Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Marijka Tokina🖐️ byłam rano w kościółku bo tato chodzi tak rano i poszłyśmy z nim Tokina dziękuje za mięsko jest pyszne to ja teraz dokładam serniczek makowiec a i mam tiramisu ciasto a co do tego czy jestem silna to sie tylko tak wydaje buziam Was i dziękuję że jesteście ❤️👄

Tokina👄 witaj świątecznie:) ja jak najbardziej pamietałam o pomarańczce z ponakłuwanymi w nią gożdzikami,ale niestety zbyt póżno o tym pomyslałam i gdy chciałam kupić gożdziki to w sklepie już sladu po nich nie było,a juz nie miałam czasu szukać dalej.Tak więc są same pomarańcze. A tak apropo....czy Wy kupujecie gożdziki w takich małaych torebeczkach w marketach?bo w tych torebusiach jest tylko po kilkanaście sztuk gożdzików,a cena dość wysoka chyba po ok 2 zł. Beti...aleś smakołyków napiekła:) Ja zrobiłm sernik,makówki no i kupiłam pyszne pierniczki....którymi pachnie w całym domu. Dokładam więc do naszego świątecznego stołu i moje słodkości.

Też dokładam swój serniczek i makowiec a także zielonego Szreka na nasz świąteczny stół :) Marijko, goździki kupiłam w zeszłym roku i przeleżały w szafce do tej pory. W tym roku nawet nie miałam możliwości szukania po sklepach goździków, te które przeleżały rok, zakupiłam na targu , gdzie sprzedają większe opakowania niż w marketach. Miałam jeszcze jedną paczkę ale ją już prawie całą wykończyłam. Dzięki poradom Tereterka często trzymam w ustach goździki, bo jak wiadomo mają działanie odkażające i ogólnie lecznicze, więc kiedy tylko coś mnie w gardle drapie to goździczka w usta i zaraz przechodzi:) Beti cieszę się razem z Tobą że masz spokój w święta a o tym że jesteś dzielna i silna to sama wiesz i nie wątp w to nigdy👄👄

Marijko👄 Beti👄 Tokina👄 Ups kolejny dzień wielkiego żarcia :p Nawet pisać nie mam siły,przed chwileczką mój M odwiózł swojego tatę do domu,przyszedł nas odwiedzić kompletnie pijany,właściwie pijany w sztok.Mój teść w sumie częściej na gazie niż bez gazu ale i tak mój M kompletnie mi się wnerwił U mnie dzisiaj pogoda czysto pokojowa,kompletnie nie ma szans wyjścia na dwór.Zimno i wieje wiatr a podłoże pokryte warstwa lodu,jednym słowem lodowisko.Trzeba się nieźle nagimnastykować aby nie wylądować plackiem na pupie:p:) Przydało by się wyjść na spacer po tym obżarstwie ale jak?!,kompletnie odechciewa się w takiej aurze wałęsania po okolicy.Idę chyba pogapić się w ekran telewizora no i postaram się jakoś ugłaskać mojego mężusia,święta prawie mijają szkoda psuć sobie nastrój przez wiecznie pijanego ojca😭 Buziaczki👄👄

Wesołku👄 bardzo mi przykro że teść zepsuł Wam świąteczny nastrój, brak mi słów do takiego zachowania:( Mam nadzieję że Ty nie pozwolisz by Małżyk miał zepsuty dzień i jakoś go udobruchasz. Co do obżarstwa to pewnie tak jak wszędzie, pyszności na stole , kuszą oko i ręka sama po nie sięga:) U mnie też pogoda nie zachęca do spacerów, choć śnieg właśnie przestał sypać ale jest zimno, więc ja się nie wybieram nigdzie. Już dawno nie siedziałam sobie przy kompie słuchając muzyki ,którą uwielbiam i jest mi tak dobrze.:)

Marijka to nie ja makowiec kupiony tylko sernik i tiramisu zrobione ale to moja córka chodzi do technikum ma kierunek technik obsługi gastronomicznej i robi różne cuda widać że podoba jej się to kręci ja to jak to młodzież mówi Wesołku ❤️👄 Tokina twoje ciasta też super pychotka ja się już ruszać nie mogę a właśnie mój m już wrócił nawalony jak autobus poszedł spać

