Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agattta24

Ile miesięcznie wynosi was utrzymanie noworodka?

Polecane posty

Gość mamkaa
podpisuje sie po ewą

Gość Alexxxxxxa
:o Rozumiem, ze przesadą jest kupowanie dziecku kilku kurtek czy 20 par spodni, ale 4 body? :o Sama też masz 4 pary pary majtek? Chyba nie widzisz róznicy między oszczędnościa a sknerstwem i rzucasz się na każdego, kto chce ci tę różnicę uświadomić. Na dodatek to lekceważące podejście do osób biednych. Pewnie wiele kasjerek w biedrace jest fajniesza niż ty i nie ubiera swoich dzieci w brudne, sprane ciuchy.

Gość ,sdkklsdklkld
Moja mła była na mleku modyfikowanym tak wiec same mleko 200zł pieluchy 150zł ubranka 100-150zł kosmetyki 50zł pozniej jak doszły zupki,kaszki i soczki doszło jakies 300-400zł

"o Booooze i znow ta tepa Jagoda, co na kazdym topiku wypisuje te swoje wspaniale "madrosci" Dziewczynko, idz wreszcie zrob cos ze soba, zajmij sie dzieckiem czy moze idz spac? Wciskasz swoje 3 grosze wszedzie i na kazdym topiku. Dziecko masz? Masz, wiec zajmij sie nim. Czy ty nie masz nic do roboty tylko wysiadywanie na kafe od rana do poznej nocy? Zrob wreszcie cos ze soba " pocaluj mnie w moja piekna duuupe!!! :D

Gość ktos napisal ze tu jest forum
i nie tylko sie czyta ale tez dyskutuje, wiec co was to interesuje kto ile siedzi i pisze na kafe? mnie tam jagoda nie przeszkadza, wiele tu mamusiek ktore w pewnym stopniu sa uzaleznione od kafe, niech sobie pisze,, aha i na koniec: NIE OBRAZAJCIE OSOB PRACUJACYCH FIZYCZNIE I W USLUGACH BO GDYBY NIE ONE NIE MIALYBYSCIE CO ŻRYĆ BRZYDKO I POTOCZNIE MOWIAC...:)

Gość no wlasnie wszystkie sie
szlachcianki od 7bolesci nagle zrobily i wszystkie z toku rozmowy wynika zarabiaja po 10tys i wiecej, a biednymi gardza, wstyd mamusie ps1. a jest tu taki topik gdzie mamuski sie przyznaja ze kokosow nie zarabiaja wiec pytam no to kto wreszcie jest bogaty? ps2. wlasnie, gadaja na jagode i inne czarne nicki, ze za dlugo na kafe sa, a wiekszosc pomaranczy to pewnie te czarne nicki tylko sie nie loguja i ttez godzinami siedza tutaj:o

Gość Pani dietka
hej ja mam córke która ma 5 miesięcy i wydaje: ok 75 zł na pampersy. kupuje lidlowe i na miesiąc idzie mi ok 2,5 paczki mleko kupuje co srednio co 3-4 dni bebiko , w biedronce kosztuje 11,50 za opakowanie, liczmy że kupuje 10 opakowań na miesiąc wiec wychodzi koło 120 zł.Ubranka nie kupuje co miesiąc raz za kiedy kupie cos, jak robie wieksze zakupy ubrań to na ciucholandzie wychodzi mnie to ok 100zł i za to mam całą góre ubranek, kosmetyki też nie kupuje co miesiąc no bo co do takiego malucha trzeba więcej niz cos do kąpieli i krem? więc raz na 3 miesiace 20 zł, chusteczki nawilżające 3 razy w miesiącu ok 20 zł. Teraz dochądza mi zupki kaszki i soczki wiec około 110-120zł miesiecznie. więc nie jest tak żle;-)

