Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Sposoby na oszczędzanie w codziennym życiu

Polecane posty

Gość ogladam ten film setny raz
omijam sklepy szerokim lukiem nie kupuje jedzenia do pracy, ale robie kanapki w domu staram sie wykorzystywac kosmetyki do konca wybieram ebooki zamiast ksiazek papierowych takie drobnostki ale cos zawsze sie zaoszczedzi

Gość ja tez staram sie oszczedzac
Piore w nocy (tansza taryfa) a zaleglosci w sobote i niedziele (posciel,reczniki) Raz w tygodniu robie duze zakupy,wedliny i warzywa na biezaco Nauczylam dzieci oszczedzac wode (np przy myciu zebow) Uzywam miarki do srodkow do prania i mycia (nie leje na oko)

-idąc do sklepu zawsze mam ze sobą przygotowaną listę zakupów i tego się trzymam, nie kupuję więcej niż mam napisane -z bankomatu wyjmuję tyle pieniędzy ile mi potrzeba na daną chwilę, nie mam w portfelu nie wydaję :-) -wieczorem nie zapalam światła, a jeżeli już to tylko tam gdzie potrzeba, nie pali się światło w pokoju, w którym nikogo nie ma -pralkę nastawiam na noc -widząc jakiś ciuch i widzę, że jest drogi czekam, aż będzie przecena -kanapki do pracy robię w domu -może z innej beczki, założyłam sobie w banku konto oszczędnościowe-przez dwa lata będę miesięcznie oszczędzać 100zł, zawsze to cos:-)

Gość zwolenniczka PIS
A ja idę zrobić kupę do sąsiadów, albo rodziny - zaoszczędzam na wodzie

Gość do faithy
A można wiedzieć co to za bank, jakie warunki tam spełniłaś i jaką kwotę musiałaś wpłacić aby mieć to 100zł?:) Po dwóch latach oszczędzając "zarobisz" 2400zł??? Może to na rok 100zl, nie na miesiąc?:)

źle się wyraziłam to jest fundusz inwestycyjny, ja mam w millenium, po prostu pewnego dnia byłam tam coś załatwić i pani z banku przedstawiła mi taką ofertę, polega ona na tym, że co miesiąc z mojego konta będzie pobierane 100zł-nic więcej!na mój fundusz inwestycyjny, który znajduje się na moim koncie, 100zł x 24 miesiące daje 2400zł no i po tych dwóch latach będę mogła sobie te pieniądze wziąć, żadnych odsetek się tu nie nalicza, chyba nie ma jakichś określonych warunków,no ważne, żeby chociaż co miesiąc te 100zł na tym koncie mieć, a jak się nie ma to po prostu w danym miesiącu się nie wpłaci i w każdej chwili można z tego zrezygnować:-) co do Twoich pytań to tak jak pisałam wpłacam tylko 100zł co miesiąc i to jest na dwa lata :-) mam nadzieje, ze dobrze wytłumaczyłam :-)

Gość do faithy
Achaa, czyli równie dobrze można by wrzucać sobie te stówki co miesiąc do własnej skarbonki?:)

Gość buncelBOB
bogatego męża wystarczy znaleźć i już oszczędzać nie trzeba!

Gość behemłucik
nie oglądam telewizji bo telewizja kłamie :P

Gość rekonwalescencja zmysłów
nie lubię oszczędzać i nie oszczędzam

oszczędzanie, jest to jedno z moich zrezrealizowanych marzeń. Jak dotychczas zdołałem zaoszczędzić monetę z papieżem, srebną, którą w pracy przed laty ktoś wylosował , dla mnie....

Gość behemłucik
ale chyba nie wszędzie

Gość a masz,i poczytaj sobie !
promile3(songo-0@o2.pl) co daje nastawianie pralki na noc? wlasnie!co daje poza halasem pralki i wsciekloscia udreczonych sasiadow?

Gość a masz,i poczytaj sobie !
to pewnie masz domek jednorodzinny nie?ja mieszkam w bloku...=/

Gość nienawiść tylko
jeść u rodziny albo na promocjach w supermarkecie:-) :-)

Gość sprzedajcie mi gramofon!
Odkładajcie 10% dochodów. Dostajesz 3000 to 300 zł od razu przelej na swoje subkonto.