Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aswdjkbsakbs

Czy syrop Eurespal jest bezpieczny?

Polecane posty

Gość aswdjkbsakbs

Witam. Moje dziecko od ponad 1,5 tygodnia męczy katar. Odciągam Fridą i podaję wodę morską. Byłam u lekarza i Pani doktor stwierdziła jedynie katar i zaleciła nadal odciągać. Przepisała też Nasivin i Eurespal, ale to w ostateczności. I ta ostateczność nastąpiła, bo jej ten katar nie chc zejść. Zaczęłam podawać NAsivin, ale też nie widzę poprawy :-( Eurespalu nie podaję, bo słyszałam o nim różne opinie. Co zrobić żeby tego katarzyska się pozbyć? Pomóżcie :-(

po co chodzisz do lekarza skoro nie słuchasz zaleceń? Podaj Eurespal, a nasivin tylko 5 dni i najlepiej na noc.

Gość aswdjkbsakbs
Tak tylko mam obawy przed podaniem tego syropu, bo naczytalam się różnych opinii na temat tego leku. Moje dziecko ma dopiero 5 tygodni i trochę się boję podać. Dlatego pytam czy macie jakieś doświadczenia związane z tym lekiem?

takiemu maluszkowi bym sie bała podać... ja mojej podaje ale ma 16 mscy... ale skoro lekarz mówi, ze podac to ja bym zaufała

Gość aswdjkbsakbs
dzisiaj jest 2 dzień jak zakraplam Nasivinem i mam wrażenie, że bardzo wysusza śluzówkę :-/ słyszę jak moja mała sucho oddycha. zaprzestanę stosowania tych kropli

bedzie się meczyc, zakraplaj dalej wodą morską i nasivinem. Ja uzywam marimeru, zakraplam i czyszcze frida. Katar niestety jest upierdliwy, ciezko sie go pozbyc. POdnioslas dziecku lozeczko? Nie wiem co to eurespal, nigdy nie uzywalam. Wtedy dostalam tylko nasivin i wit C

Gość BadGirlll
ja tez sie naczytałam w internecie o tym syropie, ale postanowiłam go podac kiedy sie córka rozchorowała, zero skutków ubocznych, a syrop jak dla mnie jest rewelacyjny, wiele razy pomógł nam wyleczyc dzieci bez antybiotyku. Podaj syrop i obserwuj dziecko, zwłaszcza czy nie ma tętna szybszego, jak bedzie ok to podwaj ;)

Gość pani doktorowa
eurespal działa obkurczająco na śluzówkę, działa też przeciewzapalnie, ja podawałam mojemu synkowi nawet jak był malutki, jednak wg mnie nie działa najlepiej, wolę inne metody, ja nie widziałam po tym syropie ŻADNEJ poprawy u nas pomagało Euphorbium (homeopatyczne takie jak nasivin - można używac długo) i woda morska, leżenie z główką wyżej, witamina C, wapno oraz częste odciąganie

Gość aswdjkbsakbs
Wiem, że upierdliwy i szlag mnie trafia jak dziecko się tak męczy. Na szczęście moja córa jest bardzo spokojnym i radosnym dzieckiem. Tak kładę ją na spadzistym podłożu, żeby nie leżała płasko. Na dwór wychodzę, ale też niezbyt często, bo się boję pogorszenia. Najgorsze, że się od męża zaraziła :-/

tylko nie eurespal ja miałam w tabletkach od lekarza i przez cały tydzień nie wiedziałam co się dzieje, wysokie cisnienie, serce waliło jak młot 2* pogotowie. Dopiero jak poszłam do innej lekarki prywatnie, od razu powiedział, ze to po nim niektórzy tak reagują. Mówiła, ze dzieciom tez nie powinno się podawać. Tak było, nigdy wiecej tego nie wezmę.

Gość nimesilka
pani doktorowa, nasivin nie jest lekiem homeopatycznym :-/