Gość u mnie wyglada to tak
ze zamawiam na all 340szt (5opakowan) oryginalnych pampersow za 180zl i strcza mi na 2mies to samo chusteczki 6opk po 72szt za 5zl szt rowniez firmy pampers. wiec pieluszki to ok125zl/mies. sloiczkow nie kupuje gotuje sama wiec nie wychodzi az tak drogo.ubranka i zabawki raz na jakis czas na 1 rozmiar ubranek wydaje ok 300-400zl. lubie miec wiecej ciuszkow a nie 3pry na krzyz i tylko prac codziennie

Gość odkryłam ze nie umiem oszczeda
"no wlasnie wszystkie sie szlachcianki od 7bolesci nagle zrobily i wszystkie z toku rozmowy wynika zarabiaja po 10tys i wiecej, a biednymi gardza, wstyd mamusie ps1. a jest tu taki topik gdzie mamuski sie przyznaja ze kokosow nie zarabiaja wiec pytam no to kto wreszcie jest bogaty? ps2. wlasnie, gadaja na jagode i inne czarne nicki, ze za dlugo na kafe sa, a wiekszosc pomaranczy to pewnie te czarne nicki tylko sie nie loguja i ttez godzinami siedza tutaj " koieto , dwie osoby sie pogardliwie o biedniejsych wypowiedziały : buuuka i jagoda , wiec nie generalizuj ze wszystkie są szlachciankami .

Gość Buuuka
@ Selaminka ---> Nie musisz zużywać 10 chusteczek do jednej kupki, trzeba najpierw zebrać największy "ładunek" papierem toaletowym, albo papierową chusteczką, i dopiero później wytrzeć do glansu max. 3 chusteczkami. :D @ Kiciak ---> Dzięki za wsparcie. Jest dokładnie jak piszesz - wymieniam garderobę, średnio co 8 tygodni. Każdy robi jak uważa i innym nic do tego. A ta pani co się tu tak produkuje, to niech lepiej napisze coś w związku z tematem wątku, a nie wyłącznie krytykuje osoby trzecie. Ja wolę kasę pomnażać a nie wydawać dla samego wydawania, a potem nie używać albo zapominać o kupionych kiedyś rzeczach. Jak to się mawia: "jem po to by żyć, a nie żyje po to żeby jeść". :)

Gość Buuuka
A komentarz wyżej ten o zarabianiu, to podszyw napisany przez tę zajadle atakującą mnie "odkryłam ze nie umiem oszczeda". :o @ odkryłam ze nie umiem oszczeda ---> Nisko upadłaś, doprawdy. :o

buuuka, a co masz teraz powiedzieć ???? Walnełaś babola i teraz ci głupio. Moderator może szybko sprawdzic z jakiego IP był naisany post i założe się że z twojego ! Nizej niz ty już upaść nie można .

Gość Buuuka
A i jeszcze na koniec: @ mamkaa ---> Ja nie wyrzucam rzeczy, kiedy zmieniam rozmiar, czy po prostu garderobę, a zwyczajnie oddaję je tym, którzy akurat czegoś potrzebują w rodzinie lub wśród znajomych, albo nawet znajomych znajomych. Zarobki zarobkami, ale ten pogardliwy komentarz na poprzedniej stronie nie był mojego autorstwa (nie było mnie wczoraj na forum, ani nawet w domu, więc wypraszam sobie...), dlatego - serio - daruj sobie te "uprzejmości". To, że świetnie dajecie sobie radę z mężem, to się chwali. U nas ojciec dziecka zarabia więcej ode mnie (w bankowości inwestycyjnej), plus oboje inwestujemy indywidualnie na własny rachunek, więc na chleb zawsze jest. Napisałam w pierwszym poście o zarobkach w sumie tylko dla tego, żeby udowodnić autorce, że dziecko nie musi być ogromną inwestycją i to niezależnie od tego, czy ktoś ma wynagrodzenie rzędu 1 200,- czy 12 000,- - jeśli się wydaje z głową i wyłącznie na rzeczy niezbędne. do wszystkich pozostałych ---> Jestem osobą praktyczną i ilość posiadanych przeze mnie rzeczy jest idealnie dopasowana do mojego/naszego stylu życia. Zresztą wiele poradników dla rodziców, które czytałam wspominały, by przy zakupach kierować się zasadą "x 3" i prać, bo tak jest higieniczniej i praktyczniej. I co? Wygląda na to, że poszalałam, bo zafundowałam sobie x 4... :P

