Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaabbbbbbbe

nieregularne miesiaczki a dziecko...............

Polecane posty

Czy ktoras z was miala dlugie cykle a przez to problemy z zajsciem w ciaze? prosze odpowiedzcie jak to wyglada... mNIE czasem spoznia sie okres kilka tyg i boje sie ze w przyszlosci bede miec problem, lekarz chce przepisac tabletki a to moim zdaniem nie jest rozwiazanie, bo cos sie dzieje w organizmie. Juz bralam tabletki kilka lat. Co Wy na to?

badan ci nie chce zrobic tylko od razu tabletki? u mnie sie okazalo ze mam zespol policystycznych jajnikow...ze mam problemy z owulacja.....moze zmien lekarza?

badan ci nie chce zrobic tylko od razu tabletki? u mnie sie okazalo ze mam zespol policystycznych jajnikow...ze mam problemy z owulacja.....moze zmien lekarza?

miałam idealnie to samo - tabletki anty 5 ;at a [ptem po pdstawieniu miesiączki co 60 - 80 dni ..... masakra..... ale zaszłam w ciąże i mam dziecko :)

Gość sraty pierdatyyy
ja czasem nie mam nawet 3 mies. nie leczylam sie. wpadlam po 4 latach stosunku przerywanego.

przepraszam za błędy (literówki) ale syn mi leży na ręce i źle mi się pisze.....

To super!! Czyli mozna miec dziecko jak sa takie anomalia w okresie. Bo ja juz wariuje, slucham jakie problemy maja z zajsciem choc okres ok, wiec sie boje skoro ja mam takie odstepy. Tez nieraz nie mam 3 mies... Ale jakos leczylyscie sie czy po prostu udalo sie? zmieniam lekarzy a i tak kazdy albo hormony albo na wywolanie okresu ale co to da na dluzsza mete.

To super!! Czyli mozna miec dziecko jak sa takie anomalia w okresie. Bo ja juz wariuje, slucham jakie problemy maja z zajsciem choc okres ok, wiec sie boje skoro ja mam takie odstepy. Tez nieraz nie mam 3 mies... Ale jakos leczylyscie sie czy po prostu udalo sie? zmieniam lekarzy a i tak kazdy albo hormony albo na wywolanie okresu ale co to da na dluzsza mete.

aha i jeszcze do tego mam miesniaka na macicy, malego ale chce mi usunac i tez sie waham...:(

Mi mój gin kazał brać ziołowy castangus czy jakoś tak, jakbym nie dostała okresu do miesiąca.... no i nie dostałam. A na kontroli u gina miałam usg i powiedział mi że mam akurat owulację (dlatego też miałam czekać do miesiąca na okres), na a że z mężem chcieliśmy dziecko to zaraz po wizycie zaczęliśmy działać. W dzień gdy mijał miesiąc i nie było okresu, wiedziałam, że mam zacząć brać ten castangus, ale coś mnie podkusiło zrobić test ciążowy i wyszedł pozytywnie. Tabletki do dziś leżą nieruszone w szufladzie :)

Ale ja jeszcze nie staram sie o dziecko tylko widze jakie mam problemy i chce cos z tym zrobic zeby potem nie zalowac, ze czegos nie dopilnowalam. Ide teraz do lekarza i mysle co powinien mi zlecic oprocz tych hormonow, bo po co. moze jakies badanie hormonalne co ze mna nie tak?

ja bym jednak zanim bym zaczela lykac antyki zrobilabym sobie badania hormonalne. Ja mialam torbiele na jajnikach...warto sprawdzic wszystko...no do tego ten miesniak....trzeba usunac bo on tez moze przeszkadzac w ciazy...

wlasnie on tez tak mowil, ze moge poronic albo w ogole nie zajsc... Ale ja zwlekam bo moze odrosnac a jeszcze nie planuje ciazy na ten moment i nie chce tego robic drugi raz. a te badania ile kosztuja? mam nadzieje ze mi to zrobi albo sprobuje zasugerowac. Dwiwne to bo przy miesniakach powinny byc czestsze krwawienia.

moja kolezanka ma tez tak samo długie cykle i okazało sie ze ma niedobór progesteronu w II fazie cyklu. Zbadaj hormony. Przez wiele lat ginekolog jej mówił, ze taka juz jest jej uroda a jak zmieniła gina to sie wszystko reguluje i jest tak jak powinno byc.

bylam u lekarza i kazal mi brac luteine w konkretne dni cyklu aby wyregulowac i zrobic badanie tarczycy. Czy to wystarczy aby cos stwierdzic? a i mięsniaka kazal jednak nie wycinac , dopiero po ciazy, bo wedlug nowych badan tak bedzie lepiej...i zglupialam...:(

a to ciekawe bo wiem ze dziewczyny w ciazy z miesniakami to maja trudnosci i musza bardziej na siebie uwazac......luteina to standardowo przepisana:) ale z tym miesiniakiem? hm...no nie wiem....a moze warto jeszscze z kims to skonsultowac? bo miesniaki przeciez moga sie powiekszac....hm no nie wiem nie wiem...lekarzem nie jestem...hm

Powiedzial ze wytnie dpiero po 2 ciazy albo jakby urosl, a poki co sie nie zmienia. Wczesniej chcial wycinac teraz mowi ze ryzyko bo macica moze troche sie uszkodzic, bedzie mniej elastyczna i tez bedzie problem. W sumie wydaje mi sie to logiczne. Ale masz racje, skonsultuje to jeszcze z innym lekarzem.