Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katalinka

niedawno wyszłam z więzienia, próbuję się odnaleźć

Polecane posty

Gość sorry nigdy nie siedziałem ale
troche mnie dziwi, kontrole osobiste czy wspólne prysznice tak bardzo odbiły się na twojej psychice

Gość a ja się nie dziwę
bo też nie mogę sobie wyobrazić, żeby jakaś pinda, która ma nad tobą władzę obmacywała cię i zaglądała do tyłka, to jest wogóle jakieś chore, co w dupie możesz schować, chyba nie dynamit

Gość dgfgdxfsd
ludzie rozne rzeczy robia.. dynamit nie,ale np narkotyki juz tak...

Gość narkotyki w dupie?
narkotyki w dupie?

Gość jhg
Też wielkie odkrycie. Ludzie np. w żołądku przemycają. Ostatnio było chyba o kimś, co nad sztuczną szczęką miał schowane. Oczywiście zapakowane.

Gość niestety wiezienie to
wiezienie a ludzie ktorzy tam trafili przemycaja w d. niejedno - nie slyszelicie, nie czytaliscie? Stzazniczki nie traktuja tych kobiet jak panienek z dobrych domów, bo niestety jest do tego podstawa. Autorka moze sie spodziewac takich i innych pytan, skoro weszla na ten topik i przyznała, gdzie była. Przeciez nie musi tu pisac. Dlaczego akurat nad nia ma byc parasol ochronny , skoro pisze sie na forum np o "tlustych swiniach", czy "małych kurduplach", raniac ich uczucia, choc takie osoby nic nikomu złego nie zrobiły. Wiec nie przesadzajcie. Co nie znaczy,ze nie zycze tej dziewczynie najlepszego w nowym zyciu.

Gość dlaczego na tym forum
na tym forum każdy topik musi być wcześniej czy później skomentowany w ten sposób

Gość ciekawy i zarazem trudny temat
wiele różnych rzeczy słyszy się o polskich więzieniach, w takich warunkach resocjalizacja czyli cel pobytu w więzieniu to fikcja

Gość tez mnie dziwia i przerazaja
te kontrole osobiste... To niech sprawdzaja czy nie przymyca narkotykow ten kto siedzi za narkotyki, a nie wszyscy. Po co ktos kto nigdy nie mial stycznosci z tym swinstwem mialby sobie to do tylka wsadzac :O One nie robia tego, zeby sprawdzac. One to robia, bo sa chore psychicznie i sprawia im to przyjemnosc, tak mi sie wydaje :O

Gość dorośnij
"To niech sprawdzaja czy nie przymyca narkotykow ten kto siedzi za narkotyki, a nie wszyscy. Po co ktos kto nigdy nie mial stycznosci z tym swinstwem mialby sobie to do tylka wsadzac " Dorośnij dziecko. I nie trafia się tam w nagrodę. To nie sanatorium.

czy ja mowie, ze za nagrode?? Ale po co komus, kto siedzi np za sprzedaz nielegalnego oprogramowania, narkotyki w tylku??

Gość dorośnij
Kombinuj. Np. bo można je wymienić na coś innego - handel.

zwykle lebkom ktorzy siedza za takie byle co jak pirackie windowsy nie w glowie handel narkotykami :O przeciez jest chyba jakis podzial tych wiezniow w zakladach karnych...

Gość resocjalizator-ka
Tutaj(na forum) chyba nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Po takim czasie powinnas isc do dobrego psychologa, szukać oparcia w rodzinie.

Gość Katalinka
Takie są procedury. Kolejny raz powtarzam, że zasłużyłam na karę i pobyt w więzieniu wiąże się też z tym. Chodzi o sam sposób ich przeprowadzania i to, że nie konieczna jest taka ich ilość. Np. jak byłam w areszcie czy potem już w ZK takie kontrole miałam przed każdym wyjściem na rozprawę i po powrocie choć cały czas była przy mnie policja i wiedzieli dobrze, że nic nie mogłam schować, wynieść itp. To jest dręczenie i poniżanie.