buuuka- ja tez robi podobnie do Ciebie i wszystko kupuje po 3. Tj bardzo praktyczne i piore ciuszki dziecka z naszymi a ze czesto robie pranie to maly caly czas ma czyste rzeczy. Duzo osob rob tak jak Ty , wiec nie przejmu sie krytyka. :)

Gość hela z wesela
utrzymanie noworodka - bo tego dotyczy pytanie - kosztuje niewiele, bo noworodek to chyba przez miesiąc jest? tego rodzaju pytania pojawiają sie tutaj raz na tydzień i służą licytowaniu się i kłóceniu kto ile zarabia...

Gość Buuuka
"buuuka, a co masz teraz powiedzieć ???? Walnełaś babola i teraz ci głupio. Moderator może szybko sprawdzic z jakiego IP był naisany post i założe się że z twojego ! Nizej niz ty już upaść nie można ." Moderator nie widzi IP. Nie jesteś jednak tak błyskotliwa, za jaką się podajesz. Zresztą... o czym ja w ogóle z tobą rozmawiam? Nie ma tu o czym z tobą rozmawiać. FYI Ten post nie był mój. Wiem to i ja, i każdy człowiek, który choć trochę potrafi rozróżniać style wypowiedzi poszczególnych osób. Nie jestem tak płytka, żeby się z zniżać do poziomu zaprezentowanego przez podszywacza. Ale szanse 9/10 są takie, że jesteś jego autorką, bo odnoszę wrażenie, że ty wręcz żyjesz tym wątkiem (i Kafeterią w ogóle). :) Wiesz, są ciekawsze rzeczy, które można robić w poniedziałki, niż przetracanie czasu na forum. A teraz, wybacz, ale będzie to mój ostatni wpis na tym wątku, żeby nie było już więcej wątpliwości odnośnie tego, czy wypowiedź jest mojego autorstwa, czy też nie. Od tej pory, jeżeli ktokolwiek się tu pojawi pod moim nickiem, NIE będę to ja na 100%.

Gość mama malinki
buuuka nie przejmuj się trolem! mnie również bardzo pomogłaś i bardzo się cieszę, że trafiłam na twoje wypowiedzi. ja nie mam dużego wynagrodzenia i przyznam, że ceny rzeczy niemowlęcych nieraz mnie powalają dosłownie...... jeszcze raz dzięki za pomoc!!! ;)

Gość Taka ja___
Wow, dawno mnie nie było na Kafe, a tu takie rewelacje. Pojawiła się nowa koleżanka i już ją prostaczki przyatakowały. :D Dokładnie jak napisała moja przedmówczyni, Buuuka nie przejmuj się tą babą, taka jest Kafeteriia i wiele tu takich, które mają niepoukładane pod czapeczką. ;) A propos twoich wypowiedzi, to zgodzę się z tym co piszesz i rzeczywiście nie trudno zauważyć, że wczorajszy wpis to podszyw tej chamskiej dziewuchy, bo ona pisze w taki sposób, jakby niechcący nawet w rozpędzie zasadniczą skończyła. ;) Gdzie u niej składnia? Gdzie interpunkcja? O stylistyce nie wspomnę. Jej wypowiedzi nie umywają się do twoich i nie trzeba wcale geniuszu, bu zauważyć różnicę w jakości. ;)

dopiero bede miala dziecko ale 4 spioszki to chyba malo, a co jak dziecko bedzie chore i bedzie wymiotowalo i wszystko bedzie brudne? Ja za to przesadzilam w druga strone chyba sadzac po Waszych wpisach. Ile Wasze dzieci mialy sztuk pajacykow, spioszkow przez pierwsze 3 mies?

