Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatego niewiem

CZY TEST TRZEBA ZAWSZE ROBIC Z PORANNEGO MOCZU???

Polecane posty

Gość jatego niewiem

czy nie moge go zrobic o dowolnej porze dnia? czy to zalezy od rodzaju testu? blagam powiedzcie mi bo nie wiem i jaki kupic najlepszy?? zielona jestem w temacie a zaraz ide do apteki, co kupic, pre test? dodam ze od stosunku minely 3 tyg

Gość jatego niewiem
aha to zrobie rano o ile wyrzymam z nerwow dziekuje za odp

test powinno się robić z porannego moczu wg.instrukcji na ulotce. Jednak jeśli okres spóźnia się np tydzień to spokojnie można go zrobić o każdej porze. Wtedy jest już wiarygodny. Co do rodzaju testu to najczulszy jest QuickVue i ma najlepsze opinie. Wybór jednak zależy do Ciebie no i od dostępności w aptece czy drogerii.

Gość gryczka
Najlepiej robić z porannego moczu. Jeśli jednak minął termin miesiączki, to jest spore prawdopodobieństwo, że test wyjdzie pozytywny, o ile zaszłaś w ciąże. Jednak nie musi tak być, bo we wczesnej ciąży stężenie hormonów ciążowych bywa jeszcze bardzo małe. A rano jest większe. Moim zdaniem lepiej zrobić rano, bo jeśli jesteś w ciąży, większa jest szansa, że wyjdzie dodatni. A po południu może być ujemny mimo ciąży i tylko test zmarnujesz i nadal nie będziesz wiedzieć, czy jesteś w ciąży.