Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soshanna dreyfus

lubicie zieloną herbate?

Polecane posty

Gość soshanna dreyfus

wlasnie wypilam, drugi raz w zyciu, i ogolnie jej zapach i smak zalatuje rybami... nie macie takiego wrazenia? jakby to byl wywar z kurde nie wiem, jak z akwarium. i ten smak mi zostal bleee :S

Gość dupa bobra22
to albo masz ciulata tania herbatę albo nie potrafisz jej dobrze zaparzyć

Gość Młody.22l.zafascynowany.
a jaką kupiłaś ? Pewnie z herbapolu lub Vitaxu :D I w dodatku w torebkach a nie fusiastą :D ehh ....

Gość hiha
też lubie a szczególnie z opuncją, chyba w biedronce jest, samej zielonej nie bardzo i z miodem

Gość soshanna dreyfus
mam sage zielona herbate, a kiedys pilam oryginalną, kupioną w chinach, i smak ten sam, z tym ze w chinskiej byly jeszcze liście

Gość soshanna dreyfus
no to jaki smak powinna miec ta dobrze zaparzona herbata? oświećcie mnie

Gość multimedia
ja uwielbiam, szczegolnie, kiedy jest z dodatkiem cytryny, albo miety, czy wanilii... mmm... moj maz mowi, ze pijam okropne trawsko ;-) a ja juz normalnej herbaty pije niewiele, bo wlasnie zielona najbardziej mi smakuje :-)

ja uwielbiam :) smakuje jak zupa rybna bo jest z japonii :) te chińskie mają zupełnie inny aromat. zaparzanie zalezy od rodzaju herbaty, nigdy to nie jest temp. 100*C, tylko od 80-70*C (taka temp. uzyskuje sie po ok. 12 minutach, po zagotowaniu wody) i zaparza się w ok 150ml przez 1-3 minut (wtedy działa pobudzająco) powyżej 3 minut- uspakajająco. generalnie mam bzika na ptk zielonej herbaty i zadnej innej nie piłam od ponad 4 lat :)

Gość Młody.22l.zafascynowany.
Trzeba zrobić tak : Kupić sobie zieloną herbatkę dobrej jakości. Ja kupuje sobie na wagę - 50 gram za około 8-12 złotych :) Herbata ta jest w takich kulkach , liście są zwiniete :) Wsypujesz mała łyżeczke tych kulek a w trakcie naparzania one się rozwijają i jest ich mnóstwo tak jak z pop cornem :D A tak poza tym to : zielonej herbaty nie wolno słodzić !!! Zielonej herbaty nie wolno zalewać wrzątkiem !!!! Odczekać 10 minut i dopiero zalać. Nastepnie przykryć czymś na 5 minut , zdjąć ten talerzyk czy coś tam i gotowe :) W smaku herbata zielona nigdy nie jest zbyt dobra ale daje tyle korzyści że głowa mała. Pić po 2-4 szklanki dziennie i sporo można zyskać :) Aha ......... herbate zieloną nie pijemy po posiłku a tym bardzie jw trakcie !!! Pić na 20 minut przed posiłkiem :)

Gość ja pijam smakową
z guaraną i do tego gruby plaster cytryny :) pycha!

Gość ja pijam smakową
A i zalewam wrzątkiem, czasem też słodzę :p Nie mam co do tych praktyk żadnych obiekcji, bo smakuje za to wybornie:classic_cool:

Gość soshanna dreyfus
dobra, to wyprobuje tą chińską z lisciami jeszcze raz. a na co pomaga zielona herbata? slyszalam,ze jest zdrowa, ale chodzi tylko o pobudzanie/uspokajanie? i nie wiedzialam, ze nie mozna zalewac wrzatkiem. dzieki :)

Gość ughiiiczka
Ja przez bardzo dlugi czas pilam zielona herbate, baaardzo mi smakowala, a potem jakos o niej zpomnialam.:) Przezuciłam sie ostatnio na Sage Earl Gray, jest pyszna, ma taki intesnsywny smak i zapach. Ale kupiłam też czerwoną herbatę, również jest pyszna, czy któraś piła czerwoną???

pij zieloną herbatę wiosną,zimą i latem pij nawet jesienią aż ci się jajka zazielenią!

Gość ughiiiczka
baardzo zabawne wiesz... bez komentarza up up ;) ;) ;) to co zadna nie pila??

Gość ughiiiczka
ja robie tak: pije zielona herbate, potem czekam az przeleci mi przez jelita, podnosze zad i sikam sobie w usta- drugie podejscie smakuje o wiele lepiej, wie ktos, dlaczego tak jest?

Gość ughiiiczka
to cholerny podszywacz!!! spier**laj!! to naprawde nie ja! to co z ta czerwona herbata??

To kwestia przyzwyczajenia,pilam czerwona herbate pilam duzo czarnej i bialej tez poprobowalam,ale zawsze wracalam do zielonej,jakos mi brakowalo wlasnie tego niepowtarzalnego smaku,i do dzisiaj pijam zelonke,ale tylko lisciasta.

Gość ughiiiczka
ja aktualnie rowniez i bardzo mi smakuje, chociaz zielona tez, ale postanowilam cos "odmienic" :)

Gość ughiiiczka
ale jaka bym nie pila to koniecznie musi byc z cytryna, czy to zwykla, czy zielona, czy czerwona , czy nawet jakby byla rozowa to tez koniecznie z cytryna :P nawet jak sa czasem takie smakowe, o smaku cytryny, to i tak musze wkroic swoja. :) no i konieczne wlasnie wkroic, nienawidze herbaty z wcisnieta cytryna xdd:)

Ja uwielbiam czerwoną liściastą:) A do herbat dodaje sok i skórkę z cytryny lub grejfruta i wtedy jest pyszna...

zielona jest pyszna i bardzo zdrowa ja piję codziennie po 2-3 herbatki. zależy jaką piłaś. ja uwielbiam zieloną z opuncją:-) jest pyszna i świetnie pachnie

Gość ughiiiczka
lubie tez wkroic limonke, a z grejpfrupem nie probowalam, musze sprobowac :)