Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hduiahdi

prosze pomozcie - czy mam jechac z tym na pogotowie?

Polecane posty

Gość hduiahdi

dostalam z rana okres, wszystko bylo okej, dopiero godzine temu chcialam sie wykapac i ledwo co doszlam do lazienki, nie zdjelam jeszcze spodni i nagle poczulam jak by ze mnie litr krwi wyplynal, cala taka mega podpadka byla we krwi - nie bylo widac ani kawalka czystej czesci, pocieklo mi po nogach, cala podloga we krwi plus dwa wielkie skrzepy - tak duzych jeszcze nie widzialam. wzielam dwa rutinoscorbiny i wykapalam sie w chlodnej wodzie. teraz znowu poszlam do lazienki, usiadlam na toalecie i normalnie kapie ze mnie ciagle krew, non stop... jestem przerazona, zawsz emialam dosc obfity okres ale teraz to przesada! dodam ze mam anemie, slaba, bo slaba ale mam. w zeszlym miesiacu przesuwalam okres tabletkami, ale po odstawieniu dostalam normalnie... co mam zrobic - jechac na pogotowie czy przestac panikowac?

Gość a gdzie można
Jak miałaś anemie to jedz na pogotowie

Gość hduiahdi
no wlasnie boje sie, bo ostatnio jak bylam na oddziale ginekologii to mnei bardzo zle potraktowali... :( oprocz tego ze krwawie dobrze sie czuje, nic mnie nie boli - bylo mi tylko slabo, ale to na 100% ze stresu

Gość na chomiku jest ten film
nie panikuj. ale jeśli rzeczywiście masz tak intensywny że tak powiem krwotok - może zadzwoń po prostu do jakiegoś lekarza? jeśli ogólnie nie jesteś słaba, jakieś zawroty głowy czy coś, to nie martw się na zapas.

Gość hduiahdi
poczekam jeszcze 15 min, jak nie przestanie to pojade :( ja piernicze :(

Gość pilote3
Tfu, to jedyna rzecz od której sie skrzywiłem od jakichs paru miesięcy :o Jedź na to pogotowie i niech ci wytną to wszystko w cholere, po kiego grzyba sie męczyc.

Gość 434seaa2wa
Masz krwotok. jeśli uprawiałaś seks, to mogłaś właśnie poronić. Z krwotokiem jedzie się natychmiast do szpitala

Gość pilote3
Ciekawe jak to jest być taką podpaską. Jednak po namyśle wolałbym być papierem toaletowym.

Gość hduiahdi
uprawialam ostatni raz 5 miesiecy temu i za kazdym razem mialam okres wiec to niemozliwe... powiedzialam o wszystkim mamie a one ze to przez te tabletki, albo ze jestem oslabiona...

Gość dghsjakihx ....
i przestań łykać ten rutinoscorbin!!! Od tego wcale nie przestaniesz krwawić

w sumie racja, jeśli masz taką masakrę, normalnie byś zauważyła krwotok, a podczas okresu to ciężko rozróżnić.

Gość pilote3
Zgadzam się z moim podszywem :classic_cool:

rutinoscorbin nie jest zły :O na krwotok nie pomoże ale na pewno jej nie zaszkodzi :O

Gość dlaczego rutinoscorbin bierzes

Gość albo to MIESNIAKI
Nie wiem co poradzic,lekarz o tej porze nie odbiera.Zadzwon na pogotowie,dyspozytorka cos Ci poradzi!!

Gość niekoniecznie szpital
Może to było ze stresu albo osłabienie organizmu albo zła dieta.Brałas wczesniej jakies leki??Powinnas leżeć plackiem na łóżu.Idż jutro do lekarza niech ci wypisze tabletki na zmniejszenie krwawienia cyklonamine czy cos podobnego.No chyba że była możliwosć z ciążą to jedż dzisiaj na pogotowie.

Gość hduiahdi
no właśnie ciężko mi określic... w tamrym roku mialam jakies zapalenia, zdiagnozowali u mnie nadzerke, jednak w tamtym miesiacu jak bylam po te tabletki lekarz powiedziala ze wszystko ladnie wyglada, nei mam zadnych nadzerek, ani nic... jaks ie zwolni lazienka to pojde i bedzie to chwila prawdy :o

moja mama miała tak ostatnio 40 podpasek w ciągu kilku godzin zużyła, wszystko we krwi: łózko, prześcieradła, dywany poszla do lekarza i co ? "nic Pani nie jest..." a mama 3 dzień w łóżku...

Gość hduiahdi
rutinoscorbin, bo witamina C wzmacnia naczynia krwionosne... miesniaki? ale ginekolog chyba by cos zauwazyla na ostatniej wizycie? polozyc sie nie poloze bo mi wszystko poleci na lozko ogolnie mam jeszcze nerwice, a za dwa dni wyjezdzam za granice, ale jakos watpie zeby to mialo zwiazek :o

Gość se32344rf
Nie wnikaj co Ci jest tylko muszą Ci podac lek zakrzepowy, albo inaczej zatamować krwotok. słabo się czujesz od nadmiernej utraty krwi, a nie od okresu.

Gość hduiahdi
nie slabo sie poczulam jak zobaczylam ta krew, teraz juz tez jest okej - nie jest mi ani slabo ani nic...

Gość dghsjakihx ....
dużo tego rutinoscorbinu wzięłaś? Pytam bo moja koleżanka faszerowała się tym nawet po 6 dziennie (profilaktycznie) i w ten sposób zalatwiła sobie krwotok. Ile tych podpasek zużyłaś?, więcej niż 10?

Gość buaaaaaahaaaaaaaaahaaaaaa
Taaaaaaaaaaaaaaaaa... Na pewno majac krwotok siedzisz na forum. Wez sie dziecko jebnij w leb:P

Gość hduiahdi
nie, tylko dwie tabletki... dziwne bo ona zapobiega krwotokom... na razie 3, bo ciagle latam do kibla i na nim siedze i czekam az wszystko ze mnie zleci :o

Gość miałam to kkkk
to krwotok jedz na pogotowie dostaniesz leki przeciw krwotoczne a słabo ci jest bo widocznie strciłas duzo krwi jedz nikt cię nie będzi badał pobiora tylko krwe dadza leki i połoza

Gość niekoniecznie szpital
Mimo wszystko powinnas isć jutro z rana do lekarza.Możliwe że to przez depresję ale ja jestem tylko córką położnej więc nie powiem ci co i jak.Idż do lekarza z rana a jak masz w domu wapno to wypij.

Gość Misiaku
Tiaa... kobieta wykrwawi sie za chwile na kafe. Nr na pogotowie kobieto nie znasz?