Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GFGH67676

ale mam wysoki puls ...mierzylam teraz cisnienie..masakra jakie mam!!

Polecane posty

Gość GFGH67676

Ja mam fobie przed mierzeniem cisnienia i taki stres zawsze jak mierze ze serce mi skacze jak oszalale..i puls mi wyszedł aż 87 ..masakra..:(:( a cisnienie 94/67

Gość ja powiem tak......
ciśnienie masz za niskie

Gość to psoodfdfd
Z tego co wiem to stres podczas mierzenia cisnienia nie ma wpływu na szybkosc bicia serca. więc puls pewno masz taki wysoki na codzień!więc nie tłumacz tego stresem.

e tam, to jeszcze nie taki wysoki. a ciśnienie masz normalne :) ja mam obecnie 183/137 przy pulsie 84. kuźwa, żadne leki nie działają...

Gość nie mam siły do ludzi
to psoodfdfd : Stres nie ma wpływu na tętno? Skąd takie informacje, kretynko?

Gość GFGH67676
a wczoraj wieczorem jak mierzylam mialam 125/87 cholera cisnienie wiec dobre.. czy cisnienie jest zawsze mniejsze rano niz wieczorem czy powinno byc takie samo ?

Gość nie wyzywaj mniee od kretynek
MAMA JEST PIELEGNIARKĄ I MOWILA MI KIEDYŚ ZE STRES W CHWILI MIEERZENIA CISNIENIA NIE MA WPŁYWU NA WYSOKOSC CISNIENIA ANI NA PULS..

Gość nie mam siły do ludzi
To niech twoja mama odejdzie od pacjentów i wróci do szkoły, bo z taką wiedzą może stanowić zagrożenie.

stres powoduje przyspieszenie akcji serca, a akcja serca to własnie puls. jak najbardziej moze sie podniesc. ciśnienie rośnie konsekwentnie, ale nieznacznie, chyba ze ktos naprawde panikuje :)

Gość Dopoki
Puls za wysoki jak na to cisnienie.

Zazwyczaj jest tak, że jeśli ciśnienie niskie to puls rośnie. Autorka ma wszystko w normie.

Gość nie wyzywaj mniee od kretynek
STRASZNIE WYSOKI PULS

atrasznie wysoki to by był jakby miała ponad 120 :D fizjologicznie puls to ok. 75, wiec te 87 to naprawde... bez paniki...

Gość quetzalcoatl
też tak miałam, puls koło 100-115 bez powodu: bez stresu, wysiłku itp. ciśnienie niskie albo w normie. Okazało się że mam infekcję nerek i od tego mi tak serce szaleje. Zrób sobie badania bo jak to nerki to zaraz może pójść serce, wątroba i reszta i będzie mało przyjemnie.

Gość Dopoki
Powtarzam,puls za wysoki jak na te wartosci cisnienia.

E tam. Badania można zrobić ale może się okazać, że autorka po prostu tak ma. Ja sobie właśnie zmierzyłam ciśnienie i puls i wyszło: RR 70/45, a puls 130. Zawsze tak miałam.

Gość a ja mam 110
jak się zdenerwuje to puls dochodzi do 130, ciśnienie, zazwyczaj 105/55 lub 110/60 Mam wrażenie ,że serce mi za chwile wyskoczy. Mój lekarz Pierwszego kont, nie widzi konieczności badań, każe mi się nie stresować. Praca Mega wku....jąca, mąż alkoholik. Faktycznie nie mam powodów do stresu. W pracy (czyt.Biedronka) już 2 razy się osunełam, z powodu kierowniczki. Mobing to mało powiedziane. Mam wizyte umówioną u kardiologa Na koniec WRZEŚNIA, naprywatnego mnie nie stać. Podejrzewam ,że przez omdlenia nie przedłużą mi umowy( oświadczyła mitokierowniczka) czyli jeszcze do końca maja

Gość kd8d8fdfdf
strasznie wysoki puls ma bo siee denerwowala .przeciez pisala..moze bez nerwów mialaby mnieejszy

Jezu, jak wy histeryzujecie. dziewczyna sie zdenerwowała, puls przyspieszył, ciśnienie nie zdążyło wzrosnąć bo to sie w sekundę nie dzieje :D jak sie uspokoi to bedzie miala normalne ciśnienie. jak na młodą osobę to martwiłabym się tym co ona nazywa normalnym ciśnieniem (125/87) - u niej wartość graniczna to ok. 120/90, wiec troche to tak...

Gość kd8d8fdfdf
NO 125 /87 TO JUZ NIE ZA DOBRE!!!!FAKTYCZNIE!

Gość GFGH67676
Dzieki za opinie. Czy ja taka młoda???? mam 28 lat więc stara rura juz:)

do starości to Ci jeszcze daleko :) pilnuj tego ciśnienia bo to wieczorne to troche za wysokie juz.

Gość Dopoki
Jezeli chcesz sie upewnic,ze wszystko w porzadku,to przez dziesiec kolejnych dni mierz sobie cisnienie i zapisuj wartosci.

Gość no wysokiie jest 125/87
125/87 to masakra wysokie strasznie mialas wieczorem

Gość oo99
noooooooooooo