Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idzie się załamać

Z tymi sukniami idzie się załamać...

Polecane posty

Gość idzie się załamać

Mam nieładne nogi :( rozbudowane łydki (39 cm) i szczupłe uda. Efekt trenowania gimnastyki sportowej :( Jestem załamana. Mam 23. lata, co chwila jakieś wesela. Teraz znowu w maju mam wesele u rodziny mojego TŻ. I znowu ten ból przy szukaniu ładnej sukni. Te krótkie są takie śliczne. I bardziej wybajerowane, i mniej. Delikatne, subtelne, a z kolei inne wystrzałowe. A ja muszę mieć długą suknię.. Szukam i szukam na Allegro, ale nic mi się nie podoba. Wszystko takie hmm.. tandetne, bez gustu, wybajerowane, z cekinami, z jakimiś bzdetami, które sprawiają, że suknia wygląda jak z bazaru. Szukam delikatnej, dziewczęcej sukienki. Coś tego typu: http://moda.allegro.pl/item995028136_piekna_sukienka_tifani_tu_36_s_az_6_kolorow.html Jest śliczna ta sukienka. Delikatna, dziewczęca, skromna, a jednocześnie ma w sobie "coś". Bardzo mi przypadła do gustu. Jednak jest za krótka :( Siedziałam dzisiaj pół dnia w poszukiwaniu ładnych długich sukien. Ale żadna mi nie przypasowała. Pomożecie mi coś ciekawego znaleźć? Bo mi się już płakać chce :(

spokojnie poszukamy czegoś na pewno się znajdzie:) w jakim przedziale cenowym? (czyli jak droga może być:P)

piekna jest ta sukienka -bordowa;) kurcze nigdy nie kupowalam odziezy wysylkowo a szukam czegos na komunie:) myslicie,ze wypada w takiej pojsv?Oczywiscie to nie moja komunia;)

Gość idzie się załamać
Czesc koleżanki :) Brzydula, ja na Twoim miejscu bym się w ogóle nie zastanawiała :) gdybym miała zgrabne nóżki, to na pewno bym się na tą sukienkę skusiła. Jaki przedział cenowy? Tak do 400 zł. A jeśli znajdzie się taka sukienka, która powali mnie na kolana, to nawet 1000 zł będę w stanie za nią dać. Przynajmniej będzie mi służyła na wiele okazji..

Gość idzie się załamać
I też bordową bym wybrała ;)

Gość zajrzyj tutaj
link słownie bo nie mozna wklejać eurolifestyle kropka sklepna5 kropka pl

a nie zastanawialas sie nad tym zeby uszyc sukienke? jesli faktycznie nie znajdziesz zadnej ktoraby spelniala twoje modowe upodobania moze warto nad tym pomyslec :)

Gość piękna ta sukienka

Gość idzie się załamać
Nie mam pojęcia ile wyniesie mnie uszycie takiej sukienki u krawcowej. Zastanawiałam się nad tym, ale mama mi powiedziała, że to może sporo wynieść, drożej niż kupienie gotowej sukienki. Dlatego najpierw chciałam sama poszukać - nic ciekawego nie znalazłam. Później doszłam do wniosku, że poradzę się tutaj na kafeterii.. A za linki dziękuję, na pewno zaraz spojrzę

ale mi sie wydaje że ta sukienka wcale nie byłaby zła. zakrywa górę nóg, wiec nie widac dysproporcji (choc na pewno przesadzasz! :) ), jest powiewna wiec dodaje lekkości, do tego but na obcasie i łydeczka jak ta lala. ja mam takie same łydy (gimnastyka, sprinty, jazda konna... sport wcale niekoniecznie dobrze robi na figurę!), sukienkę mam podobną i jest bardzo OK.

a solara ogladalas:)Maja dosc ciekawa kolekcje:) http://www.solar-company.com.pl/10/#/pl/home Pisząc to zamykam pewien dział kończe bowiem w życiu coś co miało być jak sen a zrobiłeś wszystko bym zbudziła się The end Castle Saint' Angelo:)http://www.voila.pl/004/q9qp4/index.php?get=1&f=1 Możecie sie wyżyć:classic_cool: http://brzydula30.powiedz.to/ Pisząc to zamykam pewien dział kończe bowiem w życiu coś co miało być jak sen a zrobiłeś wszystko bym zbudziła się The end Castle Saint' Angelo:)http://www.voila.pl/004/q9qp4/index.php?get=1&f=1 Możecie sie wyżyć:classic_cool: http://brzydula30.powiedz.to/

Gość idzie się załamać
W akcie desperacji zadzwoniłam do osób, które sprzedają te sukienki, wręcz błagając ich, aby uszyli mi identyczną, z tym że do kostek. Jutro mam oddzwonić i dadzą mi odpowiedź. Ale z tego co mówiła mi Pani, z którą rozmawiałam, to są nikłe szanse na taki układ :(

Gość zajrzyj tutaj
napisz do mnie na e-mail sklepowego , podaj swoje wymiary , szyjemy tez sukienki ze zdjec i na wymiar, w sklepie znajdziesz dane w tym linku co podawałam

