Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Areo-kocham-cie

podoba wam sie moja krotka bajka?

Polecane posty

Gość Areo-kocham-cie

ocencie czy wam sie podoba bo mam zamiar przeczytac w szkole i neichce sie osmieszyc Historia Zakochanego Slonca Slonce swiecilo jak zwykle w ten piekny dzien obserwowalo jak ludzie ciesza sie 1 dnia wiosny wszyscy radosni i pomocni slonce bylo z dnia nadziej coraz szczesliwsze dlatego kazdego dnia coraz bardziej bylo cieplo pewnej nocy kiedy slonce spobie spalo za chmurami wyszedl ksiezyc -o witaj slonce jak czasem zerkam za dnia to widze ze jestes bardzo szczesliwy -o tak niema to jak ptaszki spiewajace i szczesliwi ludzie powiedzialo slonce -skoro mowimi o szczesciu prosze naswietli mnie chcialmbym zobaczyc ludzi ktorzy spia Slonce naswietlilo ksiezyc i poszlo spac nagle obudzilo go wybuch i nowa gwiazda sie zdeformowala -o witaj nazywam sie slonce a ty? Zapytalo sciekawione slonce -o witaj slonce nazywam sie Areofita gwiazda sie usmiechla i zamrugala Slonce po raz pierwszy widzialo tak piekna gwiazde byla niebiesko rozowa a jei piekne czarne oczy blyszczaly slonce spedzil cala noc gadajac z gwiazda az w koncu nadszedl dzien -to pa slonce Areofita pocalowala slonce w policzek i znikla Slonce bylo tak zakochane w Areoficie ze byl goroncy jak nigdy ludzia bylo duszno niebyli juz tak szczesliwi nadeszla kolejna noc slonce znowu spedzilo noc gadajac z Areofita i tak trwalo 3 tygodnie a na swiecie byla susza ludzie umierali po 4 tygodniu Areofita powiedziala -o moj kochany gwiazda polarna powiedziala mi ze czas na mnie powiedziala ze smutkiem Areofita i pszestala mocno swiecic dzis w nocy nagle byl czas by slonce zrobilo dzien pocalowal Areofite i zrobil dzien ale ten dzien byl tak smutny dla slonca ze pszestal sie swiecic mocno na polu bylo strasznie wiatrowo i zimno ksiezyc pomyslal ze musi spedzic ostatni dzien z Areofita wiec poszedl do ksiezyca i spytal -moj kochany ksiezycu musze spedzic ten dzien ostatni dzien z Areofita mozesz mnie zastapic? -no niewiem nieumiem swiecic zareagowal ksiezyc z dziwieniem -bede cie ogrzewal tylem a ty ogrzejesz ziemie dobrze? Ksiezyc sie zgodzil,i nagle na ziemi zrobilo sie ciemno slonce spedzilo ten ostatni czas z Areofita a na ziemi bylo ciemno nagle ksiezyc ocunol sie a slonce musialo odejsc od Areofity -czemu to zrobiles? -pszepraszam oparzyles mnie Slonce pszestalo swiecic a na ziemi zaczal padac snieg ludzie gadali co sie dzieje a slonce ukrywalo sie za chmurami az nagle nadeszla noc slonce bylo za chmura i plakalo nagle zobaczyl Areofite pocalowala slonce i usmiechla sie i poleciala w strone ziemi a chmura ocunela sie za troche by slonce moglo troche zobaczyc Areofite areofita zaczela sie mocniej swiecic i spadla na ziemie slonce bylo smutne a nagle pszyszla gwiazda polarna -nie martw sie slonce kazda gwiazda kiedys spadnie nawet ty ale ty jestes ta najmocniejsza nie zmieniaj zycia nie marnuj go puki jeszcze trwa bo pamietaj slonce zycie jest tylko 1 a ty niemozesz go marnowac Slonce spojrzalo na gwiazde gwiazda polarna usmiechla zamrugala i poszla -ksiezyc zeby nie zapamietac Areofity na jei czesc zrobimy noc na ziemi przez 5 sekund zaoferowal slonce ksiezyc sie zgodzil i tez poszedl na nastepny dzien slonce swiecilo tak samo jak zawsze i szczesliwe patrzylo na szczesliwych ludzi.

Gość przenaczona
za dluga do czytania

Gość wkdjwdj
nawet fajna tylko popraw bledy smutna i pouczajaca 5/5 :)

fajniutka taka slodka skojarzyla mi sie z historia choinki hansa andersena :) ale rzeczywiscie popraw bledy i troche ci sie pomieszalo w niektorych zdaniach

fajna przypomina mi historie choinki hansa andersena rzeczywiscie popraw bledy i troche ci sie pomieszalo a takto to super 6/5

Gość ok jest
jest ok