Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja wredna teściówka

Teściowa chce bym zapłaciła jej za opieke nad wnuczką!

Polecane posty

Gość moja wredna teściówka

Jestem oburzona! Moja teściowa , kobieta na emeryturze(ma 70lat) zażądała bym płaciła jej za to że zajmuje się córeczką swojego syna a mojego męża.

Gość vdc ona ona
a niby czemu masz nie płacić?

Gość no i dobrze
:) a co oczekujesz darmochy? Słusznie że chce kasy:)

Gość cara -
a co w tym dziwnego ? co innego gdyby to chodzilo o kilka godzin raz na jakiś czas - ale jeli chodzi o opieke codziennie po kilka - kilkanascie godzin - to czemu kobieta ma tyrać za darmo ?

Gość moja wredna teściowa
Moja teściowa chce 50 złotych za dzień, zdziwiłam się jak to usłyszam. Ona powiedziała mi że opieka nad moim dzieckiem ją męczy, po tych słowach aż mi się słabo zrobił. Siły żeby w polu kopać to ma, ale żeby się jedyną wnuczką zająć to nie.

Gość swoje juz odchowala
i słusznie oczekuje pieniędzy za niańczenie .

Gość swoje juz odchowala
No tak przecież 70 - latka to pełna sił młoda kobieta prawda :O

Gość cara -
skoro jesteśtaka zachwycona swoja córką - to czemu sama sie nia nie zajmiesz ? Myslisz ,ze babcia to darmowa siła ?

Gość vdc ona ona
dobra daruj sobie głupią pisaninę jak chcesz prowokować to nie przedobrzaj...

Gość masz dziecko to się sama
zajmnij swoją córką .

Mojej teściowej nawet kamieniem nie dobije. Ona robi w polu, chodzi na spacery, ma siłe by cały dzień chodzić po sklepach. Nasza córeczka ma 4 latka, to nasze pierwsze dziecko, teściowa długo czekała na swoją wnuczke. Na początku interesowała się, więc codziennie przyjeżdżała do nas i zajmowała się Zosią. A teraz jej odbiło i chce pieniędzy.

Ja i mąż pracujemy. Teściowa zajmuje się moją córką góra 10 godzin dziennie, czasem może troche dłużej. Ale w weekendy już tego nie robi, może czasami w sobote.

Gość to dla mnie tez nie jest
normalne brac za opieke nad wnuczka kase... Babcia nie ma obowiazku sie opiekowac dzieckiem, moze nie miec sily, moze jej sie zwyczajnie nie chciec i o jak najbardziej rozumiem ;) Ale branie za to kasy to dla mnie przesada... To rodzina, nie firma uslugowa jakby nie bylo :O

Gość tytytyt
Czyli chce tysiaka za miesiąc. A może ma problemy finansowe i w ten sposób nie będzie jej głupio prosić was o kasę? Tak coś za coś.

Gość swoje juz odchowala
Robi w polu ? I jeszcze ma się Twoim dzieckiem zajmować . Połowę życia wychowywała Twojego męża i nawet teraz nie może sobie odpocząć . Jeszcze ma się Twoim dzieckiem zajmować ? Nie bądź śmieszna . To Twoje dziecko , nie jej . Jak Ci się nie chce córki wychowywać to trzeba było krocza nie nadstawiać .

Gość cara -
Teściowa zajmuje się moją córką góra 10 godzin dziennie, czasem może troche dłużej. Ale w weekendy już tego nie robi, może czasami w sobote.----------------góra 10 godzin dziennie - a moze dłuzej - prowokacja jak nic .

Gość cara -
Ale branie za to kasy to dla mnie przesada... To rodzina, nie firma uslugowa jakby nie bylo -------------------to tym bardziej nie powinna pilnować dziecka - skoro to nie jest firma .

mna sie zajmowala prababcia. Ale nigdy nawet nie pomyslala o tym, zeby chciec za to jakies pieniadze, kochala mnie i bylysmy rodzina. Babcia palcem nie kiwnela i dobrze. Mama niczego nie oczekiwala od osob ktore nie chcialy sie mna zajmowac. Prababcia sama zaproponowala ;)

A wg Ciebie opieka nad czteroletnim dzieciakiem nie jest męczącą pracą? To idź na 10 godzin i pilnuj cudzego dziecka - zobaczysz, czy to będzie czysta przyjemność. Popieram babcię. Zrobiłaś sobie dziecko, to teraz się nim zajmuj albo zapłać ludziom za to zajęcie się, a nie sama do roboty a dla dziecka darmowej naiwnej opieki szukasz. Szczyt bezczelności.

Gość fyu
hjkl,mnbvc

oczywicie - pilnowanie dziecka to tylko grzecznosc i przysluga, nigdy nie jest to obowiazek. Babcia jak najbardziej nie musi jesli nie chce (bez podawania nawet przyczyny) zajmowac sie wnukami ;) Co dop tego sie zgodze. Ale branie kasy? :O

Gość no i dobrze
mało chce. pOWINNAŚ SIĘ CIESZYĆ. bO STRASZNIE NISKO CENI SWOJĄ CIĘŻKĄ PRACĘ. JA BYM ZAŻCZYŁA SOBIE WIĘCEJ. SKORO PRACUJECIE PO 10GODZIN,LUB DŁUŻEJ TO MACIE CHYBA KASĘ?

jeździcie po swoich teściowych jak po "łysych kobyłach", a teraz jesteście oburzone !