Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmammmammm

jakie miesko podajecie jako pierwsze?

Polecane posty

Gość mmmammmammm

jak w temacie od jakiego mieska zacznacie przy rozszezaniu diety niemowlaka? slyszalam ze najelsza jest cielecinka ale inni daja kurczk, wolowe lub z krolika jak bylo u Was?

Gość aaaaaaaaaaaaaakkjh
??????????????????????

Gość irka22222222
ja zaczynalam od cieleciny i drobiu oraz krolika -zamiennie. Wolowego wogole dziecku nie dawaj na poczatku. Dopiero jak skonczy rok

Gość pytająca mamusia
ja gotuje co tydzień rosół z szyjek indyczych, na bazie rosołku robie różne zupki z mięskiem i pasteryzuje. czasem robie pulpety i gotuje w włoszczyźnie z wodą. Urozmaicam mięsko na cielęce, królik troche za drogi dla mnie...

Gość ja też z białego
pzrez 1 miesiąc dawałam indyka, potem cielęcinę teraz wołowinkę-z czesci polędwiczki to bzdura że nie mozna dawać do roku wołowiny! bo niby czemu?! moja ma teraz 8 miesiecy. aha zdażyło sie że dałam kilka razy kurczaka i słoiczek jarzynki ze schabem czy coś takiego, królika w ogóle nie dawałam, bo nie widziałam u mnie w sklepach

Ponoc najlepszy jest krolik jako pierwsze miesko. Potem indyk, kurczak. nastepnie cielecina, wolowina a na szarym koncu wieprzowina. Ja dosc wczesnie podawalam ryby.

ja na początek dałam królika. później kurczak, indyk, jagnięcina od 9 miesiąca je wieprzowinę. cielęcinę dostał późno, ok 11,5 miesiąca miał wtedy, bo miał skazę białkową i dopiero jak ona przeszła mogłam dać mu mięso pochodzenia krowiego. obecnie je wszystkie gatunki mięsa.

Gość hythrrh
To co w słoiczkach i dziecko świetnie trawi. Pięciomiesięczne dostało już raz szynkę, jagnięcinę i cielęcinę. Chociaż ta jagnięcina i cielęcina to chyba pierwszy i ostatni raz bo jak sobie pomyślę o tych maleństwach zabitych... Oczywiście każdego zwierzęcia żal.