Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szaradziewczyna88

Mam dość studiów

Polecane posty

Gość Szaradziewczyna88
U mnie na roku to prawie same dzieciaki. Zero dystansu do siebie, strasznie przemądrzali i cyniczni. Nie mówiąc już o wyścigu szczurów, jaki wprowadzają. Nieliczni mają coś ciekawego do powiedzenia, bo reszta to gada tylko o nauce, imprezach, a co gorsza, o innych. Studiuję na UŚ w Katowicach, kierunku nie mogę podać, bo chcę być anonimowa.

Gość Szaradziewczyna88
SSSAAASSSSAAAASSSSAAA!!!! - dziękuję i trzymaj się cieplutko :) lubiepisacnaczatachiforach @ Niestety, z tego, co widzę, to tak jest. Ludzie są strasznie zamknięci w swoim świecie.

no to dziewczyno standardowo. mam kolege na us w kato na kulturoznawstwie, ale mowi ze zapoznal tam wiele fajnych osob, mimo wyscigu szczorow i dzieciakow na roku. tyle ze on bardzo lubi palic marihuane i upijac sie :D takze mial wieksze szanse na zawiazanie przyjazni :D

tym bardizej ze w mlodymwieku przyjazni zawiazuje sie naturalnie, a teraz to jakos tak ludzie nie wychodza z inicjatywa cos mi sie wydaje. mozna wyjsc okazjonalnie na piwo, ale nawet jak ludzie naprawde sie lubia to nie wykazuja wiecej wysilku. tak mnie sie wydaje.

Gość Szaradziewczyna88
Pijący i palacze mają chyba większe szanse towarzyskie, bo u mnie pod wydziałem to co okienko zbiera się liczna grupa.Niekiedy idą gdzieś na winko. Mnie to akurat nie bawi. Jedynym moim nałogiem ostatnimi czasy są wagary, co też mnie martwi.

ja juz w ogole przestalam chodzic na uczelnie, tyle ze jestem na 3cim roku i moge sobie na to pozwolic bo mam malo zajec. chodze tylko na te zajecia, na ktorych obecnosc ulatwi mi zaliczenie. pomijajac ludzi, to nie podoba mi sie jeszcze miasto, pogoda tutaj, okolica w ktoej mieszkam i wiele innych rzeczy, ale studia trzeba skonczyc prawda:P

Gość Szaradziewczyna88
U nas to wygląda na tej zasadzie, że człowiek coś powie, a oni albo będę się wymądrzać, że wiedzą lepiej, albo skomentują to suchym "acha", po czym zaczynją gadać w swoim gronie.

Gość zła studentka
Autorko, zgłaszam się ;)ja też mam dość studiów

Gość Szaradziewczyna88
Ja wykorzystuję każdy moment, żeby uciec od rzeczywistości. Jadę za miasto tramwajem i przesiaduję w parku.Wtedy mogę oddać się temu, co lubię, czyli malowaniu i fotografowaniu. I chociaż lubię moje studia jako dziedzinę, to czasem żałuję, że nie poszłam na ASP, bo być może spotkałabym tam ciekawszych ludzi.

Gość Szaradziewczyna88
Witaj zła studentko :)

dziewczyno, w kato mam dwie kolezanki na asp, mowia ze tragedia i wyscig szczurow jakich malo do tego stopnia, z jak trzeba cos przyniesc albo sa dodatkowe zajecia to sobieinfo dalej nie podaja zeby ktos nie przyszedl i mial problemy z zaliczeniem. i jescze opowiadaly mi ze dzieciaki zajarani studiami ze na pierwszym semestrze juz oglaszaja ze za wszelka cene chca zsotac asystenatami i w ogole. z asp daj se spokoj odrazu i ja wiem co mowie bo tez mam dowiadczenia w tej kewstii;).

Gość Szaradziewczyna88
Podejrzewam, że kierunki artystyczne wiążą się ze sporą dawką rywalizacji, niestety. Kiedyś chciałam być scenografem, no i są chwile, kiedy marzenie to powraca, ale jak sobie pomyślę o tych wszystkich lansujących się artystach, poetach itp., to mam dość. U mnie na roku raczej artystów nie zaznasz, ale są za to inni, taki typ młodocianych urzędników...