Gość ajajaja
ja zaczynam 5 miesiac ciazy a juz mam 3 body dresik i 1 pajacyk bo byly w fajncy cenach i nie moglam sie powstrzymac:)

Gość NOWORODKIEM JEST DZIECKO
DO UKONCZENIA 28 DNIA ZYCIA - POZNIEJ JEST NIEMOWLECIEM wiec nie wiem po co sie rozpisujecie ile miesiecznie wydajecie na dziecko , bo autorka pytala sie o noworodka . no chyba ze autorka nie zna znaczenia wyrazu NOWORODEK !

Gość ja nie daje danonkow
Skoro autorka pyta "miesiecznie" to chyba sama sobie jestes w stanie odpowiedziec na te pytanie, tak? :)

taka ja normalnie powinnaś w fbi pracowac , taki masz zmysł porównawczy . Otóż ja uwazam że jestes buuuką , która sama sobie słodzi :) Masz taki sam styl jak ona , zresztą gdybym chciała sie podszyc to bym zmieniła swój styl pisania . Nie wiem kto napiał posta pod nazwa buuka , dla mnie zrobiła to własnie ona a w zasadzie ty ... I jaką hrabinę zgrywasz .. " gdzie interpunkcja? , o stylistyce nie wpomne ... " prosze nie pogrązaj sie w postach które wieją przemadrzałą paniusią , która nie ma sie do czego przyczepić , wiec bedzie przecinki i pisownię sprawdzała. ŻENADA Chciałaś napisać coś błyskotiwego ale ci nie wyszło ... buhaha .

ok.300 zł mleko i pieluchy jakies kosmetyki jeszcze , czasem syropy itp, czasem na to idzie ok 200 zł miesiecznie jak mała jest chora czy cos:( do tego szczepionki 120zł co drugi miesiac ale ciuchów nie musze prawie kupowac :)

Gość Taka ja___
Koleżanko, próbuj w nieskończoność, ja jestem starą bywalczynią na tym forum. Jestem na Kafe od 2 lat ..z przerwami. :P

a co twoje stałe bywalstwo ma wspólnego z moim wpisem ? to że jesteś jakikmś guru tutaj czy co ? jezeli taka miarką mierzysz, to ja jestem na kafe od czerwca 2006 , takze sorry ...

Gość JAK ZWYKLE MATKI POLKI
SIE KŁOCA ! ZAL MI WAS BO NAWET NIE WIECIE, ZE NOWORODEK TO DZIECKO DO UKONCZENIA 28 DNIA ZYCIA ! A TAK ZAWZIECIE SIE KLOCICIE ..............

Gość Taka ja___
Takie, że ja to ja i nie kto inny. :D Zawsze piszę pod jednym pomarańczowym nickiem i miałam to szczęście, że jeszcze nikt nigdy się pode mnie nie podszył. :) Ale zapewne teraz się to zmieni, bo wygląda na to że pasjonuje cię ten sport. :P

Gość scooby dooby doo
ty odkrylam cos tam... moze wreszcie napisz cos w temacie zamiast sie wydurniac 😡 wrrr jak ja nienawidze takich wrednych pip jak ty!!!!!!!!!!!!!!! w temacie: uzywam tanich pieluch bella happy, chustek roznych i bobini i dzidzius i bambino i rossmana, kosmetykow tez roznych, np. ziajka, bobini sa bardzo dobre, ostatnio sprobowalam sloikow, kaszek i mleczka z rossmana i okazaly sie naprawde fajne. ciuchy mam z polskich sklepow, sporo cool club, cocodrillo, czasem marketow i hm bo moja siostra tam dorabia i zawsze daje mi znac jak jest duza przecena, albo sama cos malej przynosi. akcesoria niemowlece i wieksze sprzety mamy polskie albo zachodnie niefirmowe z marketow. i wcale nie narzekamy, bo dajemy swietnie rade. dzieciaki nie sa tak strasznie drogie jak sa male. poozniej to co innego oczywiscie, ale poczatki sa zawsze najtansze.