Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Sposoby na oszczędzanie w codziennym życiu

Polecane posty

Gość gedoline
Dobre pomysły, dzięki! Ja staram się wybierać tańsze zamienniki kosmetyków. Tzn. np. polskich firm. Poza tym nadwyżki przelewam na konto oszczędzające. Chciałabym też założyć fundusz inwestycyjny (ale oprocentowany :) ) ale niestety w ogóle się na tym nie znam i nie wiem, który wybrać.

Gość Fuj Fuj Fuj Fuj FUJ FUJ
wczoraj kupilam błyszczyk za 65 zł i dostałam mascare za 2 zeta.... jestem oszczedna:P

czy macie jeszcze jakieś sposoby? Ja np. odkładam sobie dziennie minimum 2zł do skarbonki, nie jest to duża kwota a po 30 dniach mam już uzbierane 60 zł. Albo spisuje swoje wydatki dziennie w notesie, w ten sposob wiem na co wydaję i ile

Gość gość
up

Gość gosc 120
NIE ULEGAC ZACHCIANKOM... ZADAWAC SOBIE PYTANIE: CZY TO NAPEWNO JEST MI POTRZEBNE?? sprobowac odkladac na poczatek 50 zl na miesiac.. a nawet po te 10.. byleby odkladac cos I zwiekszac. I ZAPISYWAC WYDATKI... trzeba myslec jak sie wydaje pieniadze.

Gość pesymistyczna
-rozcieńczanie płynu do mycia naczyń z wodą -niespłukiwanie wody w toalecie po wykonaniu potrzeby (trzeba oszczędzać) --mycie się raz na tydzień a nie codziennie -ograniczenie telefonów do koleżanek i zaprzestanie siadywania na głupich portalach i forach :))

Gość riwierawww
moim hitem byla zmiana dostawcy energii elektrycznej :) na firme axpo :) rachunki spadly od razu, pomimo takiego samego zuzywania pradu - i co miesiac sa dalej nizsze niz mialam poprzednio :) polecam bardzo to rozwiazanie.

Gość gość
1. zmiana dostawcy energii elektrycznej na jakas dobra firme (ja polecam axpo) 2. to co wyzej ale dla gazu - rowniez polecam axpo bo sa dostawcami pradu i gazu u mnie pozwolilo to na bardzo duze i regualrne oszczednosci bez wyrzeczen

Gość gość
Warto kupować energooszczędne sprzęty. Nam w wyborze pomaga zawsze strona http://www.topten.info.pl/# To fajna porównywarka sprzętów i samochodów pod kątem energooszczędności, łatwo porównać i wybrać sprzęt.

Gość joasiakwiek
ja polecam z wlasnego doswiadczenia zmiane dostawcy energii elektrycznej. w moim przypadku podzialalo swietnie juz od pierwszej faktury! pobor pradu jak wczesniej a place mniej :) u mnie wybor padl na AXPO - polecam.

Masz dość opłat za prowadzernie konta? Znajdź bank z brakiem opłat! ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl Na stronie są oferty banków w kategorii: karty kredytowe konta osobiste konta oszczędnościowe kredyty gotówkowe

Gość gośćówka889
moim sposobem numer jeden jest zmiana dostawcy pradu. polecam to wszystkim znajomym i kazdy byl zadowolony :) sprawdz sobie oferte Axpo - dystrybutora energii elektrycznej. Porownaj ze swoja i jak maja lepsze to zmieniaj i ciesz sie nizszymi rachunkami za prad :)

Gość gość
Ja staram się notować wydatki i później widać, co było zbędne. Do sklepu idę z kartką, a w domu wymiana energooszczędnego oświetlenia na activejety też dało spore oszczdności