Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia_b

Wyniki badania nasienia złe?

Polecane posty

Gość agusia_b

Witam, staramy się z Mężem od roku ja mam problemy z jajnikami, a Mąż zrobił badanie nasienia i chyba są bardzo złe. Proszę o interpretacje czy naprawdę są bardzo złe. Byliśmy u lekarza w Invimed i powiedział że naturalnie mamy kiepskie szanse kieruje nas na in vitro, nie braliśmy tego pod uwagę wogóle zastanawiam się czy lekarz po prostu nie chce zarobić na nas! PROSZĘ O POMOC podaję wyniki: czas upł: 15min objęt; 4,1 ph 7,2 kolor/wygląd/ lepkość ; prawidłowy liczba plemników w 1ml = 35mln w ejakulacie 143,4 mln ruch A 0,2% ruch B 6,0% ruch c 33% ruch d 60,9% wynik testu hipoosmot 55% żywotność 48% Plemniki o prawidłowej budowie 19% Z Góry bardzo dziękuję!!!!

Parametry nasienia prawidłowego wg WHO. Objętość Wartości prawidłowe: powyżej 2ml Wartości nieprawidłowe: Aspermia - 0-0,5 ml Hipospermia - 0,5-2,0 ml Normospermia - 4ml 2 ml Hiperspermia - >6,0 ml Czas upłynnienia Wartości prawidłowe: do 30 min pH Wartości prawidłowe: 7,2 8,0 W chwili emisji wzrasta z czasem do 8,2-8,5 Liczba plemników / ml Wartości prawidłowe: 20-250 mln/ml Wartości nieprawidłowe: Azoospermia - brak plemników Oligozoospermia ekstremalna -pojedyńcze plemniki Oligozoospermia bardzo ciężka - 1-5 mln/ml Oligozoospermia ciężka - 5-10 mln/ml Oligozoospermia lekka - 10-20 mln/ml Polizoospermia - powyżej 250 mln/ml Liczba plemników / ejakulat Wartości prawidłowe: > 40 mln Kolor Wartości prawidłowe: białawy Zapach Wartości prawidłowe: kasztanów Ruch plemników Wartości prawidłowe: > 50% kat A i B i > 25% kat A Wartości nieprawidłowe: Asthenozoospermia - niespełnia tych kryteriów Żywotność Wartości prawidłowe: > 75% żywych plemników Morfologia Wartości prawidłowe: > 30% o prawidłowej budowie Watości nieprawidłowe: Jeżeli mniej niż 30 % prawidłowych to mówimy o teratozoospermii

Gość ja uważam że kwalifikują się
na inseminację :-) mój mąż miał gorsze i udala się inseminacja za 2 razem :-) Miał ok15-20 mln/ml, ruch A 0%, B 5%, C 25%, D 70 %. Prawidłowych 10%, patologiczne 90%. Upłynnienie po godzinie. Brał wit C, mace i magnez i się udało za 2 inseminacją :-)

Gość agusia_b
to dałaś mi trochę nadziei. Chcemy próbowac naturalnie a co najwyżej inseminacja. Proszę o więcej komentarzy do wyników. Dzięki

Gość moj tez mial kiepskie
wyniki ruch a 0% b 35% reszta ci d objetnosc i morfologia ponizej parametrow WHO udalo sie w 100% naturalnie lekarze tez nas wysylali do kliniki, ale zanim sie wybralismy, to bylam w ciazy a dziecko ma juz 10 miesiecy :) polecam l-karnityne w tabletkach, duzo ruchu, zwlaszcza basen i bieganie, bokserki z bawelny 100%, prysznic zamiast kapieli w wannie, selen, folik. Na objetnossc bialko: jajka pod kazda postacia (omlety, jajecznice), mleko (platki owsiane itp), brokuly, owoce.

Witam serdecznie od 7 miesięcy staram się o dziecko z moim narzeczonym, dwa tygodnie temu zrobił badania nasienia, lekarz powiedział że są bardzo złe, jak powiedziałam o tym narzeczonemu to powiedział że on nie chce iść do żadnej kliniki że nie chce dzieci że nie będzie się już badał i tyle.... koniec tematu nie chce na ten temat rozmawiać. nie wiem co robić.... byłam tylko u jednego lekarza z wynikami ukochanego od razu skierował nas do kliniki, może powinnam iść do innego jeszcze ?? reakcja narzeczonego mnie bardzo frustruje skończył temat i tak jakby się nic nie stało.... podaje wyniki narzeczonego może któraś miała podobne i się udało .... Lepkość nasienia: prawidłowa barwa nasienia: opalizująca aglutynaty plemników: nieobecne całkowita liczba plemników w ejakulacie - 34.5 mln/ejakulat A-szybki rych postępowy: 5% B-wolny ruch postępowy: 26% C- ruch w miejscu: 7% D-brak ruchu 62% objętość 2.5ml pH 7.9 ilość plemników w 1 ml 13.8 mln ilość plemników ruchomych 38% ilość plemników żywych 40 % ilość plemników o prawidłowej budowie 9 % leukocyty 1-3 wpw proszę o radę.... nie wiem co dalej ... dziecko to moje największe marzenie ...