Pozdrawiam swiatecznie. U mnie piekna zima jak z obrazka. Bialusienko w Wigilije zaczelo padac i do tej pory lezy piekny bialy sniezus:):) Dawno nie pamietam takich pieknych swiat. Ufff!!! ciezka sie zrobilam po tych dwoch dniach swietowania:) Za to dzisiaj bardzo uwazam z jedzeniem. U nas jeszcze nie bylo obiadu:) Za to bedzie super kolacja:)Wyjezdzamy wieczorem do restauracyjki. Posiedzimy ze dwie godziny. Na 18 zamowilismy stolik i bedziemy sie goscic na calego! Jak za starych dobrych czasow:) No wlasciwie niezupelnie:O Szkoda tylko ze nie popijemy sobie winka do woli, bo ktos musi robic za kierowce:( jeszcze nie jest jasne kto:O Zycze wszystkim pieknego popoludnia. Swiatujcie, odpoczywajcie do woli. Mam nadzieje ze jutro tez wszyscy maja wolny od pracy dzien.

No i prawie po świętahc :D moi właśnie wyjechali a ja mogłam usiąść do klawiatury. Było miło, było pracowicie ale spokojnie. Troche rozmów, troche dobrej książki też było. Było sporo dobrego winka i kolęd. Ciesze sie, że Marijka zajrzała :D ❤️ Tokino ciesze sie, że kule zostawiasz i nie wyrzucasz - ja robie to samo ❤️ W garnku ugotowałam swojego świerczka, makówki i kule właśnie :D Wesołku - rozsądnie robisz starając sie zatrzeć niemiły nastrój wywołany przez teścia. Nie warto rozpamiętywać - ważne, że już z Wami nie przebywa ❤️ Bonito ❤️ życze pięknego nastrojowego wieczoru w towarzystwie Twojego Księcia - bardzo ładny zwyczaj. Raz na jakiś czas każdy Książe powinien porywać swoją Księżniczke do restauracji na romantyczną kolację z winem i afrodyzjakami ❤️ Beti - wszamałam dzisiaj Twoj rosołek bo nie gotowałam zupki ❤️ POZDRAWIAM Was Dziewczynki i życze udanego wieczoru - jakoś nie myśle jeszcze o tym, że jutro do pracy :P:D

🖐️ dziewczynki ledwo żyje z racji obżarstwa :( . Byłam dzisiaj na spacerku choć wiało okropnie a ja bez czapki bo nigdy jej nie noszę ,choć po dzisiejszym spacerku nad wodą upatrzyłam sobie na allegro może ja kiedyś założę . Zuuzku... ładnie ci w czapeczce ,wiecie Zuuzik dodał fotkę w prezencie świątecznym na NK :D Wesołku Jeden ..daj sobie spokój z tym incydentem Teścia szkoda zdrowia 👄 Tokino...miłego słuchania relaksuj się bo to po to są święta 👄 Beti.. ja dzisiaj nie gotowałam ani wczoraj szkoda że nie kukłam w południe chętnie bym zjadała rosołku pewnie jutro ugotuje bo już brakuje 👄 bonito ...przyjemnego świętowanie ,szkoda że razem nie możecie delektować się winkiem ,ja dzisiaj ,wczoraj raczyłam się koniaczkiem 👄 Mariijko ...milo że jesteś z nami 👄 dla wszystkich miłego świętowania 👄🖐️

I po swiatach...Jeszcze tylko powitamy Nowy Rok i bedziemy czekac na Wielkanoc:P Wrocilam obzarta do nieprzytomnosci:( Ja niestety bylam za kierowce no i mam zero promili. Wino pil malzyk. Nastepnym razem on bedzie woznica:P Posiedzielismy ze dwie godziny i do domku. U nas w restauracjach tez sie nie pali, trzeba wychodzic na zewnatrz, wiec nawet sobie nie popalilam. Zero uzywek:P Gdzie te dobre stare czasy....Chociaz szczerze mowiac bez dymku w knajpach jedzenie smakuje zupelnie inaczej. Teraz siedzimy sobie i gapimy sie w telewizornie jednym okiem, drugie mam w komputerze:) i nareszcie ja popijam winko:P Dobranoc dziewczynki, spokojnej nocy i odpoczynku od Swiat zycze.

