Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńka ka

czkawka u noworodka

Polecane posty

witam! mam pytanko czy to normalne aby 3 tygodniowe dziecko mialo często czkawke?? jak temu zaradzić?? moja dzidzia ma prawie co 2 karmienie, nie tak odrazu tylko po paru minutach zastanawiam się jak temu zaradzić, pytałam pediatre i powiedział że nic mu nie będzie ale ja się jednak martwie czy to nie wpływa jakoś na serduszko i jak temu zaradzić w pokoju jest napewno ciepło tak więc nie jest z powodu zimna - jak moja mama zawsze twierdzi a i zaznaczam ze karmie butelką

Gość tbb
Moja córeczka miała bardzo często czkawkę będąc noworodkiem. Czkawka wracała po każdym karmieniu i ulaniu, jak równiez gdy tylko kawałek ciała odsłoniłam np miała odkryte nóżki w trakcie przewijania. Wraz z rozwojem czkawka pojawiała się coraz rzadziej aż prawie zapomniałam o problemie (ma 5 miesięcy). Niemniej serduszko możesz zbadać dla świętego spokoju.

Gość ćma ćmę goni
Mój synek tez miał czesto czkawke, zaraz po jedzeniu , odbiciu czy ulaniu , a także jak miał mokrą pieluszkę lub było mu zimno. Ja dawałam mu pierśc żeby mineła , albo opatulalam kocykiem i wtedy przeszła.Dziś ma 5 misięcy i czasem miewa czkawke:)

Gość gosijka
moj synek tez wiecznie czkal :/ mnie to tak nie martwilo, bo to niby tylko czkawka i podobno niemowlaki nie czuja jej tak jak my (nie wiem,moze), jednak wkurza mnie do teraz (ma 9 miesiecy) jak zaraz po jedzeniu nagle dostaje czkawki :/ po mleku to juz mi nic nie wypije i wtedy sie katuje z nim :/ ale na szczescie jest to sporadycznie, nie tak jak kiedys, jak byl jeszcze noworodkiem :)

Gość audi q7
Moj synek jak byl maly tez mial wiecznie czkawke,dawalam mu ppic herbatke z rumianku,kopru wloskiego lub sama wode i pomagalo.

Jak moje Dzieci leżały w szpitalu na uporczywą czkawkę podawano Im jakieś kropelki z olejkiem anyżowym, tam również dostałam instrukcje co robić gdy czkawka trwa i trwa. Otóż podać na końcu łyżeczki kilka kropelek soku z cytryny. Do dziś mi się ten sposób sprawdza. Tak na Dzieciach jak i na "Starych". Działa bez zarzutu:)