Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwisz sie wygadał

DZIWISZ powiedział w TV ze to rodzina chciała....

Polecane posty

Gość a to dobre...............
nie będzie leżał na jednym cmentarzu z Bierutem!

Gość upssss
a co ma powiedzieć przekret jeden

Gość jarecki nie ma skromnosci
jarecki jest bezczelny, w koncu ogromna wiekszosc spoleczenstwa nie zyczy sobie pochowania 'prezydenta co nie znal hymnu polskiego' na Wawelu!!!!!!!!!!

Gość no i po co
Kaczyński wojował o wolną Polskę? Cz po to żeby takie śmiecie wypowiadały się w ten sposób na forum? Przydało by się wam kilka lat w PRL-u i solidne pałowanie. Ale jeszcze nic straconego, ktoś weźmie was za uzdę.

Gość żyłam w PRL
i nikt mnie pałami nie okładał... Prezydenta niech chowają gdzie chcą, znając polskie realia i tak albo wkrótce go przeniosą, albo odkryją, aby pobrać kosteczki na relikwie. tak, jak zrobiono z ks. Popiełuszką

Jarosłaaw powiedział,że z mediów dowiedział sie o Wawelu:o

Gość nghhhgh
Nie dowiedzial tylko zgodzil sie jak juz w mediach byla informacja podana ze prezydent spocznie na Wawelu.

Gość ryża Donata
ZAMILCZCIE

Gość Nor-bert.
a co na to rodzina Piłsudzkiego zgodzila sie by obok został pochowany Kaczyński?

dziwisz zaproponowal bo on rzadzi na wawelu rodzina sie zgodzila - choc patrzac na ich stan psychiczny po tej katastrofie sadze ze nie przemysleli moze jeszcze rzad nacisnal potem Michnik podpuscil wajde GW - nakrecilo guwniarze polkneli papke medialna i jest wiocha :(

Gość a pytali rodzinę piłsudskiego
??? Najpierw chcieli, aby się przesunął w bok, co by i oni się zmieścili. Ale potem podobno doszli do wniosku, że położą ich w sieni Piłsudskiego. Jak w sieni, to chyba nie musieli pytać o zgodę?

chyba w sieni... poszukam coś, może zmienili zamiar

No i po co, licz się ze słowami. To, że niektórzy nie myślą tak, jak Ty, a dyskutują, nie obrażając nikogo, nie oznacza, że możesz ich tak określać. To świadczy Tylko o Tobie. Tak mawiała moja babcia.

Gość nie wiem, czy to miejsce
Muzealny, zimny Wawel nie jest już dobrym miejscem pochówku dla nikogo. Więzi pamięć o ludziach, zamienia ją w pomniki. Niewiele w nim emocji, wiele rekwizytów, masek, napuszonej, sztucznej wzniosłości Aleksandra Klich Fot. Maciej Jarzębiński / AG Aleksandra Klich ZOBACZ TAKŻE * Pogrzeb pary prezydenckiej (14-04-10, 01:00) * Pochopna decyzja (14-04-10, 07:00) * Prezydencka para spocznie na Wawelu (14-04-10, 01:00) * Pochówek na Wawelu? Są protesty (13-04-10, 20:33) * Dlaczego Wawel, a nie Powązki? (13-04-10, 19:40) * Prezydencka para spocznie na Wawelu (13-04-10, 18:07) * Internetowe NIE dla pochówku na Wawelu (13-04-10, 16:37) * Lech Kaczyński spocznie na Wawelu - komentarze (13-04-10, 16:25) * 25 czerwca 1937. Oddaj Wawel! (27-06-06, 00:00) * Prezydent Kaczyński na Wawelu (13-04-10, 22:00) SERWISY * Katastrofa w Smoleńsku Bardzo mi żal prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Zostanie pochowany na Wawelu - w polskim narodowym muzeum. Będzie leżeć daleko od ludzi, w zimnej krypcie, do której wchodzi się za biletem wstępu (normalny - 12 zł, ulgowy - siedem, w grupie zorganizowanej - taniej o złotówkę) i w określonych godzinach (w porze letniej od 9 do 17, w zimowej - do 16). Małe pocieszenie, że ktoś, kto zechce go odwiedzić, będzie mógł jeszcze wspiąć się na Dzwon Zygmunta oraz zerknąć do Muzeum Katedralnego i skorzystać z przewodnika (po Grobach Królewskich oprowadza przez 10 minut). Muzealny, zimny Wawel nie jest już dobrym miejscem pochówku dla nikogo. Więzi pamięć o ludziach, zamienia ją w pomniki. Niewiele w nim emocji, wiele rekwizytów, masek, napuszonej, sztucznej wzniosłości Jest bezruch i martwota. Żadnej idei, myśli, tchnienia, które - jak ponad sto lat temu chciał Stanisław Wyspiański - wyzwoliłyby Polskę i Polaków. Nieprzypadkowo część jego "Wyzwolenia" dzieje się na Wawelu - w tym wypełnionym śmiercią skansenie narodowych trucheł. Nieprzypadkowo już od dziesięcioleci nie grzebie się tu żadnych Polaków. Szczególnie żal mi pani Marii. Ona - taka miła, ciepła, urocza - na pewno chciałaby być bliżej ludzi, których lubiła i którzy ją lubili i szanowali. Bliżej swoich sąsiadów z warszawskiej kamienicy, bliżej swojego mieszkania przy ulicy Czerwonego Krzyża, bliżej ulic i skwerów, które pokochała. Nie zasłużyła na pochówek w zimnej krypcie. Takich ludzi jak ona nie oblewa się spiżem, nie czyni z nich muzealnych eksponatów, tym bardziej, że ciągle pulsuje żywa pamięć o jej dobroci, wdzięku, reklamówce, w której nosiła za mężem kanapki, i geście, z jakim poprawiała fałdy na jego marynarce. Pani Maria na pewno wolałaby, żeby ci, którzy chcieliby na grobie jej i jej męża położyć kwiaty i zapalić znicz, mieli do nich blisko. Tak jak np. do warszawskiej katedry św. Jana. Do muzeum wszystkim żywym jest daleko. Źródło: Gazeta Wyborcza

