednak o tym mówią w postaci bajki dla kochanki, że przyjdzie kiedyś taki czas, że odejdzie od żony i wiecznie będą razem... ;) I dziwię się, że jest im dobrze z takimi głupimi kochankami, które się na to nabierają... czasem latami...

naprawde w glebokim szoku jestem...ludzie na co on patrzy? gdzie on ma oczy? czego on szuka w zyciu? No czego???:-( Facet 45 letni a jemu motylki w glowie (tak powiedzial)

ale co to za szmata, ma męża i dwie coreczki 10 lernie, blizniaczki. I ona sie wdaje w romans z szefem? I nie boi sie, ze prawda wyjdzie na jaw??? Bo na pewno wyjdzie ...

Gość się
Editha - raczej coś znalazł w tej pracownicy skoro się z nią zadaje.