Gość a jak dokładnie wygląda
taka kontrola, opisz jak chcesz

Gość przestańcie
pytać ją o takie intymne rzeczy, nie po to weszła na to forum żeby o tym pisać

Gość sama zaczęła
o tym pisać to dlaczego jej nie pytać

Gość przestancie jej dogadywac.
Teraz wiesz, dlaczego mialas tam prace-oni widzieli, ze sie niczego nie spodziewasz i Cie wrobli.

Gość kontroluję
co to znaczy ze sie nie spodziewała, chyba wiedziała co robi

Gość nie jest łatwo
w więzieniu, nikt mi o tym bezpośrednio nie opowiadał, ale taka "znajoma znajomej" była parę dni zatrzymana i z tego co opowiadała to jest straszne przeżycie

Gość kontroliję
i dobrze ze nie jest łatwo, bo takie czy inne okradają ludzi a potem maja pretensje do całego świata, że woda pod prysznicem za zimna, że złe żarcie, za twardy papier do dupy i niewygodne wyra. A tą dupe to ci jeszcze powinni porządnie wychłostac to by cie resocjalizowało

Gość i niech nie bedzie latwo
niehc bedzie twardy papier itp... Ale takie upokarzanie, ty,mi kontrolami!!?? Z tego co zrozumialam, to bylo w areszcie, zanim jeszcze zapadl wyrok. Czyli teoretycznie nie wiadomo bylo czy kobieta okaze sie winna czy niewinna :O Oni nie robili tego ze wzgledow bezpieczenstwa, czy innych, tylko dlatego ze sa chodzi psychicznie i ze lubia ponizac innych, bo ich to podnieca :O

Gość dorośnij
"Oni nie robili tego ze wzgledow bezpieczenstwa, czy innych, tylko dlatego ze sa chodzi psychicznie i ze lubia ponizac innych, bo ich to podnieca" Poczytaj dziecko np. o eksperymencie więziennym Zimbardo, poczytaj o zwykłych ludziach, którzy podczas wojny stawali się katami, np. o strażnikach w obozach koncentracyjnych. Ludzie są tacy sami jak Ty, czy ja. To głównie sytuacja ich zmienia. W ogromnej większości. Ale przeszukania wynikają z przepisów bezpieczeństwa właśnie. I nie jest to żaden wymysł jakichś zboczonych "onych". Na lotnisku też można trafić na kontrolę osobistą. Szczególnie po 11 września.

Gość tylko, że...
autorka sama pisze, że rozumie potrzebę takich kontroli a skarży się tylko na sposób ich przeprowadzania. Może doświadczyła właśnie tego, że niektóre policjantki widząc ją nago i sprawdzając odbyt czerpały z tego jakąś przyjemność (seksualną ?). Wniosek może byc taki, że osoby pracujące w więzieniach powinny przed przyjęciem do pracy przechodzić jakieś specjalne badania psychologiczne.

Gość alalala12756789
ale sposób przeprowadzania takiej kontroli chyba jest dokładnie w jakiś przepisach czy regulaminach określony

Gość tylko, że...
w regulaminie nie jest napisane, że palec można włożyć w pupę na dwa cm a na trzy już nie, są chyba jakieś ogólne przepisy ale zawsze wykonują je ludzie, którzy mogą to zrobić tak żeby po prostu wykonać swój obowiązek albo tak żeby celowo cię poniżyć bo sprawia im to przyjemność

Gość pytam czy
taką kontrole musi przeprowadzać kobieta czy facet też może?

Gość ,./.,./,.././
no jeszcze by tego brakowało żeby facec kobiecie robił kontrole osobista

Gość wlasciwie to bez znaczenia
chyba :O Znaczy bez znaczenia dla odczuc kontrolowanej mysle...