Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirek ze Szczecina.

dlaczego rozbil sie samolot pod Smoleńskiem oto odp. przeczytajcie

Polecane posty

Gość Mirek ze Szczecina.

Ze względu na złą pogodę pilot samolotu miał wydane polecenie żeby NIE lądować w Smoleńsku tylko w Mińsku, ze względu na mgłe w Smoleńsku. Podobno że była kłótnia między pilotem, a kontrolerami naziemnymi z Rosji i Białorusi , którzy sugerowali lądowanie w Mińsku. Dlaczego pilot NIE posłuchał nakazu kontrolerów???????? Może kiedyś sie dowiemy jak było naprawde , ale teraz ja dam pewną sugestie. Pilot raczej nie był idiotą ani samobójcą , dlaczego tak postąpił?? Pamiętam jak pilot lecący z Kaczyńskim do Gruzji ,ze względu na duże zagrożenie NIE wylądował w Tibilisi , tylko na innym lotnisku. Za toKaczyński Lech groził mu sądem, wyzywał za sabotarz i bardzo szykanował , a wczasie lotu NAKAZAŁ mu lądowanie w Gruzji. Kaczyński był prezydentem , ale w czasie lotu to kapitan samolotu jest pierwszy po bogu , i wydaje rozkazy, podejmuje dezyzje , a NIE pasazer , nawet jeśli tym pasazerem jest prezydent kraju. Niestety osobiste cechy charakteru Kaczyńskiego ,powodowały że pragnął rządzic na pokładzie samolotu. Absolutna pycha i głupota. Obawiam sie że tym razem było podobnie. Pilot dostał nakaz lądowania w Mińsku , poinformował o tym Kaczyńskiego ,a Kaczyński wpadł w furie i KAZAŁ mu lecieć do Smoleńska.Bo nie chciał się spóznic na uroczystosci w Katyniu. Podobno lecący tym samolotem generał broni Andrzej Błasik dowódca Sił Powietrznych, zagroził pilotowi ze jeśli nie wyląduje w Smoleńsku to może pożegnac sie z lataniem i wojskiem Pilot będąc pod presją i naciskiem postąpił WBREW własnej ocenie sytuacji i wbrew własnym zamiarą i pojeciał do Smoleńka. I tak doszło do tragedi. I kto tu jest winien??? Może to właśnie z winy Kaczyńskiego zgineło tyle ludzi.Tylko jest pytanie czy kiedykolwiek poznamy prawde jak faktycznie było?

Gość gdfkhgjksadh uh rgkdsnzfks
a skad ty niby mozesz to wiedziec? :O

Gość hjxhc
miejmy nadzieje ze dowiemy się jak było z czarnych skrzynek...

Gość wbrew własnym zamiarą
to zanim zaczniesz się mądrzyć naucz się języka polskiego

Gość Mirek ze Szczecina.
do gdfkhgjksadh uh rgkdsnzfks czytaj ze zrozumieniem sa to moje sugestie

Gość kjhebtqe
pewnie jesteś za PO a moim zdaniem ruski za tym stoją bo przecież czemu dziennikarzom zabierali nagrane materiały i notatki dlaczego putin jest taki miły bo jest winny i sra w gacie

Gość hhfgdgdsgsfsga
ruscy sa tacy dobrzy zeby nikt potem, nie smial powiedziec ze oni staja za ta katastrofa bo niby byli tacy dobrzy i tak polakom pomagali to wszystko jest swietnie uknute :O

Gość PERGAMONT69
kurde jak by ruscy nam nie pomagali to tez byscie mordy darli ze nie pomagaja pomagaja zle nie pomagaja zle ksenofobia rusofobia was ogarneła pózniej nie ma co sie dziwic ze nas nie kochaja ze takie fatum na nasz naród spada puknijcie sie w glowe zanim cos napiszecie

Gość dobre he he
Mirek! Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna! Ja też przypuszczam, że takim to sposobem doszło do tej tragedii. No cóż... to są tylko przypuszczenia na razie. Swoją drogą ktoś słusznie zauważył - sadzisz byki okrutne! Słyszałeś o końcówce - om może? Nie -"ą"!!! Popracuj nad tym!

Gość mgła mgła
co to ??? ruskie agenty , już nadają ? , jak za komuny ?

Gość dffffffffffffffffrrrrrrrrrrrr
mozecie sie smiac ale ja w to ie wierze!!!!!! Kaczyski byl niewygodny dla pewych ludzi a ta tragedia ma tyle niejasosci!!!! tyle sprzeczych informacji!!!! nie dajmy sie zwisc putinowi i jego gestom- to stary komuch , twary gracz i zimny czlowiek ( praca w KGB samo przez sie....) ok moze to byl wypadek- przypadek ale ta cala prowizora po?????????? zero akcji ratunkowej i postawienie kreski na tych ludziach???? nie moge oprzec sie wrazeniu ze nikt im nie pomogl moze jeszcze zyli..... i potrzebowali pomocy moze ta katastrofe ktos przezyl....ale nie otrzymal zadnej pomocy co mogli czuć to takie straszne wyrok i postawienie kreski a mgle mogli ruskie napuscic nad bagnami

Gość przez Mlaskacza
na sto procent Mlaskacz wymusił na pilocie to lądowanie

Gość może lekko przesadzasz
ale ja też dochodzę do wniosków że do tragedii przyczynił się "syndrom gruziński" i presja na pilota żeby koniecznie w Smoleński lądować

