Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

skoro chowali królów na wawelu to teraz powinni wszystkich prezydentów

Polecane posty

może tworzy się nowy zwyczaj. i każdego przydenta który umrze w czasie kadencji pochowają na wawelu. mnie to wszystko jedno. a CI co maja z tym problem niech wyjdą na ulicę z kartką wymazana flamastrem i okrzykami "precz z wawela".

no właśnie mi też wszystko jedno i nie rozumiem o co ta cała afera :) czy ten Wawel to jakieś sakrum? :o

Gość meteot
Ja się tylko dziwie dlaczego warszawa nic nie protestuje na temat pochówku w krakowie

Gość 4kg578sec
ale pomyślcie logicznie ludziki..... czy wy tych królów nie przeceniacie? tak na zdrowy rozum.

Gość taka jest mentalnosc wiekszosc
Nie goraczkuj sie juz tak dzisiaj bylem jutro tez tam bede 🖐️

Gość gghjjkhnujk
tu chodzi o pewne symbole i zasady..... Dla większosci obywateli to ma znaczenie...

Tak a np kto taki ?

Gość kozetka
Nie brakuje ludzi zawistnych... Co z tego, że Wawel był miejscem spoczynku królów. Kiedyś mielismy królów jako głowe panstwa, zmienil sie ustrój i mamy prezydentow. Jakby nie bylo to wciąż glowa naszego panstwa. Nasz przywódca. I tylko dlatego, ze mamy inny ustroj i nie ma juz korony mamy zamknąc Wawel dla przywódców naszego kraju??? Badzmy bardziej otwarci, a nie zasklepieni w naszych ciasnych, sztywnych i nie zrozumialych ambicjach, tradycjach i niewiadomo czym jeszcze.. Wiecej ludzkich odrychów..

Moim zdaniem na Wawelu nikt nie powinnien byc juz chowany 🖐️

jakie zasady i symbole? gdyby w przeszłości pytano plebs o zdanie, to pewnie żaden król nie leżałby w tej krypcie...

pochowali tam tych którzy mają na rekach krew niewinnych ludzi. i jakoś nikomu to nie przeszkadza. ps.uważam że Lech powinien zostac pochowany w wawie. żeby nie było. ale te protesty są dziwne dla mnie

Gość gghjjkhnujk
ania24 bycie prezydentem to nie słuzba na wojnie.... nie przecieniasz aby tego? poza tym tak do końca niewiadomo jak to było, może się jeszcze okazać( co jest bardzo prawdopodobne), że to przez durene pomysły kaczyńskiego i jego świty najbliższej i ich upór zgineła prawie setka ludzi? czy za to tez należy się wawel? a może go przeniosa potem gdzie indziej za karę????

jesli to on przystawil pilotowi pistolet do glowy to tak przeniosa a jak to był zamach to beatyfikuja :p zadowolony z odpowiedzi ? ps.proponuje wynjmij awionetke i lec sobie do afganistanu albo Iraku poczujesz co to znaczy ryzykowac zycie

Gość a pomysleliscie o tym
że dawniej Królowie gdy toczyła sie wojna szli na nia? Nie mowie tylko o Krolach polskich. Gineli na niej bo sami walczyli. A w dzisiejszych czasach prezydenci wysylaja zolnierzy na smierc,niech sami rusza dupe.

To jest dobre pytanie co ludzie zacznal pisac/ gadac jak sie okaze ze to Kaczynski nalegal na ladowanie :D

nie każdy król walczył na wojnie :o najgorzej mi ze świadomością, że żyję w kraju ludzi zawistnych i ograniczonych :o którzy pomimo wielkiej tragedii, jaka miała miejsce zaledwie kilka dni temu już próbują prowadzić jakieś polityczno-partyjne inwigilacje :o Kwaśniewski, Wałęsa, Jaruzelski... oni jeszcze żyją, więc nie chowajmy ich póki co do krypty

Gość łokietek kolanko
póki co wszyscy prezydenci wolnej Polski żyją, więc nie było na ten temat dyskusji wcześniej, nie ma też do kogo porównywać. a tak w ogóle, to myślę, że mały wpływ na to miał fakt, że okoliczności są jakie są, nagła śmierć, mówi się o tym na całym świecie, i przywódcy całego świata przyjadą na pogrzeb. zawsze dostojniej to wygląda... Osobiście byłam zaskoczona tym pomysłem, ale nie popieram tych protestów, niech już będzie jak zdecydowali, pokażmy jedność

Gość Do WSZYSTKICH DEBILI NA FORUM!
ZAL MA WAS WSZYSTKICH!!! WASZE WYPOWIEDZI SA NAPRAWDE PONIZEJ JAKIEJKOLWIEK KRYTYKI!!! NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM KACZYNSKIEGO ALE POTRAFIE USZANOWAC JEGO PAMIEC POPREZ CHOCIAZBY NIE WYRAZANIE TAKICH BZDUR I TO W CZASIE ZALOBY!!! ZASTANOWCIE SIE TROCHE NAD SOBA!!!

Kwaśniewski, Wałęsa, Jaruzelski... oni jeszcze żyją, więc nie chowajmy ich póki co do krypty Kaczorowski już nie zyje - może jemu sie tez wawel należy a nie tylko kaczyńskiemu? Mysle, że jemu bardziej bo wtedy groziła mu kula w łeb za takie poglądy i nie wazne, że był w UK bo i Watykan Akcy nie powstrzymał Wiem ta wypowiedź tez nieprawdziwa i do usuniecia

Jak tu na normalna dyskusje jak ludzmi kieruja emocje bo zginal w katastrofie :O I to jest ich glowny punkt odniesienia

DO DIABEL WCIELONY GRATULUJE INTELIGENCJI!!! CHEC ODDANIA CZCI POLEGLYM W KATYNIU NAZYWAC FANABERIA?!?! NO TO JUZ JEST PRAWDZIWE PRZEGIECIE!!! JAK JESTES TAKA MADRA TO SAMA MOGLAS RUSZYC DUPE I REPREZENTOWAC POLAKOW W KATYNIU!!!!

No więc niech spocznie na Wawelu i Kaczorowski, skoro mówisz, że zasługuje... Nie róbmy z naszego kraju jeszcze większego zaścianka, nie pieńmy się chociaż jeden jedyny raz okazując jedność (jak ktoś wyżej zauważył)

Czy wyjasnienie Katynia sprawi ze bedziesz zyc lepiej ? Czy sprawi ze Polacy zaniechaja migracji do innych krajow za chlebem nie!!! wiec po co ??

ZAPEWNIE NIE ALE TU CHODZI O NASZA GODNOSC I HISTORIE!!! TRAGICZNA HISTORIE ZRESZTA JAKA ZAPISALI NASI PRZODKOWIE WLASNA KRWIA I CHYBA NALEZY IM SIE CHOCIAZBY UJAWNIENIE PRAWDY!!! I DOBRZE BY BYLO GDYBY NASTEPNE POKOLENIA MOGLY ZNAC PRAWDZIWA HISTORIE OJCZYZNY Z KTOREJ POCHODZA!

zgadzam się w 100% z wypowiedzią "kozetki" za bardzo jesteśmy sztywni, jak można urządzać jakieś demonstracje jak nadal trwa żałoba narodowa, a dopiero co tak płakali za prezydentem, polacy niestety są strasznymi hipokrytami, i prawdą jest że ten wawel to nie żadne sacrum, po prostu spoczywają tam królowie nie wyolbrzymiajmy ich tak pod niebiosa bo rządzili w dawniejszych czasach...niektórym nienawiść aż oczy zaślepia