Gość gość
Mysle ze powinniscie zrobic najpierw inseminacje ona kosztuje np. w Szczecinie w prywatnej klinice 700 zl. In vitro jakies 11 tys. Plus leki.

Gość gość
wynki sa dobre musisz sie uzbroic w cierpliwsoc

Gość gość
in vitro jest refundowane w polowie ja bym narqzie o tym nie myslala

Gość gość
To bardzo ciezko faceta wyslac do lekarza. Ja mialam duzo szcEscia bo jak sie okazalo ze maz wogole nie moze miec dzieci to on sam zaproponowal inseminacje nasieniem dawcy.to on mnie ciagnal do lekarza. Mysle ze Twoj maz potrzebuje czasu. Moj wiedzial ze bardzo pragne dziecka on w sumie tez

Gość gość
Przez 3 miesiace faszeruj meza rutinoscorbinem 3x1 kwas foliowy 1 tab magnez z wit b6 maca i l karnityna a przed stosunkiem.ok 10/15 min cole lub napoj energetyczny.

witam mam problem może i podobny. ja mam 25 lat mój ukochany 36, na początku seks był bardzo udany, wszystko było pieknie itd, ale od jakis 3 miesięcy żeby "zmusić: go do tego to na rzęsach staję.... no jakaś paranoja.... nie mam już siły się starać, od tego czasu zawsze to ja inicjuje, chcemy mieć dziecko i on bo chce potomka i ja bo marze o tym, ale jak się kochamy 3 razy w miesiącu to jak mamy mieć to dziecko ?? robiłam wyniki badań swoje i o dziwo jego (zgodził się na oddanie nasienia do badania ale ledwo co) okazało się że nie ma najlepszych wyników ale najgorszych też nie, ale przy takiej częstotliwości to nawet nie ma szans, na początku myślałam że to ze mną coś nie tak jest, że nie mogę zajść brałam hormony pół roku, pozniej jakies zabiegi itp naprawdę dla kobiety jest to obciążenie ogromne, ale doszłam do wniosku po co to wszystko skoro przy trzech razach w miesiącu to marne prawdopodobieństwo na zajście w ciążę jest..... kupiłam tabletki na przypływ potencji jemu, łyka cały czas jak mu podaje ale to nie działa....... nie wiem co mam robić smutas.gif oprócz tego jest wspaniałym facetem, idealnie się dogadujemy w życiu, jest czuły przytula całuje, opiekuńczy...... tylko co z tego .... smutas.gif

Witam staram się z mężem 2 lata o dzidziusia jedzimy do andreologa i odebraliśmy wczoraj wyniki po zażywaniu acc optima i selenu wyniki nie są dobre,ale czy mamy juz szanse na inseminacje ? Objetosc ejakulatu 7.00 ml Lepkosc 2 cm pH 7.8 Koncentracja plemnikow w 1 ml to 30 mln/ml Całkowita ilosc plemników w ejakulacie 210 mln A- ruch postepowy szybki 2 % B-ruch postepowy zwolniony 15 % C-ruch w miejscu 48% D-brak ruchu 1.0% Komórki okrąge 1.0 mln/ml Odsetek plemnikow o prawidlowej morfologi 2 % Odsetek plemnikow martwych 27 % Prosze o odpowiedz !!! z góry dziękuje

Gość gość
no i nie będzie 500 zł, chyba, że sąsiad męża poratuje

Gość Martyna2324
Ty tepa osobo ! kasy mamy nad to i nie potrzebuje 500 zl Ty chyba pragniesz. te 500 zl a Ci nie daja bo jestes tak pojebany ze zle wydasz ta kase Ty tepy osle !

Gość gość
A ja kasy nie mam a w ciąży jestem, patrz co za ironia losu... A ty od 500 zł weź się rozpedz i walnij pożądnie głową w jakiś mur bo nie wszyscy są tak głupi by wierzyć w obietnice władzy ;)

Gość gość
Nam pomogl androvid. Po nim wyniki wyszły rewelacyjnie. Staraliśmy sie o dziecko kilka lat. Polecam.

Ludzie maja problem szukaja jakies wiedzy i ratunku słowa otuchy ze moze ktos coś doradzi a Ty wyjezdzasz o jakies kasie wez sie zastanow co piszesz !!! Bo ktos pragnie Tego dziecka i bedzie ono dlugo oczekiwane i z milosci, bedzie mialo wszystko a Ty bedziesz mialadziecko i serdecznie mu wspólczuje ze bedzie milo taka matke co mysli jak nasz rzad ojebac z kasy !!! zrob sobie z 5 to sie rowna 5 tys nie bedziesz musiala do roboty lazic ty tempa krowo !!!!