Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleek

wloski na brodzie i lekki wasik

Polecane posty

Gość sleek

meczy mnie problem wymieniony w temacie;/ mam delikatny aczkolwiek widoczny meszek na brodzie i wasik i ciemne baczki;/ czuje sie z tego powodu cholernie nieatrakcjyjna;/ wie ktos moze co moge z tym zrobic? szukam skutecznego sposobu

Gość sleek
prosze pomocy :(

Gość onaaa szalonaaa
wosk:)

Gość sleek
a nie lepszy bylby laser?? sllyszalam ze sa rowniez jakies kremy na niechciane owlosienie

Gość onaaa szalonaaa
laser to najdroższa metoda ale najbardziej skuteczna, wosk i kremy do depilacji likwidują włoski na jakis czas natomiast laser na zawsze:)

Gość sleek
kurcze bede musiala uciulac kase bo inaczej chyba sie pochlastam;/ masakra to wyglada;/ jak naloze podklad to widac te wloski;/

Gość Mrs Good
Najlepiej będzie jak pójdziesz do endokrynologa i się przebadasz. Może masz zaburzenia hormonalne i musisz się przeleczyć. Jeżeli niechciane włosy na twarzy są wynikiem problemów zdrowotnych a nie zwykłym problemem kosmetycznym, to usuniecie ich laserem będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto bo w takim przypadku niestety efekt nie będzie trwały. Więc najpierw lekarz i badania a potem ewentualnie laser.

Gość maggie_
Do depilacji twarzy można spróbować nowej w Polsce metody nitkowania (threading). W internecie można znaleźć filmiki, które pokazują, jak to robić. Całkiem szybko można się nauczyć :) Więcej o depilacji wąsika http://mellea.pl/articles/pozbadz-sie-wasika

Gość peczek drutu
jesli o wasik chodzi, to faktycznie nitkowanie bardzo pomaga. ja mam tzw hirsutyzm, wiec wiem dobrze co to znaczy miec wlosy na twarzy. wasik po nitkowaniu jest jasniejszy i troche rzadszy, zreszta nie wiem, bo depiluje na biezaco kazdy wlosek jaki wyjdzie, w kazdym razie, jesli na 3-4 tygodnie zapomni mi sie o depilacji, to nie widac tego az tak bardzo. kiedys - szkoda gadac :O tak wiec do wasika polecam nitkowanie jak najbardziej. co do wlosow na brodzie - mialam kiedys kilka pojedynczych, usuwalam peseta, pozniej cos mnie naszlo i chwycilam za wosk. efekt - dziesiatki paskudnych, grubych czarnych klakow. musialam usuwac codziennie, a efekt i tak byl mizerny. po 3 latach zdecydowalam sie na laser - jestem po pierwszym zabiegu, z okolo 300 wlosow zostaly mi doslownie 4. niedlugo ide na drugi zabieg, bo wiadomo, ze jeszcze sporo ich wyrosnie, ale na dzien dzisiejszy ciesze sie, ze sie zdecydowalam. aha - to nie jest prawda, ze laser wypala wloski na zawsze. one predzej czy pozniej odrosna, trzeba robic zabiegi przypominajace co jakis czas. ale na pewno nie wygladaja tak koszmarnie, jak moje w pewnym momencie.

Gość z mojego doświadczenia
od zawsze miałam wąsiki lekko ciemnawe nad wargą- czego to ja nie próbowałam:) smarowałam np wodą utlenioną- by rozjaśnić itp... był to problem rodzinny-dwie siostry też tak miały i jedna (najmłodsza z nas) odważyła się powyrywać te włoski pencetą ( jak brwi), od razu poczuła się lepiej...a ja zrobiłam to samo po ok miesiącu, wiedziałam wtedy że włoski odrastają i że trzeba je wyrywać pencetą 1-2razy w tygodniu ( jak są widoczne- tzn kilka tych widocznych). Pierwszy raz bolało strasznie ( najpierw posmarować GRUBO-aż biało kremem półtustym- najlepiej dla sdzieci bambino lub zwykły nivea) po ok 15min zetrzeć kkrem i depilować wyrywając pencetą, po wyrwaniu też tym samym kremem posmarować średnio i( by zaczerwień nie było) i po ok 15min zetrzeć krem:) Można (i ja już tak robiłam za 2-3razem- wyrywać z marszu bez smarowania kremem a posmarować dopiero po wyrwaniu) To jest niezwykłe uczucie- jak nie ma się tych wąsów!!!! sama nie wiem dlaczego wcześniej tego nie spróbowałam i mając 24lata wyrywałam je pencetą po raz pierwszy i tak już wyrywam ładne kilka lat.

Gość aneta_sw
Ja tez mam ten sam problem. Próbowałam wszystkich możliwych sposobów, i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najskuteczniejszy jest laser.