Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna K-K

Bóle pachwin i krocza w ciąży...

Polecane posty

Gość Anna K-K

Witajcie. jestem w ósmym miesiącu ciąży :D Jest to moja trzecia ciąża.Przy pierwszej nie miałam żadnych dolegliwości,żadnych bóli,nic...i urodziłam zdrowa córkę.Po 4 latach z mężem stwierdziliśmy ze chcemy drugie i tu zaczęły sie schody.Zaszłam w druga ciążę,w ósmym tygodniu poroniłam :( Zaszłam jeszcze raz :) z sukcesem,ale nie odbyło sie bez tabletek na podtrzymanie DUPHASTON,później okazało sie ze kurczy mi się szyjka macicy,znów LUTEINA,a po tym nadeszła infekcja...:( ostatnimi tabletkami okazały się PIMOFUCIN... Teraz mam dziwne,tępe bóle w pachwinach,przechodzi to na nogi a na sam koniec w krzyż...a idąc po ulicy mam dziwne uczucie ciągnięcia mojego krocza w dół :) Powiedzcie mi,czy to oznaki porodu?Czy czegoś złego?

Gość pani doktorowa
wiesz... to może byc coś złego, ale nie musi, najlepiej skonsultowac to z lekarzem prowadzącym. ja cię tylko pocieszę, że u mnie takie bóle miały miejsce i w pierwszej i w drugiej ciąży i nie znaczyły nic złego, po prostu rozchodzi się miednica/ dziecko uciska jakiś nerw/ główka jest nisko, przyczyn jest kilka i z reguły tak jak pisze to normalne ciążowe objawy, jak wpiszesz w googlach "ból miednicy w ciąży" to sporo znajdziesz, normalnym zjawiskiem jest też przechodzenie tego bólu na nogi trzymaj się:)🌼

mnie czesto boli w prawej pachwinie, najczesciej jak szybciej ide, bo czasem zaponinam ze w ciazy jestem i jak przez chwile szybciej pochodze to boli. Lekarz powiedzial ze to wiazadla.