Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duperelka

Misiowy jogurcik czym sie rozni od normalnego jogurtu??

Polecane posty

Gość duperelka

Czytalam dzis sklad , kupilam malej ten od 6 mz, cena niebagatela bo 10 zł za 4 :)ale szczerze mowiac nie zauwazylam istotnej roznicy miedzy nim a chociazby danonem, w smaku zreszta tez.

Gość duperelka
chyba z pasteryzowanego mleka, bo jogurtu chyba sie nie da zapasteryzowac bo sie zwazy, cena i nazwa to chyba naturalne, a odnosnie bialka to nie iwem ile jest w normalnym jogurcie wiec ciezko porownac

Gość mjkjhg90
jest pazteryzowany nie ma cukru

Producent podaje, ze jogurt jest pasteryzowany i dlatego nie trzeba trzymać go w lodówce. zresztą z bobovity też mają takie cuda jak pasteryzowany jogurt wiec widocznie się nie waży. W zwykłym jogurcie jest rożnie od 5,8 g do 4,5 w misiowym 3 g tego białka. Podobno.

Gość duperelka
aha rzeczywiscie bez cukru, opakowanie mam przed soba i ni cholery niewidze nic o pasteryzacji , moze slepa jestem :) , zastanawiam sie czy mozna by dac np naturalny jogurt, tez bez cukru jest.

Gość duperelka
ale moja mala jest jakby 3 miesiace mlodsza od twojego syna, a tak na marginesie od keidy podajesz mu jogurty, ja mam problem tego typu ze mala widzi jak starsza je np paule albo jakies dajmy na to danio i drze sie w nieboglosy, wiem ze chodzi jej o to co je starsza bo jak dam jej oblizac lyzeczke to az sie trzesie, temu jej kupilam ten misiowy jogurcik