Gość Nor-bert.
Nie Jarosław - on zaprzeczył, nie Dziwisz - on zaprzeczył, nie rząd - Komorowski zaprzeczył, nie Pis - Gowin zaprzeczył. No to kto? Jakoś po tych protestach, kiedy się okazało że utrapiony w żałobie motłoch tego nie łyka, nie ma autora pomysłu. Wszyscy byli "przekonywani". Do bani z tym wszystkim

najpierw podaly media wiec to ich trzeba sie spytac od kogo ha ha ciekawe czy odpowiedza ze to Michnik

Krypta pod Wieżą Srebrnych Dzwonów, w tej części, która jest romańska, jest dużą kryptą. Nie ma potrzeby jakiegokolwiek naruszania trumny z ciałem marszałka Piłsudskiego, ani wystroju, który tam się znajduje - powiedział ks. Sochacki. Sarkofag z ciałami pary prezydenckiej stanie w pierwszym z dwóch pomieszczeń Krypty Piłsudskiego (obecnie pustym) po lewej stronie. Nie wiem jak wygląda krypta Piłsudskiego, tam nie byłam, ale w jakimś programie TV usłyszałam,... że w sieni krypty Piłsudskiego. Tak nazwano to pomieszczenie.... Może ktoś znający te krypty wyjaśni dokładniej jakie to jest pierwsze z dwóch pomieszczeń krypty?

Gość bystry jarek z Kielc
Bielan to wyjątkowa kanalia. To on wymyślił Wawel, żeby skłócić Polaków,bo nie mógł wytrzymać, że już trzeci dzień z rzędu nie ma plucia, obelg i wzajemnego obrażania się. To on wpadł na pomysł, żeby wymóc tę decyzję szantażem moralnym. W takiej sytuacji zasłanianie się córką i matką Prezydenta jest po prostu obrzydliwe. Chowajcie sobie Kaczyńskiego na Wawelu. Ludzie nie protestują, ale będą pamiętać. To Wasz koniec.

Gość Lidiaaa
Wnuk PILSUDZKIEGO poszedl z pretensjami do DZIWISZA. Ale jaja

Gość gfchjbngvhbj
JA NIE ROUZMIEM TEGO DLACZEGO TAK WSZYSCY KRZYCZA NIE DLA KACZYNSKICH! :( PRZECIESZ TO NIE ONI POWIEDZIELI BY ICH TAM POCHOWAC TO KTOS ZDECYDOWAL ZEBY TAM ZOSTALI POCHOWANI! CZEMU ONI SA WINNI? TO SMUTNE BARDZO SMUTNE:(

możecie jeszcze patrzeć ? bo jad niezle musiał wam oczy przesłonic, ahh te małe polaczki :)