Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatat

Lubelski bocian - wątek zastępczy :)

Polecane posty

Gość gusiaczka
Zuza ogromnie mi przykro :( A już miałam nadzieję, nic nie pisałaś o żadnych objawach @ i myślałam, że nie chcesz zapeszać. Kajulka wspaniałe wieści, oczywiście podjadam wiruski. Chyba coś Ci się pomyliły te daty, bo ja mam wizytę 30 kwietnia i to na pewno jest piątek Balbie sesja cudna :)

Gość agatat
ZUZA strasznie mi przykro :( tulę mocno KAJULKA super wieści :) na takie czekałyśmy :) BALBIE jeśli możesz to napisz mi ile cię ta przyjemność kosztowała bo efekt jest zaje...fajny :D BALBINA a po co ci psina? następna poszła do nieba???

ZUZA strasznie mi przykro :( trzymaj się dzielnie KAJULKA wiekie gratulacje raz jeszcze i spokojnych kolejnych miesięcy ciąży... BALBIE, JOASIK dzięki :) -jakby buziaczki były to bym Was ucałowała ;) W takim razie spróbuję karmić Natanka co 2,5h mleczkiem z 90ml wody -wychodzi wtedy120 mleka. Dziś zrobiłam mu w ramach eksperymentu mleko ze 120ml wody -wyszło jakieś 150 mleka i zostawił prawie 60ml. Wychodzi na to woli częściej a mniej... W nocy jeszcze sobie cysia, ale sama nie wiem czy to dobrze bo brzuszek go boli i tak sobie myślę że może to przez laktozę. Moje mleko jest bardzo chude i tej laktozy w nim dużo dużo...

ZUZA baardzo mi przykro :( rzeczywiście okrutne to ... CASSIS nie wiem jak to z tym przekarmianiem bo Dominika zawsze mało jadła, ja dawałam jej ok 80 ml albo mniej co 2 godz i 2 razy w nocy, ale to właściwie ona sama wyznaczyła sobie ten rytm. Ponoć jednak dzieciaczki można przekarmiać bo MM którego latwo i szybko napływa do brzuszka może rozciągać łatwo mały żołądeczek. Ale to tylko teoria wiec mogę się mylić. KAJULKA wielkie gratulacje i teraz spokoju dużo zyczę i radości z błogosławionego stanu! BALBINA niestety nie pomogę z pieskami, ale mam nadzieję ze szybko coś znajdziesz! Pozdrawiam i słońca życzę wszystkim!

kurcze jakoś mi się ponownie stary post wstawił :-/ odnośnie fotografa to moja sąsiadka wynalazła swietnego fotografa co zrobił jej sesję w domu za 250 zł (daje sama płytkę) zdięcia swietne i bardzo dużo.

Gość agatat
CASIS nie przekarmisz maluszka, jeśli chodzi o karmienie mlekiem sztucznym to ja karmię zosię na żądanie, nie jestem w stanie przetrzymać jej dłużej jesli chce jeść to drze się w niebogłosy. A ja jeszcze zapytam z jakiego mleka wychodzi 120 ml jeśli nalejesz 90 ml wody? bo ja z 4 które używałam z 90 wychodziłą 100 mleka

Gość zuza2408
nie pisałam bo już trochę nauczona poprzednimi porażkami nie chciałam w sobie wzbudzać nadziei, poza tym żadnych nie miałam objawów, ale tym razem moj M strasznie się nakręcił i widziałam jak się cieszył że jem coś innego niż zawsze i przyglądał mi się z taką nadzieją .... nie wiem jak mu powiem ... ...niech ktoś zatrzyma wreszcie świat ja wysiadam...

Gość balbie
Agatat wieczorem powinnam mieć już całą sesję ale to już chyba mailem będę link dawać bo to jednak ogólnodostępne forum. Zaraz maila Ci od Pana prześlę co i za ile. Pan bardzo miły. Cassi jeszcze tu czytałam o tym przekarmianiu (mój syn mimo ogromnych gabarytów nigdy nie został oceniony jako przekarmiony) i wpisuj sobie wagę i wzrost w siatki centylowe. Są w każdej książeczce, znajdziesz też w necie. Nie wiem czemu moi lekarze tego nie robią. Jeśli dziecko w siatce wzrostu jest w podobnym centylu co w siatce wagi to znaczy że rozwija się harmonijnie, i nie ma mowy o otyłości czy niedożywieniu.