Dzień Dobry po świętach zapraszam na kawe (__)? (__)? (__)? herbate (__)? (__)? (__)? inusie (_)? (_)? rozpalam w kminku Śniadanko dzisiaj łatwe jest: z naszej magicznej lodówce są smakołyki, które każda z nas dzielnie szykowała na świąteczny stół. Ułożone pięknie na półmiskach - gotowe do schrupania. Dowolność absolutna. Ja dzisiaj z śniadanko podziękuje, wypijam tylko kawe, myje łepek i spacerkiem pójde do pracy. Jest ładnie, biało, mam nadzieje, że mróz niewielki Pozdrawiam i życze miłego dnia ❤️

🖐️ terterek..dziękuję za kawunie dzisiaj to zostaje tylko na kawuni i herbatkach ziołowych wspomagających trawienie :( nadal ciężko brzuch po cycuchami czuję :D trzeba być dobrze szurniętym by tak jeść bez opamiętania :D teraz cierp ciało coś chciało . bonitko ...i prawidłowo winkowałaś i ty .👄 dla wszystkich miłego dnia :D👄 Namawiam swoją Małże na wypad w góry ponoć ma być w tym tygodniu jakiś słoneczny dzionek ,dziecie ma urlop więc teść opiekę będzie miał .🖐️ Jeszcze w święta moja koleżanka zadzwoniła z smutną wiadomością jej brat tydzień temu zatonął na kutrze coś było w telewizorni ,dwóch się uratowało a dwóch nie ciała brak i to jest bardzo przykre .No ale w zyciu rybaka jest takie ryzyko wpisane w akta ,ale mimo wszystko jest smutno bo znałam go dobrze razem biegaliśmy itd.

witam 🖐️ Roberta❤️ terteku dziękuję za śniadanie i kawkę ja też może zostanę przy herbatkach ziołowych i kawce.Dzisiaj nic nie robię będę leniuchować jakaś zmęczona jestem po tych świętach jest u mnie brat z małą nie chciało im się iść wczoraj do domu. Pozdrawiam was serdecznie ❤️👄

A kukam już z pracy. Miałam gościów, a gościów przez święta. Bogu dziękować, że już po wszystkim. Jak wiecie mieszkam z mamą. No to wszyscy w święta jadą odwiedzić mamę, babcię, a ja przeważnie kuchnia, kuchnia, kuchnia, a potem zlew, zlew, zlew.Troszkę mnie nosiło, bo nie dość, że lodówka padła w samą wigilię, to potem jeszcze hocki - klocki z poczęstunkami i koniec końcem....dziś nawet nie miałam chleba na śniadanie, a trzy sklepiki we wsi też dziś pieczywa nie sprzedają. O pustych garach nie wspomnę :D. Już nie będę głupia, na Sylwestra jadę do Szczęścia, coś i mi się należy od życia :D No to macham Wam poświątecznie, ale radośnie i wesoło, że już po gościach. :D:D:D Papatki

dzień dobry w poświąteczny dzień u mnie też leniwie dziś ale to dlatego że od rana wyglądamy na księdza. Jak zawsze chodzi u nas zaraz po świętach i choć zwykle bywał już około godziny 13 to dziś jeszcze go nie było i teraz , zaraz powinien do nas wejść. Macham więc łapką jak już będzie po to powinnam się pokazać:) Trzymajcie się cieplutko , no właśnie....... dorzucam drwa do kominka , niech na nam tutaj cieplutko będzie ......

Dzień dobry🖐️ Beti ja też jakaś zmęczona jestem po tych świętach :( Dokładam na nasz piękny półmisek trochę ciasta orzechowca %%%%%%%% makowca @@@@@@@@ i ciasto z brzoskwiniami &&&&&&&&&& za dużo chyba na piekłam :) no ale bardzo proszę się częstować do tego kawusia )_(> )_(> i herbatka z żurawiny )_(> )_(> Pozdrawiam i życzę miłego dnia 👄

Tokino 🖐️ to szybciutko masz wizytę duszpasterską :) u mnie ksiądz będzie chodził w następnym tygodniu, też jakoś szybko zawsze chodził na końcu a teraz od nas zaczyna 🖐️

🖐️ A u mnie wcale ksiadz nie chodzi po koledzie i mam spokoj z wizytami ksiedza:P No tak nie do konca mam spokoj. Jeszcze musimy do dochtora z mezem bo on ma okresowe badania co 3 kwartal i naturalnie wszystko jak zawsze odlozone na ostatnia minute. Jeszcze sie okazalo ze talon na plywalnie, ktory podarowalam 3 lata temu mezowi na prezent, wazny jest tylko do konca roku. Ja nie mam czego szkac na plywalni, nie potrafie plywac:( Musze wiec wykorzystac na jakies masaze albo SPA. A ja tak nie lubie jak cos przy mnie "majstruja". Umyc sie potrafie sama w domu i wanne tez mam:O Zla jestem! Wyszlo na to ze za kare musze isc na jakies zabiegi upiekszajace:P Poetko mialas pech z ta lodowka! I jeszcze do tego goscie! Goscie sa mili ale i umeczyc potrafia:P Masz racje zmykaj na Sylwestra do szczescia i baw sie dobrze:) Terterek, a moze zima nie myj rano glowy. Jeszcze sie przeziebisz. Teraz robie sobie kawe do kawy lapie sie za orzechowiec Pszczolki, dawno juz nie jadlam orzechowca.

