Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koko_30_wiosna

ALLEGRO - FIRMOWE UŻYWANE UBRANKA -JESTEM ZASKOCZONA

Polecane posty

Sama sprzedaję dużo na allegro i faktycznie ludzie potrafią dużo zapłacić:) Z tym,że wydaje mi się że dotyczy to głównie ubranek takich firm, których w Polsce kupić nie można takich jak Next, Gap, Mamas&Papas itp. Ja kupuję ciuchy w Anglii nowe na grosze i sprzedając używane jeszcze na tym zarabiam:) To złoty interes pod warunkiem,że ciuszki są w bdb stanie:)

Gość też jestem w szoku że ktoś
jest na tyle głupi by wydać na czapkę i majtki dla dziecka aż 86zł i do tego przesyłka??? rozumu trzeba nie mieć:O

Gość Koko_30_wiosna
Mnie też się podobają takie ubranka ale żeby właśnie za koszulkę i majtki tyle zapłacić ? Chętnie bym się wzięła za taki biznes ale nie mam nikogo kto by mi te ubranka zakupił w Anglii.Nie wiecie jak znaleźć kogoś takiego ?

Gość Koko_30_wiosna
Ahhh zazadroszczę tej allegrowiczce że może tyle ubranek dla dziecka kupować bo ten mały na każdej fotce extra wygląda....I ona wszystko nowe zakupuje.

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Uważajcie dziewczyny,znam przypadek gdzie dziewczyna handlowała takimi ubraniami używanymi z Anglii na Allegro i też dość drogo szły,dziś jest zrujnowana !!!!Zajął się nią Urząd Skarbowy i od dwóch lat poprostu tragedia!!!Kara za karą -nawet więzienie jej grozi,i słyszę że coraz więcej takich kontroli.Więc uważajcie i nie napalajcie się na szybki i łatwy zysk bo później może być tak jak wyżej.

Gość jeśli ktoś w ten sposób zarabi
a na życie to nie dziwota, że jeśli nie odprowadza podatków, to US go ściga no sorry, skoro za każdą inną pracę trzeba odprowadzać podatki, to i za taka też, to chyba normalne?

Gość Koko_30_wiosna
Ale jak to jest ? Sprzedając na allegro jako prywatna osoba swoje czy dziecka rzeczy płaci się podatki ?

dla mnie to chore! Kupuję markowe ubranka gdzie w cenę wliczony jest VAT (czyli podatek) a płacę za nie pieniędzmi z wypłaty z których podatek tez był odtrącony.

nie, jeśli sprzedajesz nie licząc na tzw. zarobek, to możesz sprzedawać bez obaw i bez odprowadzania podatków, bo właśnie po to jest allegro w każdym innym wypadku, gdy sprzedaje się w celach zarobkowych należy się US podatek od wzbogacenia

Jest takie powiedzenie ...przyjdzie głupi i kupi...:) Ale ja z tym problemu nie mam, dziwię się Wam że macie problem,że ktoś tyle daje, jak kogoś stać to czemu nie?

jak dla mnie to powinni sprawdzić ta babkę bogna-r. Jak dla mnie to ona zarabia na tym, ciekawe czy miała kontrolę...

chore chore... no ale mamy taki system - trzeba płacić na tych co rządzą, na tych co chorują, na tych co nie mają za co jeść....

dziewczyny, ja muszę skasować tą stopkę, bo na każdym wątku zmienia się temat na te kilogramy ;) Dietka 1000 kcal, 4 x callanetics, 2 razy siłownia, zero soli, chleba, mąki, wieprzowiny :)

Gość Koko_30_wiosna
No ale zawsze chyba się liczy na jakiś zarobek sprzedając coś na allegro ? Nie ważne czy to będzie 2zł czy 30 zł ? To kiedy się płaci podatek ?

Podatku nie płaci się za sprzedaż używanych ubrań, nie ma podwójnego opodatkowania, no chyba że ktoś zajmuje się sprzedażą na szeroką skalę np. sklepy - lumpeksy. Nie wpadajcie w paranoję,że jak ktoś sprzedaje używane rzeczy na allegro po swoich dzieciach to US do d*** mu się dobierze. Nie mają takiej prawnej możliwości.

wiecie co, ja myślę,. że ktoś podbija cenę z innego konta. Kiedyś jeden baran chwalił się na kafe, że on tak robi, i z 10 zł cena rośnie do 70.

Lussiaaaa----------> ale co jest chore?

Lusia to gratuluję i zazdroszczę.:) A piszesz na jakimś topiku dietowym? To w stopce daj adres tego topiku;)

chore, że trzeba płacić te podatki ;) Ale tu już ktoś wyjaśnił - nie ma podwójnego opodatkowania - chodziło mi o to, że skoro kupuję ubranka dzieciom, które są z VAT-em za wypłatę, która była opodatkowana - podatków już dość :)

Gość nic nie jadla:D

lusiaiaaaa ile masz lat?? i podaj przykladowy plan sniedaniue ,obiad ,kolacja jak to wygladalo u ciebie??

no we sie pochwal nam nie badz taka,jakie cwiczenia robilas?co jadlas?

dawayyy lusiaaaa!!nie badz taka nie zasmiecasz watku ,nikt juz nie pisze tu nic

czekam.....:P