Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

teraz sprawdziłam i sama się dziwię że zwyczajnie o tym zapomniałam dopiero teraz mi uświadomiłyście że rok temu spotkała się Kosmi z Robertą a my jesteśmy już tu pełne 3 lata a było to 18 sierpnia

Zuuziczku offem spryskała mnie synowa kiedy byłyśmy pod OCK na występach i.... komary sobie używały na mnie w najlepsze a poza tym coś użarło mnie w stopę :O chyba dla mnie nie ma lekarstwa :O albo te komary są takie żarłoczne :(

Bonitko może tą jedną fotkę w pięknym czerwonym autku, puść w obieg, chętnie go zobaczę. No ale macie rację w sportowych samochodach zawieszenie jest bardzo nisko i strasznie ciężko z niego wyjść :( ale oko można nacieszyć :D

Tokina widocznie masz słodką krew;) to może octem się wysmarować? byłam sobie zrobić pomidorki, widzicie objadam się na noc:o

no i co ? chyba przyszłam nie w porę :O Napiszę tylko Bondi że ciasto w 99 % zostało zjedzone, został tylko mały kawałek piernika a to chyba dlatego że niektórych odstraszył dodatek w pierniku, czyli cukinia :D dzieci wcinały cisto jakby to był najlepszy marcepan:D a moja dusza tak się cieszyła na ten widok że aż na samo wspomnienie micha mi się cieszy :D

uważaj Zuuziczku, bo czasem pełny żołądek na noc oznacza bezsenną noc:( wiem coś o tym:O

wiecie co a u mnie komaro niet ale ja miałam taki kwitek komarzyca i rzeczywiscie nie ma komarów a wziełam ją na próbę wygląda podobnie jak pokrzywa. Tokina widzisz jak ten czas leci czasami wydaję się że za szybko cos,a z tobą pierwszy raz rozmawiał właśnie 3latatem przez telefon. Zuuzik trzymamy za słowo we wtorek do doktorka,bo inaczej od kazdej z nas klapsa

zawsze było tak że obok mnie siedzieli inni i sobie spokojnie siedzieli a ja się klepałam co chwilę i podskakiwałam pogryziona a teraz się o tyle zmieniło że tych obok też gryzą czyli komary są złośliwsze i zuchwalsze:O

jeszcze mam trochę czasu do spania;) widziałam kiedyś w jakimś programie o robieniu mniej kalorycznych potraw, że dodawano do ciasta dynię ale nie pamiętam zamiast czego:o

biedne samce komary - oni są duzi i nieszkodliwi, to samice komarzyce nas kąsają:o a o cukini mogłaś powiedzieć dopiero jak wsio ciasto zniknie:P

Zuuzik, obiecałaś że postarasz się wyrwać w poniedziałek, teraz przełożyłaś na wtorek a jutro powiesz że może we środę :O Kosmi popatrz na swoje dzieci , jak bardzo zmieniły się przez te 3 lata, z dzieci , stały się już dorodną młodzieżą, jeszcze kilka lat i będziesz weseliska robić :D Jakoś nie wierzę w te rośliny, mam na oknie geranium które też odstrasza komary ale jakoś się nie boją i zawsze jakaś menda trafi do mojego pokoju, teraz mam zapaloną świecę przeciwkomarzastą :D

Witam🖐️ Wyprawiłam M do pracy, może wyruszymy gdzieś:D Tokina mnie pomaga off, nie gryzą. Dobrze że dzieciom smakowało ciasto, na zdrowie, to zawsze cieszy jak inni pałaszują to co przyrządzimy. Mój wnusio już pojechał do domu😭 Bonita wrzuć fotkę do gara Zuuzik co robiłaś z pomidorów-sok?

Tokina piszesz o pójsciu spac z najedzonym brzuszkiem u nas jak ktoś za bardzo na brzuszek na wrzuca to babcia mówi cyganie będą sie wam snili a na urodzinki taki prezent od m dostałam,że jeszcze jestem w szoku tyle wam powiem:)

też mam otwarte okno i zapalone światło:o, teraz komarzyc nie widzę, dopiero w nocy słyszę ich bzzzzzzzz ale muszę przyznać, że w tym roku jest ich jak na lekarstwo:D:D:D

hehe Zuuziczku, moje dzieci wiedzą że piernik w moim wykonaniu to tylko z cukinią albo z marchewką :D więc się ograniczają bo oczywiście jest blllee:P a inni nie byli świadomi więc się zajadali bo wszystko świeżutkie, pachnące :D

Bondi ja jestem leniuch do przerobów większych niż kiszenie ogórków, mamcia robi przeciery i całą bardziej czasochłonną resztę:)

Bondi, ja miałam na myśli nie moje dzieci tylko dzieciaki które dojechały do nas, w wieku mojej malej wnusi :D Kosmi, jak powiedziałaś a to i powiedz be i teraz koniecznie napisz co dostałaś ?

wiem wiem marchewka nadaje ciastu wilgoci:) i jest :classic_cool: Kosmi albo gadasz albo.... hmm, nie można tak półgębkiem:P dawaj mów co dostałaś

a mnie też już wyczerpały te ogóry i nie robię na razie nic a z pomidorów to już wcale, bo jak wiecie ponad sto krzaków poszło do kosza :O może zebrałam 1 kg owoców :O😭 tak się zraziłam że w przyszłym roku albo założę folię albo nie sadzę wcale pomidorów:(

Tokina robiłaś nalewkę z wiśni? Czy zauważyłaś, że są bardzo wodniste, czy tylko mnie się takie trafiły, zlewałam dzisiaj alkohol i zasypałam cukrem. Nie czułam soku tylko wodę.:(

Kosmi nie ściemniaj :p wal tu prosto z mostu nich Ci choć trochę pozazdraszaczmy :D

Kosmi noga już w porządku, boli coraz mniej, mam nadzieję, że jeszcze ze dwa dni i zapomnę że mam nogę:D

Bondi , nie robiłam nalewki z wiśni bo zwyczajnie nie miałam wiśni, omroziło je w tym roku, może był z 1 kg z tych kilkunastu drzewek:O Na razie robiłam z porzeczki czarnej i jeżyny bezkolcowej a także z aronii, bo ocaliłam przed szpakami jakieś 3 litry a powinno być z 50 litrów:O wszystko wszamały:(

Jutro idę do fryzjera, ścinam włosy na krótko. Wyruszam też rundką po sklepach, może będzie jakaś przecena butów letnich

ja się też wybieram jutro do fryzjera ale czy pójdę :o juz się wybieram chyba z miesiąc i jakoś nie mogę dojść , ale już mam takie brzydkie włosy że sama na siebie nie mogę patrzeć :(

:D:D:D Kosmi jaki mądry ten Twój kogucik , nie masz wyjścia , trzeba ten orzech zgryźć :P teraz się nie wymigasz i w końcu dokończysz kiedyś rozpoczęte dzieło :D:P