Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maalinowaa

34 tydzień a tak duża waga dziecka!

Polecane posty

Gość maalinowaa

Witam! jestem w 34 tygodniu ciąży i właśnie się dowiedziałam że moja córeczka waży gdzieś z 2800 g lekarz powiedział że nie ma powodu do obaw ale mi to nie daje spokoju tym bardziej czytałam na różnych forach o wadze dziecka i jak na ten tydzień to dla mnie jest za dużo:( martwię się bardzo.. czy któraś z was zna taki przypadek? błagam o odpowiedź:( z góry dziękuje

Gość Anderka
Spokojnie, nie panikuj. Bardzo możliwe, że jeśli urodzisz w terminie, to dziecko będzie miało około 4 kg. Ja urodziłam córkę w 35 tygodniu ciąży z wagą 2900. Mój lekarz mówił, ze gdybym donosiła do końca, to prawdopodobnie córka ważyłaby właśnie około 4kg lub trochę ponad. To jeszcze nie problem i nie monstrualna waga dziecka. Jeśli okaże się, że dziecko jest duże, to zrobią Ci cesarkę i po kłopocie. Patologicznie duża waga urodzeniowa dziecka, która może wskazywać na cukrzycę matki czy inne schorzenie (matki lub dziecka) to 5 kg i więcej, ale też nie w każdym przypadku. Moja córka ma teraz 13 lat, 160 cm wzrostu i jest chuda jak patyk.

Gość battttta
będzie wązyc przy urodzeniu minimum 4 kg

do narodzin masz jesczze 6 tygidni, a to znaczy ze twoje dziecko musi przytyć okolo kilograma jesczze, to chyba wage moim zdaniem ma w normie...czym ty sie przejmujesz, przestan czytac poradniki i gazety a bedziesz szczesliwsza matka. Znam dziecko ktore jak sie urodzilo wazylo 7 kg, a teraz wyglada jak inne dzieci...moim zdaniem waga bardzo prawidlowa

Gość Anderka
Ni stresuj się. To nie jest patologicznie duża waga dziecka. Ja rodziłam córkę w 35 tygodniu ciąży, mała ważyła 2900. Żadnych schorzeń u niej nie wykryto, zdrowa jak ryba. Dziś ma 13 lat i 160 cm wzrostu, jest szczupła. Prawdopodobnie Twoje dziecko będzie ważyło około 4 kg lub trochę ponad - jeśli oczywiście donosisz do terminu. Nie przejmuj się na zapas i nie panikuj.

Gość Casie
U mnie podobnie, skonczylam 34 tydzien, wga dziecka ok 2900 tez sie troszke przejmuje, nie chcialabym rodzic tak duzego dziecka, myslalam ze bedzie miec 3600 i to wszystko bo takie by wystraczyło, ale ponad 4 może być problem :)) Poza tym mialam troszke zawyzony cukier przy krzywej cukrowej, moze to jednak wpływ cukru ??