mmmmm....:P:D Pszczółko! pyszne ciasto - chętnie napije sie kawy i schrupie ciacho. ❤️ Tokina gości dzisiaj księdza ❤️ - ja miałam kolęde już na początku grudnia - przyjmuje ze względu na małżyka bo gdyby nie to - byłby mi ten zwyczaj całkowicie obojętny. Bonito ❤️- musowo - wykorzystać karnet - brać te masaże aromaterapie i muzykoterapie i maseczki jak tylko jeszcze sie da :D a daleko masz? musisz autkiem jechać? Moja malża ma do końca roku zaległy urlop i dzisiaj pojechał do Szczyrku na narty - pojeździł troche ale górale nie potrafią dutków zarabiać. Część wyciągów nieczynna - śniegu mało a przecież mogliby dośnieżać bo jest lekki mróz. W końcu pojeździł troche na Białym Krzyżu, opaliło mu łysinke - przed chwilą wrócił. Nakarmiłam zanim padnie (uśnie) :D:D:D Poetko ❤️- ze swoim Szczęściem macie jakiś konkretny plan - zabawe sylwestrową? czy po prostu chcecie spędzić czas razem w domu? Beti - dziękuje za fotki - super są zaraz jeszcze raz obejrze - fajnie wyszłaś - dobrze wyglądasz - buzia wypoczęta, aż miło popatrzeć ❤️

Witam wieczorkiem U mnie wszystko ok! Święta minęły spokojnie i jednak choinkę ubrałam:D Pozdrawiam Was serdecznie i mocno przytulam do serducha❤️ U mnie ksiądz w przyszłym tygodniu zawita...tzn. wpada i wypada:D Troszkę jestem przeziębiona i nie mogę gębusi otworzyć tak jakby ściskoszczęk czy cuś? boli troszkę z lewej strony, jak do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarza. A jak zdrówko Banderaska?

🖐️ Caly wieczor stracilam na czytaniu testow i ocen aparatow cyfrowych. Pisze ze stracilam, bo nadal nie wiem jaki powinnam kupic:O Mam na oku trzy aparaty Canon Pover ShotSX 210 Panasonic Lumix DMZ TZ10 Sony DSC HX5V- chyba moj faworyt Moze ktoras w Was fotografuje jednym z tych aparacikow i moze mi cos poradzic? Beti piekne zdjecia dostalam od Ciebie:) Masz ladna corcie, a Twoje nowe bryle sa cool:) Terterku ja mam bardzo daleko na plywalnie, bedzie ze 300 metrow:P Wlasciwie to nie jest plywalnia, chociaz poplywac tez mozna. Pojde juz spac, chyba ze dalej bede czytac te oceny aparatow:P Spijcie spokojnie. Do jutra🖐️ Beti fotki dostalam:)

Causki poświąteczne posyłam👄! Cały dzień czekałam na farosza a przyszedł taki mdły wikary :-p i to dopiero o 21! Porażka :-O Proszę, aby Anioły czuwały nad nami! ❤️

Witam poswiątecznie Zapraszam na kawusię ,inusie i herbatke Jesli macie ochotę zostawiam jeszcze ciasteczka rózniaste .Zarzekałam sie,ze duzo nie będe piekła ale wyszło jak zwykle o dużo za dużo. Melduje sie o kilo cięzsza a niby nie jadłam az tak wiele.To znaczy jadłam dużo śledzi bo jakoś mi posmakowały i dalej bardzo smakuja. Teraz dieta musi być Rozpalam w kominku naszym bo zimno. Nie wiem po co tylko tak wcześnie wstałam bo jeść nic nie gotuje bo musimy powyjadac z lodówki. Pozdrawiam i miłego dnia.

