Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kur

wkurza mnie już ta obłuda w mediach

Polecane posty

Gość kur

Od 2005 r. odkąd Kaczyński został prezydentem nie było dnia aby z niego nie szydzono, szydzono i wyśmiewano członków PiS i Kaczyńskich a teraz po tragedii raptownie wszyscy zapałali miłością do nich, szczególnie to widać na TVN i Polsacie, które wyśmiewały się z Kaczyńskiego przy każdej możliwej okazji, robiono z nich idiotów, a teraz raptownie mówią jacy to dobrzy i wspaniali ludzie, a i owszem z tym zgodzić się można, szkoda tylko że tego nie dostrzeli ludzie przed tym tragicznym zdarzeniem. Wiem że o zmarłych nie mówi się źle albo wcale, ale to co się teraz wyrabia to już totalna przesada, wygląda jak marionetkowy wyreżyserowany spektakl.

Gość ddsdsdZGADZAM SIE!!
ZGADZAM SIE!PRZED CHWILA ROZMAWIALAM O TYM Z MEZEM...

Gość kur
wiadomo, zginął człowiek ważny człowiek, ważny dla naszego narodu i ludzie się jednoczą, czy go popierali czy nie, większość hołd mu oddała, ale ten cyrk co się teraz w mediach wyrabia to już przechodzi ludzkie pojęcie, niestety już taka polska natura że najpierw się z ludzi szydzi i się z nich naśmiewa a później jak przychodzi tragedia, to razem z nią opamiętanie. Wkurza mnie też obłuda i zakłamanie polityków, wczoraj pokazali konferencję prasową z Grasiem i Bonim i co ktoś zadał pytanie Boniemu a ten z szyderczym uśmieszkiem udzielał odpowiedzi, niby Putin z honorami żeganł ciało prezydenta, ale jak żołnierze umieszczali je w samolocie, nie powstrzymał się od skomentowania tego i razem z ambasadorem widać było że są rozbawieni tą sytuacją. W końcu Sikorski, który w radio zet opowiadał jak to musiał powiadomić marszałka, premiera i Jarka Kaczyńskiego o tragedii, niemalże ze łzami w oczach to mówił, czuć było duszony płacz, a całkiem niedawno sam się do rozpuchu naśmiewał z prezydenta twierdząc że prezyden może być niski ale nie może być mały, a później odliczając dni do jego końca kadencji. Komorowski, który z żalem zawiadamia że musi przejąć obowiązki po prezydencie a w kamiennej twarzy ja jakoś nie zauważyłam tego żalu, raczej radość, bo wkońcu zależało mu na prezydenturze, to teraz ma, za darmo bez kampanii. A sam też się naśmiewywał z Kaczyńskiego, kiedy ten został ostrzelany w Gruzji, twierdząć że jaki prezydent taki zamach.

Gość masz rację kur
te obłuda w mediach,wśród polityków mnie przeraża:o Poza tym teraz naprawde NIE MA na kogo głosować:oKomorowski-NIE,Sikorki też NIE:(Nie widzę żadnego sensownego kandydata na prezydenta:o

Gość kur
a na kaczyńską jak najeżdzali że czarownica że uboga krewa, że wygląda jak starucha itd. itd a teraz http://www.tvn24.pl/-1,1651955,0,1,maluszek-i-wielka-dama,wiadomosc.html Tu nawet nie chodzi o to że nie ma na kogo głosować, bardziej mi chodzi o to że niby polscy dziennikarze to ludzie wykształceni (przynajmniej tacy powinni być), a często zachowywali się gorzej jak żule z pod budki z piwem.

Gość rzygać się chce

Gość jest jeden kandydat
pozyjemy zobaczymy

Gość jest jeden kandydat
co do dziennikarzy i telewizji to sie zgadzam nigdy nie dali nam poznać tych ludzi o tej ludzkiej strony :o

tu nie chodzi tylko o uszanowanie pamieci o parze prezydwnckiej ale o kazdej innej osobie, ktora tam zginela, a zgineli ludzie z kazdej opcji ja tez nie bylam zwolenniczka Prezydenta ale teraz mowie o nim tylko dobrze

