Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuniakubunia

aukcje allegro

Polecane posty

Gość mamuniakubunia

mam pytanie do doswiadczonych allegrowiczek,niedawno zalogowalam sie na allegro i zastanawiam sie jak to jest ,ze np na tej aukcji http://www.allegro.pl/item981521760_12_18_m_modny_chlopiec_wiosna_lato_40_nowe.html ciuszki ida za 500 zl a na iinej taki zestaw osiagnal cene 120 zl nie planiuje wiecej dzieci i chce wystawic rzeczy po synku ,wszystko h&m c&a cocodrillo i wojcik,gustownie skompletowana wyprawka jak ja dobrze sprzedac?

Po pierwsze dobrze wykonane, estetyczne i jasne zdjecia- zadne tam rzucone na podloge, niewyprasowane szmatki, tylko ladnie zaprezentowane ubranka. Po drugie solidny opis. Po trzecie znane i modne marki (najlepsze koniecznie wymienic w tytule aukcji!). Po czwarte stan rzeczy. W podanym linku ok. 40% to byly rzeczy nowe lub jak nowe. Po piate- nie zaszkodzi podac ceny, jaka kupujacy musialby za taki zestaw zaplacic w sklepie.

Gość mamuniakubunia
Dziękuję Aga:) podalam wlasnie ten link,gdyz moje rzeczy w wiekszosci sa "prawie nowe "gdyz np raz zalozone:)niestety kupowalam bez umiaru a syn nie zdazyl nawet wszystkiego zalozyc,zima byla dluga chodzilismy na spacery w gondoli wiec razjtuzki i na to kombnezon ,malo mialam okazji stroic go we wszystkie koszule ,dzinsy itd od jutra wezme sie za zdjecia :)

Pamietaj tez o tym, zeby sprzedawac w jednej pace ubrania z jednego rozmiaru mniej wiecej i na ten sam sezon. Np. teraz byloby bezsensowne oferowac kombinezony lub kurtki na zime. Jak masz takie cieplejsze rzeczy, to wystaw je na koncu lata na allegro. Powodzenia!

Gość mamuniakubunia
widzisz o tym nie pomyślałam a powinno to być dla mnie logiczne:)dziękuję za podpowiedz:)coś czuję,że nie uda mi się sprzedać tych ciuszków za tyle ile chciałabym..ale kiedyś muszę się nauczyć:)

Jeśli coś jeszcze mogę zasugerować. Możesz się pobawić również w programach graficznych typu Photoshop, Gimp. Jeśli Ci się chce. Można fajne efekty uzyskać - np. podłożyć za tło powiększenia ciuszków, czy też kompozycje w zestawieniu ze sobą różnych ciuszków. Można poprawić nie do końca dobrze wykonane zdjęcie: kontrasty, jasności, nasycenie kolorów itd. No i tak jak Koleżanki wyżej wspomniały. Do tego jeszcze jak będziesz przygotowywała taką aukcję to koniecznie zaznacz opcję miniaturki przy tytule aukcji. A by uzyskać efekt zdjęcie i pod spodem opis przygotuj sobie opis w edytorze tekstowym z wykorzystaniem języka HTML, wówczas to będzie miało wygląd, bo osobiście nienawidzę konstrukcji allegrowej galerii zdjęć ......

Gość moim zdaniem to ściema
40% nowe ciuszki? nowe i JAK nowe?? a na końcu tylko 3 body/pajace z metkami i to 5-10-15 - pewnie kupione na wyprzedaży zimowej

Gość mama mloda
sama sie chyba wezmie za sprzedaz hyhy , mam mase ciuszkow po córce, wszystko z 'dobrych' sklepów.. miszkam w anglii i czasem nie moge sie nadziwic za ile te ciuszki sie sprzedaja w polsce! 490 zl czyli jakies ponad 100 funtów!! za rozmiar 12-18 mies ! wszystko jej sie zwrówiclo moze nawet z mala nadwiazka! :D