Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka2

Zmywarka .Proszę o pomoc

Polecane posty

Mam problem ze zmywarką . Mam ja od roku i wszystko było w porządku , od jakiegoś czasu jednak pozostawia wewnątrz szklanek biały osad i w ogóle szklanki są nie domyte. Reszta naczyń , talerze , kubki są umyte . Dodam jeszcze ,że naczynia myje na programie który trwa 1,40min. Kiedyś próbowałam na 30 min to wszystko było w ogóle nie umyte . Po wszystkich naczyniach porozrzucane były resztki jedzenia i jakieś paprochy . Nie wiem co jest przyczyną . Proszę o poradę

Gość czyścisz filtr ???????

Gość nie chłopak
wyczyść filtr.

Gość behemłucik
a nie brakuje czegoś - nie wiem jak to się nazywa ale sam co jakiś czas dodaje i warto co jakiś czas filtry czyścić - ale na pewno o tym wiesz :D

filtr był czyszczony , śmigła przed włączeniem zmywarki też sprawdzam był nie były zablokowane , zmieniałam tabletki , wcześniej używałam proszku

nie tego czegos tylko soli. Jest specjalne miejsce gdzie sie ja wsypuje. Ja uzupelniam raz na miesiac wiec jesli nie dodawalas do tej pory nie wiem gdzie sie uchowalas ;)

Gość zmywarkowa
Sprubuj kupić ten środek do czyszczenia zmywarki,może to coś da. Być może powodem jest zmiana na tabletki..jakich używasz 5w1? 7w1? Czy mimo to używasz dodatkowo soli?

Gość behemłucik
behemłucik co masz na myśli??? spytałem się i jestem mądry :classic_cool: dolewa się błyszczyk i powinny być szklanki czyste :D

Gość zmywarkowa
Zrób test i zmień ustawienia nabłyszczacza o jeden poziom w góre np z 2 na 3, u mnie kiedys to pomogło