Gość jaki naród takie media
polacy w 99 procentach to debile, wiec nie ma sie co dziwic mediom ze obsmiewali tak pana prezydenta, serwowali tempej masie papke ktora ta chciala slyszec i tyle, tance z gwiazdami, tance na lodzie, jak oni spiewaja, nasza klasa, doda, jola rutowicz... to jest rozrywka polakow, to jest to co oni kochaja, i czego chca! nie ma sie wiec co dziwic ze gdy pojawil sie czlowiek, patriota, ktory mial swoje idealy, to byl z tego powodu wysmiewany, i robiono z niego zacofanego kartofla, przeciez polacy sa tacy nowoczesni i modni wiec on nie pasowal na prezydenta "polakuf", sam uwazam ze nie byl on najlepszym prezydentem (mimo ze tez mam konserwatywne spojrzenie na swiat), i byl nasiakniety partyjniactwem, nie potrafil odlozyc na bok jako prezydent roznych urazow i uprzedzen do innych politykow jak chocby Kwasniewski ktorego prezydentura mimo ze czerwony to pod wzgledem politycznym moze uchodzic za wzor, ale Kaczynskiemu jednego nie mozna zarzuci bylo - braku patriotyzmu! i za to go kurwa szanowalem, mimo ze uwzam ze nie sprawoal swojego urzedu najlepiej, ale nigdy nie zdarzylo mu sie jak temu wzorowemu Kwasniewskiemu rzeby sie uchlac publicznie i kompromitowac urzad jak wtedy w Katyniu gdy byl pijany Kwachu ale polaczki sa takie nowoczesne i modne a on byl zacofanym kartoflem przeciez, niestety marszałek Piłsudski miał rację mówiąc o Polakach "naród wspaniały, ale ludzie chuje" i sory za błedy, ale jestem zjebany po calym dniu na uczelni i nie chce mi sie myslec

Gość precz z donkiem
dlatego nie ogladajmy tvn i polsatu bo to dwie najwieksze syfiarskie tv

Gość mochery wyłażą z nor
wolelibyście żeby mówili co na prawdę myślą??? śmierć człowieka to tragedia dla jego rodziny,obojetnie jakim był a to co mówią to nie obłuda tylko przyzwoitość!

po smierci zawsze sie woli pamietac tylko dobre cechy zmarlych i w tym przypadku tez tak jest

Gość bfyjuuuuuuuu
wiesz co nei wiem co dla ciebie ejst takie dziwne przeciez to normalne ze jak ktos zginei to sie widziw nim zupelnie inne cechy a za zycia to wiadomo jak ejst

Gość do jest jeden kandydat
jakiego kandydata masz na myśli?

Gość kur
no wiadomo jak jest, i to właśnie jest obłuda napisałam że o zmarłych nie mówi się źle albo nie mówi się wcale, zdecydowanie bardziej przyzwoite byłoby gdyby wcale o nim nie mówili nie wspominali jakim to dobrym człowiekiem był, gdy jeszcze tydzień temu, ba jeszcze trzy dni temu się z niego naśmiewano. Myślę że taka obłuda jeszcze bardziej boli rodzinę niż to jakby wcale o nich nie mówili, bo takie coś jeszcze bardziej boli. Być może ta tragedia sprawi, że coś się zmieni w polityce, ze ludzie zaczna się bardziej szanować, że zanim coś powiedzą przemyślą coś dwa razy, bo wypowiedzianego słowa nietety ale cofnąć się nie da.

Gość kur
do bfyjuuuuuuuu a uważasz, że jak człowiek umiera to tak diametralnie się zmienia? Słucham radio i ludzie dzwonią i wypowiadają się że nie znali prezydenta, ze był to ciepły człowiek, patriota, że dobry, wspaniały, ze szanował ludzi, że jego żona taka dobra i ciepła, uśmiechnięta, że udzielała się społecznie, och i ach, a czemu nie znali? bo media nigdy nie pokazały prawdziwych twarzy tych ludzi ich prawdziwego oblicza, tylko czekali aż człowiek się potknie, pomyśli, żeby mieć z czego zrobić cyrk, żeby mieć z czego się pośmiać.

Gość przypomnija mi
kto to nazwal prezydentową "czarownicą"??? :O

kur do bfyjuuuuuuuu a uważasz, że jak człowiek umiera to tak diametralnie się zmienia? Słucham radio i ludzie dzwonią i wypowiadają się że nie znali prezydenta, ze był to ciepły człowiek, patriota, że dobry, wspaniały, ze szanował ludzi, że jego żona taka dobra i ciepła, uśmiechnięta, że udzielała się społecznie, och i ach, a czemu nie znali? bo media nigdy nie pokazały prawdziwych twarzy tych ludzi ich prawdziwego oblicza, tylko czekali aż człowiek się potknie, pomyśli, żeby mieć z czego zrobić cyrk, żeby mieć z czego się pośmiać. piekna wypowiedz. a taki duren jeden z drugim z tego forum co obejrzy 15 sekundowy reportaz o prezydencei ktory powie borubar jest w stanie juz okreslic jakim on jest czlowiekiem. ale co tu sie dziwic jak 90% tego kraju to sa same barany