ZUZA - tak to niestety jest, ze nas informuje wstrętny @ albo test a my musimy poinformować naszych M. Też tego nie lubię robić. Przykro mi - nie sprawiedliwe to wszystko :(

Gość balbina777
skleroza zapomniała napisać: balbie zdjecia są odlotowe guzia kciuki za szybkie rozdwojenie

Gość balbie
Właśnie Agatat dobrze pisze. Nana się daje na 90 ml 3 płaskie miarki to max może wyjść jakieś 110 jak Ci miarki za mało płaskie się zrobią.

a z jedzeniem u dzieciaczków to jest czesto tak ze nawet jeśli sa pulpetkami w niemowlęctwie to jak zaczynaja jeść "dorosłe jedzenie" zamiast mleczka czy kaszek i do tego biegać całymi dniami to od razu szczupleją bardzo :)

Gość balbina777
agatat ta psina co jest to pożyczona no i do tego tak płodna jak ja :mur, zamiast płacić bez sensu za dopuszczanie lepiej kupić samca, no i dla mnie frajda, lubię psinki :)

Gość Kajulka0610
Gusiaczka...pomyliło, pomyliło.....to chodzi o 28, bo 29 dr nie będzie

Gość Perelka73
Zuza - trzymaj sie Dziewczyny, poklocilam sie z M, jada w piatek na rajd, taki pieszy, ludzie z calej Polski, ale jest zaloba, wiec uwazam, ze to niestosowne w tym momencie, ale Jemu i tym wszystkim fanom sie tego nie wybije z glowy...

Gość Perelka73
a co wy sadzicie nt pojscia na rajd w tym momencie, moze to ja sie czepiam...

PEREŁKA mnie tyle ludzi rozczarowuje w czasie żałoby, ze brak słów :( ja mam z mężem 3 dni wolnego bo Dominika u dziadków i nie wybieramy się do żadnej knajpki ani nigdzie bo jakoś nie mozemy w załobę narodową :-(

Gość Perelka73
nie mam juz argumentow... zrobilam mu kazanie o stosownym zachowaniu, piciu piwa itp. stwierdzil, ze mozna i droge z plecakiem na plecach ofiarowac w wiadomej intencji, ale to nie pielgrzyymka

Gość Kajulka0610
Perełka....nic nie zrobisz....jak się chłopisko uparł, szkoda Twoich nerwów klekotki, podpowiedzcie, gdzie mogę kupić taki 100% sok z żórawiny, bez żadnego hibiskusa i róźnych E itd

Gość agatat
ZUZA to wszystko jest takie niespawiedliwe :( :( KAJULKA w stokrotce w paradzie był kiedyś, nataszka to potwierdzi ;-) PEREŁKA chłop się uparł i żebyś go młotkiem biła to pomyślu mu z głowy nie wybijesz

Gość Perelka73
Kajulka - sklep z miodami na Zamojskiej lub zielarski na Swietoduskiej, ja caly czas na soku z zurawiny :-))

Gość Kajulka0610
ale byka zasadziłam..."żórawina "....przez ó.........:I

AGATAT używam bebilonu, sprawdziłam dokładnie i mi wychodzi z niego właśnie ok 120 ale faktycznie nawet na opakowaniu pisze że powinno wyjść 100 :/ kurka może ta moja butelka jakaś nie tego... A odnośnie tej pulpetowości to mój Natanek ma chyba tendencję ;), a jeszcze mamuśki zapytam odnośnie przepajania -przepajacie?? bo czytałam że jak z kopką ciężko bywa to należy dać picia tyle płynu ile dziecko na jeden posiłek ml mleka zjada, a u nas wczoraj kupki było minimalnie, a dziś wreszcie taka mega się udała... myślałam że lepiej po niej się maluchowi zrobi, ale on i tak stęka i widać brzuszek nie działa jak należy... Matko moje dziecko dziś mega marudne... co jest -może ten skok ?? :mur

Gość agatat
CASSIS niestety z tymi butelkami to prawda, mi w avencie z 3 miarek na 90 ml wody bebilonu wychodzi 100 może 105 ml

Gość balbie
Cassis ja niby przepajałam, niby, bo dzieci nie bardzo chciały coś pić. Miłosz pił jak był głodny a potem i tak dalej płakał że głodny. :D Marcelinka to nie chce pić nic. teraz czasem łaskawie soczek jabłkowy. ;-) Ale u mnie kłopotu kupkowego nie było.

Gość agatat
ja daje do picia herbatke ułatwiajaca trawienie z hippa

Gość agatat
ale tak jak pisze balbie moja zocha i tak zaraz sie drze ze jest głodna

ja karmię Mateusza na żądanie ale on i tak nie zechce zjeść więcej niż 90ml a najczęściej 60ml, byłam wczoraj u pani neonatolog i mam zacząc dawać Mateuszowi soki ale już nie przybiera tak na wadze bo waży 5kg :( mi się wydaje że on za mało je ale co mam zrobić? i wydałam w aptece dzisiaj 700zł na szczepionki takie 6 w jednym i rotawirus, i 70 na witaminy :o

CASSIS możesz przepajać ale nie musisz, jak Mateusz nie jest głodny to mu żadnego picia nie wcisnę

Gość balbie
natasza a ile mierzy Mati?