Dzień dobry Małgosiu dziękuje za kawusie ❤️❤️ dzień dobry wszystkim ❤️ dzisiaj nie pracuje i mogłam sobie poleniuchować :P masz racje Małgorzato - zjadamy to co w lodówkach zanim świeże - śniadanie ja sobie odpuszczam i jem późno - dopiero jak mnie głód przyciśnie. Ale napoje przygotowałam: wody mineralne soki owocowe horteksu herbatka żurawinowa Pozdrawiam i życze udanego dnia ❤️ - u mnie posypało więc jest jak w bajce 🌻 🌻 🌻

Witam🖐️ Małgosiu dziękuje za kawkę ❤️ Terterku tobie za śniadanie ❤️ do szpitala nie idę dzwoniłąm wczoraj mam zadzwonić po nowym roku to ustalą nowy termin.U mnie pada śnieg jest biało.Dziękuje za miłe słowa a córka i tak twierdzi że jest brzydka nie lubi jak ja wysyłam komuś jej zdjęcia ale co tam ona wiem ze wam muszę wysłać. A ja w tym roku nie mam kolędy u mnie jest co dwa lata. Pozdrawiam Was serdecznie ❤️👄 Banderasku jak zdrówko❤️ Tokina a jak u Ciebie plecki❤️

Jestem i ja :D Ja poproszę tylko kawuni :d Terterku ..dziękuję za śniadanko i ja uważam tak samo jak ty że kolęda jest zbędna bo ksiądz wpada po kopertę i wypada tak jak pisze Personalna :D Beti ...śliczne fotki ,tylko dlaczego taka niska samoocena córci przecież to piękna dziewczyna ,powiedz jej to .👄 bonitko ...szkoda ze to tak daleko ,moje dziecko już by porwało ten karnet na basen ,ona dwa razy w tygodniu na basen ,saunę do Z.G 👄 Małgosiu ..i poco tak dużo robić ? ale i ja tak mam tylko ja pomroziłam co można a teraz tak cieniutko by te jelita odpoczeły po tym obżarstwie 👄 Personalna ...to chyba wirus jakiś czy cuś Bandaresek ,Poetka teraz ty :( Banderesku ...co z tobą jak zdrówko ?👄 tokino...jak tam wizyta ,czy wybierasz się dalej do pracy ? 👄 kosmi ... daj troszkę odsapnąć kogucikowi i napisz co u ciebie 👄 Wesołku Jeden ...zakuknij proszę ? Pszczólko ..czy u ciebie też tak nasypało śniegu jak u mnie dzisiaj w nocy ,wiecie co ja mam dość już śniegu A gdzie reszta koleżanek ? bechemoot..gdzie się podziewasz ? Bondi ...to samo co z tobą ? zuuzik...dziękuję za radę teraz już wiem że chleb suchy też zaszkodzi :(kupiliśmy karmę dla łabędzi :D tak samo jak kupujemy dla ptaszków ,tylko nie wiem dlaczego to takie drogie przecież tego naprawdę potrzeba dużo a kasy sporo idzie no ale jak zostawić te stworzenia bez jedzenia jak tu takie śniegi :(moja sąsiadka mówi że mam kuku . Dla wszystkich miłego dnia 👄 W kuchni gotuje fotki :D

Jestem i ja :D Ja poproszę tylko kawuni :d Terterku ..dziękuję za śniadanko i ja uważam tak samo jak ty że kolęda jest zbędna bo ksiądz wpada po kopertę i wypada tak jak pisze Personalna :D Beti ...śliczne fotki ,tylko dlaczego taka niska samoocena córci przecież to piękna dziewczyna ,powiedz jej to .👄 bonitko ...szkoda ze to tak daleko ,moje dziecko już by porwało ten karnet na basen ,ona dwa razy w tygodniu na basen ,saunę do Z.G 👄 Małgosiu ..i poco tak dużo robić ? ale i ja tak mam tylko ja pomroziłam co można a teraz tak cieniutko by te jelita odpoczeły po tym obżarstwie 👄 Personalna ...to chyba wirus jakiś czy cuś Bandaresek ,Poetka teraz ty :( Banderesku ...co z tobą jak zdrówko ?👄 tokino...jak tam wizyta ,czy wybierasz się dalej do pracy ? 👄 kosmi ... daj troszkę odsapnąć kogucikowi i napisz co u ciebie 👄 Wesołku Jeden ...zakuknij proszę ? Pszczólko ..czy u ciebie też tak nasypało śniegu jak u mnie dzisiaj w nocy ,wiecie co ja mam dość już śniegu A gdzie reszta koleżanek ? bechemoot..gdzie się podziewasz ? Bondi ...to samo co z tobą ? zuuzik...dziękuję za radę teraz już wiem że chleb suchy też zaszkodzi :(kupiliśmy karmę dla łabędzi :D tak samo jak kupujemy dla ptaszków ,tylko nie wiem dlaczego to takie drogie przecież tego naprawdę potrzeba dużo a kasy sporo idzie no ale jak zostawić te stworzenia bez jedzenia jak tu takie śniegi :(moja sąsiadka mówi że mam kuku . Dla wszystkich miłego dnia 👄 W kuchni gotuje fotki :D