Gość idzie się załamać
Zastanawiałam się jeszcze nad tym, że w sumie sama mogę pokombinować przy długości tej sukienki. Dół składa się z dwóch warstw: krótszej na zewnątrz i dłuższej wewnątrz. Mogłabym wyciąć przy górze talii tą dłuższą część, dodać kawałek materiału (tak, żeby go wydłużyć o parę cm) i na nowo wszyć. Chyba nic by nie było widać. Frufru, wiem... sport wcale nie polepasza figury, zwłaszcza jeśli się go uprawia wyczynowo :(

Gość idzie się załamać
zajrzyj tutaj: a na której stronie znajdę ten adres mailowy? Bo podałaś mi kilka linków. Bardzo Wam dziękuję za chęci pomocy grubo-łydkowej ;)

Gość zajrzyj tutaj
ja tylko jeden link eurolifestyle kropka sklepna5 kropka pl

Gość zajrzyj tutaj
mozemy uszyc albo chyba ze wybierzesz sobie cos z tego co jest w sklepie dlugich sukienek mamy mnostwo

Gość idzie się załamać
omg, ale gapa ze mnie :D już patrzę na tą stronę :D

Gość zajrzyj tutaj
ja chetnie sei z Toba zamienie schudlam 15 kg i wygladam jak szkielet po smierci i za nic nie moge przytyc , rece i nogi mam jak smierc , wszystko na mnie wisi , spada , i lata :O

Gość idzie się załamać
Nie widziałam wcześniej tej strony, jeszcze później dokładniej na nią spojrzę. I na maila napiszę. A bylibyście w stanie mi uszyć podobną sukienkę do tej, którą pokazałam w linku? Ile mniej więcej coś takiego by wyniosło? :) Ja ważę 56 kg, jestem hmm... dosyć umięśniona jak na dziewczynę. A o łydkach to już nie wspomnę. Na plaży mam bardziej umięśnione łydki niż 80% mężczyzn się tam znajdujących..

Gość zajrzyj tutaj
tak nie bedzie problemu z uszyciem, sukienki szyte sa za grancia , na stronie masz napisane jak sie zmierzyc, wysle zdjecie to z alegro i powiem Ci ile bo tak z głowy to nie wiem , kwestia indywidualna zalezna od wzoru ma byc taka jak w alegro ktory kolor?

Gość idzie się załamać
No podobna, fakt. Ale w tej mojej sukience z Allegro bardzo podoba mi się podkreślenie brzucha i wcięcia w talii. Taki efekt gorsetu daje ten krój. Poza tym te marszczenia dodają uroku tej prostej sukience. Tak więc zależy mi na bardzo podobnej sukience do tej, która jest na Allegro. Założyłam konto na Twojej stronie :) a kolor to hmm.. bordowy :) chyba najlepiej będzie mi pasował - blondynką jestem, naturalny kolor, nie jestem blada, ale nie mam też ciemnej karnacji i nie chcę mdło wyglądać. A kolor bordowy doda mi uroku, tak mi się przynajmniej wydaje.. Bo jasne kolory odpadają, pstrokate też, a ciemne też nie są na miejscu. Myślałam również o zieleni, ale pozostaję jednak przy bordowym kolorze :) a jak z tkaniną będzie? sami mi skombinujecie podobny materiał czy muszę Wam go dostarczyć? Bo mam mnóstwo sklepów z tkaninami i nie byłoby to dla mnie żadnym problemem.

Gość idzie się załamać
ewa marchewa (imienniczko mojej Mamy) ;) Zła długość na moje nogi. Mój Tata mówi, że najlepiej mi jest: a) w bardzo krótkich miniówkach, gdzie widać całe nogi i łydki nie rzucają się tak w oczy b) w sukienkach/spódniczkach długości 3/5 (mam jedną taką, ale jest konkretnie przetyrana...), poza tym takie też bardzo trudno dostać c) w sukienkach/spódniczkach do kostek zgadzam się tylko z punktem c moje nogi to mój jedyny i największy kompleks jaki mam :( nie nawidzę ich pokazywać, dla mnie to mordęga :(

Gość zajrzyj tutaj
sukienki nie sa szyte w polsce tylko za granica tkaniny sa producenta , wysle dzisija im fotke i wycenia ile za uszycie

Gość idzie się załamać
zajrzyj tutaj: Jesteś boska! :D Z góry już dziękuję za pomoc i chęci :) Tylko nie zapomnij napisać, że sukienka ma być do kostek. Myślisz, że ładnie będzie się prezentowała taka sukienka z tą długością? Nie popsuje całego efektu?

Gość idzie się załamać
Masz wgląd do danych osób, które się zalogowały na Twojej stronie? Jeśli tak, to mój nick: Paraboliczna. Tam masz mój adres mailowy, łatwiej będzie się nam kontaktować :)

Gość zajrzyj tutaj
sadze ze wizualnie bedzie ok tak jak patrze ma fason dobry i na dlugie i na krotkie