Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pająkowa

Jak powinna wyglądac zmiania mleka z 1 na 2?

Polecane posty

Gość pająkowa

Karmie sztucznie od urodzenia mlekiem nan1, syn skończył 2 tyg. temu 6miesięcy , mam zamiar podać mu nan2 ale nie wiem czy wprowadzac to mleko stopniowo i czy nie lepsze będzie nan2R. Czy po nan2 dzieci cżesto mają zatwardzenia ze względu na wzbogacenie tego mleka żelazem?

Gość Ola _b
Witam! Ja też karmiłam synka mlekiem Nan. Z 1 na 2 przechodziłam stopniowo. pierwszego dnia dostał 1 miarkę mleka NAN2 i resztę NAN1. Każdego kolejnego dnia zwiększałam ilośc mleka NAN2. Mój synek nie miał poblemów z wypróżnianiem się. Pozdrawiam :)

Gość pająkowa
Słuchaj przeczytałam własnie że ewidentnie nie wolno mieszac mlek ,tylko stopniowo wprowadzac jeden posiłek z mleka nan2... a jak dobrze dziecko toleruje mleko przejsc na kazdy posiłek z nowego mleka ..

Gość mamusia olusienki
ja zaczelam dawac od rana 2 i bylo ok

Moja córeczka dopiero będzie przechodziła na Nan2, ale pediatra kazała stopniowo zwiększac dawkę Nan2 tzn. mieszać mieszanki tak jak pisała Ola_b

Mi pediatra poleciła dawać jeden posiłek Nan2 i pozostałe Nan1, w kolejnych dniach zwiększać liczbę posiłków z nowym mlekiem na niekorzyść starego. Ale ja uważam że to bzdura bo żołądek dziecka głupieje a i tak uderzeniowo dziecko dostaje nagle nowe mleko. Będę więc mieszać oba mleka w posiłkach, stopniowo w kolejnych zmieniając proporcje. (O, tak jak na przykład napisała Gawit_79).

Ja z kolei kiedy skonczylam pudelko NAN 1, otworzylam pudelko z NAN 2 i nastepny posilek zrobilam juz z niego.