Gość Czy kobiety to też ludzie?
19:33 [zgłoś do usunięcia] przypomnija mi kto to nazwal prezydentową "czarownicą"??? no jak to kto? pewnie jakiś straszny komunista :)

Gość kur
mówi się o nich dobrze bo tak wypada? a za życia nie należało szanować prezydenta? Wcześniej to był prezydent tylko PiS-u a po tragedii to już nasz, wielki ojciec narodu? prezydent wszystkich polaków?

Gość kur
głównie to były słowa Rydzika, ale i ludzie szybko podłapali

Gość KAFFFFFFFA
Czarownicą nazwał ją o.Rydzyk.

Gość ale o co chodzi....
szacunek nalezy sie kazdemu czlowiekowi niezaleznie od jego pogladów... natomiast jako prezydent mi nie odpowidalal, nie glosowalam na niego i dalej bym nie glosowala... oczywiscie, ze mogl byc dobrym mezem, ojcem itp. w zyciu prywatnym ale przeciez politykow nei wybiera sie za to jacy są prywatnie tylko jakie poglady prezentują, za ich program polityczny...

Gość ci sami ktorych bulwersuje
ta niby obłuda sami pewnie podobnie najezdzają na Tuska, Komorowskiego itp. wiec kto tu jest obłudny?! gadacie o dziadkach z Wermahtu, seplenieniu itp. a tu sie burzycie, ze Kaczynskiego wysmiewali. A niektoryz z was to co robią wobec innych?

Gość kur
i ja wcale nie chcę żeby go oceniano za życie prywatne, bo z życia prywatnego nie należy oceniać publicznie bo to indywidualna sprawa każdego człowieka, chodzi o to że w mediach naśmiewano się z niego jako człowieka i z jego poglądów, z tego co robił, a jak czegoś nie robił to się naśmiewano że nic nie robi, naśmiewano się że źle reprezentuje Polskę bo jest niski, bo nie zna języków, a czy Komorowski zna? naśmiewano się z jego nazwiska itd. itd.

Gość a prawda jest taka ze
nasmiewają sie chyba z wszystkich polityków od prawa do lewa... tylko kto jest na swieczniku obrywa najbardziej. zreszta szukac daleko nie trzeba - nawet tu jest pogarda wobec osob o odmienym zdaniu ale swiadczy to tylko o poziomie szyderców!

Gość kur
to że ludzie mają odmnienne zdania to nic dziwnego, w sumie dobrze że każdy jest induwidualistą i potrafi swoje zdanie wyrobić, ogłosić a jeszcze wielki szancunek jak potrafi je obronić. Dziwi mnie tylko to że media, które z pozoru mają być obiektywne głosiły hasła takie a nie inne, najeżdzano na parę prezydencką, przedstawiano ich w złym świetle. Teraz na tvp1 przedstawiali sylwetkę M. Kaczyńskiej, pokazywano jak to pięknie się angażowała społecznie, w walkę z rakiem, że została odznaczona orderem ONZ, że w Holandii jej imieniem nazwano tulipana, a czy kiedykolwiek wcześniej cokolwiek mówiono co robi? Hichrano się do rozpuchu kiedy ubrana w kimono pokazała się fotoreporterom. Czy kiedykolwiek powiedziano że znała biegle 4 języki obce? nie naśmiewano się tylko? Ja wcale nie twierdzę że i zwykli ludzie co innego mówili, bo każdy miał prawo wyrazić swoje zdanie, tylko niech teraz nie udają takich cierpiętników. I głównie tylko o to chodzi, że media są takie obłudne i zakłamane, a to że ktoś nie zgadzał się z poglądami Kaczyńskiego, to miał do tego prawo. Akurat pisząc ten post usłyszałam piosenkę Niemena "Dziwny ten świat, świat ludzkich spraw, czasem aż wstyd przyznać się. A jednak często jest, że ktoś słowem złym zabija tak, jak nożem."

Gość jedynka to program
pisu,niezależne media robia to tylko przez przyzwoitość,jakby psioczyli to powiedzielibyscie że to chamstwo w obliczu takiej tragedii i to tyle na głupie gadanie-nikomu nie dogodzisz zawsze powiedzą ze źle gadasz!