Gość Szaradziewczyna88
Nie przesadzaj, studia same w sobie nie są złe. To ludzie z roku psują wrażenie, nie to, czego się uczymy.

Gość Szaradziewczyna88
Ale przycichło...:(

Gość ja tez chce byc3
jA jestem na pierwszym roku. niestety zaocznie i tez nie moge sie pogodzic z wieloma rzeczami. wkurzaja mnie ludzie standardowo zarozumiali nie widza drugiego czlowieka echh

Gość Szaradziewczyna88
Żebyś wiedział. Chociaż jak studiujesz zaocznie, to nie musisz ich tak ciągle widywać, możesz nabrać do tego większego dystansu.

Gość ja tez chce byc3
moge ale sa sytuacje ktore mnie mega wkurzaja!!!

Gość Szaradziewczyna88
To witaj w klubie. A co konkretnie?

Gość Szaradziewczyna88
I chłopaka daleko :/

Gość dziewczyny wyhamujcie
prawdziwy hardcore w relacjach miedzyludzkich to dopiero w pracy sie zacznie tam jest dopiero wyscig

Gość Szaradziewczyna88
Pewnie masz rację...Na razie nie wyobrażam sobie tego.

Gość studentka UŚ
Hej szara dziewczyno :) Ja studiuje na USiu w Katowicach tylko że jestem na 3 roku. :) Wiem jak to trudno samemu w obcym miescie. Ja osobiscie Katowic nie cierpie. I choc jestem bardzo towarzyską osobą, mam niewielu znajomych :( Jesli bys chciala pogadac czy sie spotkac w celu uniknięcia nudy to zapraszam :)

Gość gnodosngsidunvn jkc
Ja też studiuję i źle się na tych studiach czuję :( Nie z powodu kierunku, który naprawdę lubię, ale z powodu ludzi, nie mam się do kogo odezwać, wszyscy szybko podzielili się na zamknięte grupki, ciągle siedzę sama, również przyłapuję się na wagarowaniu. Jakaś masakra, a to dopiero pierwszy rok...

Gość multi szkoly i studia
Ja juz skonczylam albo nieslonczylam tyle szkol, ze nie widze potrzeby miec jakichs znajomych na roku. Potrzebni sa tylko zeby od nich sciagnac, albo zeby dali xero. A a potem po co mi oni?! Juz po skonczeniu szkoly czy studiow nie chce sie ich znac. Studiowalam na czterech studiach magisterskich oraz bylam w kilku szkolach policealnych to mam juz rozeznanie. Ktos tu placze ze nie ma do kogo gegy otworzyc na roku. A po co ci oni potrzebni?! Znajdz sobie jakies hobby, poznaj ludzi na jakich forach internetowych. Ty szara studentko, czy jak ci tam, to masz za duzo czasu. Dlatego martwisz sie ze nikt z toba nie gada. Chodzisz dziennie na studia - masz przeciez czas w soboty i niedziele - zapisz sie do jakiejs szkoly policealnej - zaocznie w weekendy, np. kosmetyczna albo jakakolwiek państwowa, darmowa. Bedziesz miec czas zapelniony i w przerwach na okienka zamiast sie martwic, ze nikt do ciebie geby nie otworzyl, to zlapiesz za zeszyt i bedziesz sie douczac na zaliczenia czy odpytywania do tej szkoly sobotnio-niedzielnej. Jeslibys poszla do szkoly hotelarskiej to mialabys dobry zawod i moglabys wyjechac na wakacje do USA i zarabiac pieniadze jako taka sprzataczka hotelowa. Albo gastronomiczna szkola policealna - super zawod na wakacje zagraniczne. Zazdroscisz innym, ze maja swoje grupki - pociesz sie, ze oni miesiac po otrzymaniu dyplomu beda sie wszyscy nienawidzic i zazdroscic sobie nawzajem.

Gość gość
Co tu pisać każdy wie jak jest, napisze to co większość będzie dobrze :-) !