Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dama Czarna

Pytanie do dziewczyny która potrafi doradzić kolor wlosów

Polecane posty

Gość Dama Czarna

Tak więc mam czarne włosy, farbuje odkąd mam 17 lat.. Teraz mam 23 i mam dosyć tego koloru- chociaż wiem że bardzo mi pasuje. Mam jasną karnację z ciepłym odcieniem-taka brzoskwinia. Niebieskie oczy, średnią oprawę oczu. Czekam na sugestie:D

Gość orcio power
granatowy czekoladowy

Gość taslodka234567
Ja na twoim miejscu zrobilam bym orzechowy ;) sama mam czarne i chcialam sobie taki zrobic ale mi nie wyszlo bo nie chwycilo bo to trzeba najpierw rozjasniaczem rozjasnic i dopiero ;) a do tych wloskow niebieskie oczka

Gość demi27
baklazan! tez mam ciepla cere, tylko oczy zielone a naturalnie jestem ciemna blondynka/szatynka. na wakacje przy cieplej cerze baklzazn super wyglada. tylko musialabys wczesniej zrobic dekoloryzacje, zeby nie wyszedl zbyt ciemny. a taki lekko opalizujacy fioletowy polysk na wlosach nie ciemniejszych od sredniego blondu jest super

Gość demi27
mialo byc "nie ciemniejszych od sredniego brazu" , sorry

Gość Andzia487
Jak ciemny kolor może pasować do jasnej karnacji? Nie ... nie... Ja osobiście tego nie uznaje.. Polecam kolorek w odcieniach jasnego brązu. Poeksperymtntuj z brązem polecam ponieważ jest to śliczny kolorek i wygląda naturalnie jak sie dobierze odcień :)

Gość Dama Czarna
bakłażan to taki fiolet? Czyli tez ciemny.. Myslalam o beżowym blondzie

Gość demi27
wlasnie ze baklazan nie musi byc ciemnym kolorem, przy fabowaniu wlosow rozjasnionych lub naturalnie jasnych wychodzi fajny jakby cieply braz z donieszka tego fioletu pod swiatlo

Gość Andzia487
Ja osobiście odradzam coś typu granatowa czerń bakłażan wyglądają jak perułka

Gość Dama Czarna
Andzia 482 Właśnie jak sie dobierze odcien to ładnie wygląda, ale ja nie wiem czy ciepły czy zimny na zasadzie kontrastu. Myślałam że może napisze jakas dziewczyna, ktora pasuje do tego opisu i powie jakie ma włosy;D

Gość Fryzjereczka1234
skoro masz czarne włosy i chcesz bezowy blond to życze powodzenia...moze za 3 lata bedziesz go miała.

Ja ci doradzam czekoladowy brąz i blond pasemka . Oczywiscie na poczatku nie będą one mocno blond, ale można stonować je farba jasną i z czasem będą coraz jasniejsze. Jak będziesz je robić

Gość Dama Czarna
Fryzjereczko wiem na czym polega problem uwierz:D Ale da sie:P heh

Gość Kurczak197
Zniej taka fryzjereczka jak z koziej dupy trąba

Gość tak a nie inaczej
najlepiej kolory o odcieniach ciepłych np.czekolada kasztan tylko ze wczesniej musisz sciągnąć kolor czarny i nie rozjasniaczem tylko specjalnym preparatem

Gość Fryzjereczka1234
no oczywiście że sie da...ale jeśli masz długie włosy to potrwa to ze 3 lata...żeby był beżowy. Poza tym beżowy nie pasuje do jasnej karnacji.

Gość klaraaaaaaaaaaa
nic z czarnym nie zrobisz. Musisz odhodować. Ściągnąć kolor mozna - ale plama na plamie wychodzi

Gość Fryzjereczka1234
Kurczak197 no akurat jestem fryzjerką od 11 lat i wiem jak wygląda przechodzenie z czarnego na blond przy długich włosach... oczywiście przejść tak żeby nie trzeba było póżniej ścinać pół metra włosów. Bo jeśli pozwolisz mi je ściąć na krótko to za 1 razem zrobie ci blond.

Gość taa niedobra pupa
Specjaliści twierdzą, że dobrze wygląda się tylko z odcieniem o dwa tony wyższym/niższym od naturalnego. Więc jasna karnacja i czarne włosy - coś nie bardzo.

Gość tak a nie inaczej
albo sciąganie koloru rozjasniaczem kolejno rozrobionym z coraz to wyzszym oksydantem zaczynając od 3% kończywszy na 12%

Gość klaaaraaaaa
ja miałam czarne 5 lat. Zrobiłam pasemka jasne i na to położyłam brąz. Teraz maluję brązem odrosty. Z pasemek farba bardzo szybko się wypłukuje, więc farbuje bardzo często, co dodatkowo daje po dupie moim włosom.

Gość klaaaraaaaa
aaa, mi fryzjerka mówiła, że nie ma szans na równy kolor przy dekoloryzacji, bo włosy w różnym stopniu chłonęły farbę - na oko wygląda jednolicie - w rzeczywistości - to różne odcienie czerni.

Gość Fryzjereczka1234
no dokładnie...także ładny i równy kolor bedzie na włosach za jakieś 3 lata...no może 2...:))) i wkurzają mnie tacy jak Kurczak197 wypowiada sie a gówno wie i jeszcze innych wyzywa.

Gość Dama Czarna
Tak wiec fryzjereczko już ci odpowiadam, jestem a stanie poświecić moje długie włosy dla tego koloru- włosy nie ręka:D Co do osoby która pisała jak to możliwe że czarne włosy pasują do jasnej cery: słyszałaś o typie urody zima, królewna śnieżka? To właśnie ja:P Ktoś jeszcze mówił że beżowy blond nie będzie do mnie pasował tu jest przykład: brzoskwiniowa cera, niebieskie oczy http://hotcelebs.today.com/files/2009/07/sienna-miller.jpg

Gość klaaaraaaaa
z kolorem cery i odcieniem włosów to jest tak - ciepłe do ciepłego, zimne do zimnego. Ja mam ciepła karnację i dobrze mi było z czarnym (ale!!! tylko z odcieniem ciepłym - lekko brązowawe. W granatowych czerniach - paskudnie) Nie da się zejść z czarnego bez czekania na odrośnięcie - można trochę przy kamuflować odrost, i nic po za tym. Ja próbowałam ściągać z całych włosów - płakałam 2 dni, potem poszłam po czarna farbę i znowu miałam ten sam kolor.

Gość Dama Czarna
Fryzjereczko mam jeszcze do ciebie pytanie:D Na krotko czyli ile? Może chociaż 10 cm zostanie? :P

Gość Fryzjereczka1234
to nie jest beżowy blond... beżowy blond jest zimnym kolorem a ona ma ciepły.

Gość klaaaraaaaa
na tym zdjęciu kobitka nie ma beżowego blondu. To ciepły odcień, słoneczny. I wcale ładnie nie wygląda

Gość taa niedobra pupa
Masakryczna ta pinda na zdjęciu.... Ale wy ludzie macie gust... Jak nie czerń to jasny blond.... Nie znacie innych kolorów? Wieje tandetą

Gość Dama Czarna
Ale ja chce być blondynkom:P heh ale tak na poważnie to nie beżowy blond? ale bym się przejechała :P Może mi ktoś odpowie ile muszę obciąć włosy żeby przejść na blond przy jednej dekoloryzacji? Dodam że mam 2 cm odrost, to już coś:D