Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słuchajcie mam taki dylemat

Czy ginekolog bada wam piersi ?

Polecane posty

Gość słuchajcie mam taki dylemat

Otóż jeszcze nigdy zaden ginekolog nie badał mi nigdy piersi ani nawet nie wspomniał o tym nigdy. A przeciez tyle się trąbi o profilaktyce raka piersi. Jestem przekonana że ja sama nie zbadam się dobrze, bo moje piersi od zawsze sa w srodku takie nierówne i mają różne takie naturalne zgrubienia pod skóra, więc ja nigdy się nie zorientuję co jest normalne a co nie, poza tym ja nie lubię tam się macać bo mnie takie naciskanie boli. Chciałabym przy najbliżej wizycie zbadac w końcu te piersi ale mi głupio, jak ja mam o to prosic lekarza ? Co będzie jak mi da ulotkę o tym jak mam się sama badać. Bez sensu to wszystko. Przeciez nieraz bywa tak że dopiero mammografia coś wychwytuje, podczas gdy inne badania nic nie wykazały. Nie jest tak ?

Gość ja powiem tak.......
możesz zwyczajie zagadać do lekarza czy nie mogłby Ci przebadać piersi bo czasem masz wrażenie że nie wszytko jest do konca ok a nie chcesz sama siebie nakręcać ...ja myślę że lekarz Ci nie odmówi mój badał mi piersi praktycznie przy każdej wizycie a od czasu jak biorę tabletki to co dwa lata dodatkowo zleca badanie USG piersi taki na wszelki wypadek :)

Gość hymm moj ginekolog
tez zawsze na koncu prosi o zdj stanika bo bada piersi, moze sama popros o zbadanie lub niech ci pokaze jak to robic prawidlowo, ja sama mam duze piersi i dosc rozbudowane gruczoly wiec co 2 lata robie usg

Gość gość
Kilka tygodni temu w lewej piersi pod brodawką wyczułam 2 niewielkie zgrubienia. Byłam już u lekarza, który podczas dokładnego badania głęboko wyczuł również jedną zmianę w piersi prawej bliżej pachy. Dostałam od razu skierowanie na USG. Jak sobie z taką myślą poradzić? że coś nie dobrego dzieje się w moich piersiach! /mam bardzo duży biust/. Ogromnie martwię się czy wszystkie wyczute zgrubienia nie mają charakteru raka piersi. Badanie USG mam w najbliższy czwartek. Proszę o radę.

Gość gość
Staram się piersi badać w miarę regularnie, jeśli w gabinecie robimy usg to ważne żeby sprzęt było dobrej jakości. W tej chwili sa nawet i takie aparaty, które bez konieczności robienia biopsji pozwalają na diagnozę.

Gość gość
Moj nie bada,zawsze wysyla gdzies tam by zrobic to badanie