Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie1wiedzaca

PIT-ulga na dziecko

Polecane posty

Gość Nie1wiedzaca

czy moze ktos sie zna na tym-mam 22 lata, studiuje i moje dochody w 2009 roku wyniosly 2000. czyli mama moze odpisac sobie ulge ale czy ja mam tez rozliczac sie?

Gość klip klap
mama maoże, ale ty sama też powinnaś się rozliczyć. z 200 zł zwrotu będziesz miała. tak mi sie przynajmniej wydaje

Gość mieskoook
powinnaś się rozliczyć

Gość Nie1wiedzaca
ok dzieki:) mam jeszcze jedno pytanie. poltora roku temu zalozylam sobie lokate w banku. skonczyla sie pod koniec marca. czy pieniadze, ktore "zarobilam" na tej lokacie sa traktowane jako dochod? czy rozliczajac sie powinnam tez to uwzzgledniac?

Gość klip klap
aż tyle tego zarobiłaś aby to w picie umieszczać? raczej kategoria inne przychody, ale ja moge się mylic

Gość Nie1wiedzaca
z tej lokaty mam niecale 850 zl/.

Gość bez ogródek...
hahaha ....dobre sobie. Pieniądze na lokacie masz przecież z dochodów, jakie zarobiłaś. Płacisz tylko belkowe - podatek od odsetek i nic po zatym.

Gość klip klap
jak chcesz to umieścić, to chyba w kategorii inne przychody. ale moge się mylić

Gość bez ogródek...
Od zysków z lokat potrącany jest podatek od odsetek, tzw. belkowe. Nic poza tym. Ciekawe jest to o czym mówisz, bo wiele osób i firm, zarabia na naszych pieniądzach i to wcale nie małe pieniądze!

Gość Nie1wiedzaca
moze to niektorych smieszyc ale ja naprawde nie znam sie na tym... czyli z lokaty nie musze sie rozliczac?

Gość bez ogródek...
Nie wiem, jaka jest minimalna kwota podlegająca opodatkowaniu. Kiedyś było ponad 2000, teraz pewnie więcej. Podejrzewam, że nie musisz się rozliczać, ale czy napewno... ? Zadzwoń do urzędu skarbowego i poproś dział informacji, a tam poprostu zapytaj.

Gość bez ogródek...
Weź mnie nie rozwalaj. Nie dość, że wspierałaś bank swoimi oszczędnościami, zamroziłaś kasę za niewielki zysk, inflacja w tym czasie podgryza twój zgromadzony majątek, a ty chcesz te opłakane ztski doliczać do dochodu! W życiu nie korzystałabym z lokat, gdyby tak było. STOP

Gość Nie1wiedzaca
dzwonilam dzisiaj pare razy ale niestety nie dodzwonilam sie:O ale i tak dzieki:)