Gość PERGAMONT69
to mogli go ruscy zalatwic 3 lata temu dwa lata temu rok temu jak leciał do Katynia to dlaczego teraz go zalatwili a nie rok temu ? zastanowcie sie co piszecie jaki ruscy mieli by tm interes zgladzenia naszego prezydenta kiedy do konca kadencji mu sie zostalo kilka miesiecy

też moim zdaniem mógł ktoś wywrzeć presję na pilocie a pamiętając historię z Gruzji podejrzewam, że mógł to być właśnie prezydent:( Ale nie liczcie na to kochani, że nawet jeśli tak było (a jeśli tak to jest to na czarnych skrzynkach) prawda wyjdzie na jaw. Przecież nikt nie powie wprost: - prezydent wywarł presję na pilocie.... omamią czym innym i tyle:(

Od początku tak sądziłam. No i nie od wczoraj są głosy, że samolotami rządowymi powinni kierować cywile, a nie wojskowi czujący presję od pasażera wyższego rangą.

widze że na tym wątku pare osób podąża słusznym acz mało realnym tropem (też na niego wpadłam) przekleje go z innego wątku z Rosjan teraz media zrobią wielkich przyjaciół Polski , Rosji to na rękę , że " oo własnie historia zatoczyła krąg...że wielka tragedia ale to nie z winy Rosji a oni się z nami łączą w bólu" och i ach. o Katyniu już się zapomni...a to teraz to "wypadek" ałatwiej wykręcić się do sfingowanego wypadku niż zaplanowanego mordu z zimną krwią. odwrócili uwagę to raz...dwa to korzyści ekonomiczne, trzy to przykucie uwagi świata i to że nikt ich nie obarczy winą...czyli zmycie dawnych grzechów. i wy mówicie że nie było im to na rękę? to moja teoria. skojarzenie tego miejca i daty z dwoma wydarzeniami byłoby zbyt abstrakcyjne i absurdalne więc Rosja bez obaw mogła zrobić cokolwiek by chciała ...Przecież wiedzieli że będą na widelcu tego dnia ,a w związku z tym że nikt ich nie będzie podejrzewał... 17:47 i 17:51 - myślę tak samo...też wydło mi się dziwnym że oni tacy mili...normalnie gdyby za tym nie stali nie ogłosiliby żałoby!!

Gość dobre he he
Ciała są tak zmasakrowane, że nie dało rady zidentyfikować, więc nie ma mowy nawet żeby ktokolwiek przeżył!!! Media nie podają szczegółów , ale z podanych informacji ludzi , którzy byli na miejscu katastrofy domniemywam, że to są szczątki ciał!!! Tylko nie podają takich szczegółów ze względu na rodziny ofiar, żeby ich jeszcze bardziej nie przerażać i tym samym jeszcze bardziej pogrążać!!!

Gość Janek 0000000
zgadzam sie z Mirkiem to co napisał tak moglo być bo jak zrozumiec ze pilot podchodzil az 3 czy 4 razy do lądowania na to samo lotnisko to musiala byc presja najwyzszych urzedników państwowych

Gość dobre he he
Ciekawe czy jeśli się okaże, że to pod wpływem presji prezydenta doszło do tragedii podadzą taką wiadomość do medii???

oczywiście że nie podadzą takiej wiadomości i tym sposobem się nigdy nie dowiemy

a dlaczego teraz go zabili? bo była okazja. a wiadomo "okazja czyni złodzieja" więc tu okazja uczyniła morderców (?) :( więcej moglo się nie trafić by tyle ważnych osób leciało samolotem...zobaczcie tu nie tylko o Prezydenta się rozchodzi! A Pan Przewoźnik i Kurtyka? oni to niby od czego byli?? myślicie że Rosja nie bała się ujawnienia czegoś?

Gość dobre he he
Ja też myślę, że albo zwalą na awarię maszyny, albo na pilota!

Gość do pierdolonych głupkóóóów
może się powtórzę bo pisałem to dziś w innym topiku na tym forum sprawdziłem dziś białoruskie mapy z 1997 roku z obliczeń wynika iż z miniska jest 320 km a z moskwy 500 km dlatego kaczka i generał kazali lądować w smolenisku a jesli jestprawdą że doszło do kłutni między pilotem a wieża to potwierdza to wersje iż kaczka igenerał naciskali pilota jest jescze jeden fakt potwierdzający wersje do uroczystości było 30 minut od chwili lądowania a więc dlatego nie wchodziło w gre lądowaniec gdzie indziej bo z miniska mieli by 3h a z moskwy 5 h i nie uczestniczyli by uroczystościach a wiemy jak kaczce zależało na tym

nie wiemy i się nie dowiemy, ale uważam że jest to sporo NIE FAIR jeśli faktycznie zrzucą winę na pilota. Nikt nie wie jak było, a na pilota oczywiście najłatwiej bo "zwykły" człowiek. ciekawa jestem jak to się potoczy

logicznie piszesz, ale zastanów się czy słowo "kaczka" jest na miejscu w dzisiejszym dniu:O

Ale niby czemu wczoraj "kaczka" było OK, a dzisiaj już jest be? Czy to obraźliwe stwierdzenie? I tak dobrze, że nie napisał "kurdupel".

Gość dobre he he
No niby już otworzyli czarne skrzynki, ale co tam "znaleźli" - cisza na razie!

Gość dcsdcb
dlaczego putin jest taki miły bo jest winny i sra w gacie" no nie sra w gacie na pewno, pomysl tylko :O myslenie nie boli :O