Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuskaa z peabiru

POLACY OPANUJCIE SIĘ BO ŚWIAT SIĘ Z WAS ŚMIEJE

Polecane posty

Gość anuskaa z peabiru

Kupuje dzisiaj gazete w kisoku a tam na pierwszej stronie WOJNA POLAKÓW LUDZIE WSTYD MI SIE ZROBILO, LUDZIE W PRACY PYTAJĄ O CO CHODZI I MUSIALAM TŁUMACZYC ZE POLSKA TO DOBRY KRAJ ALE SĄ TU TEZ NIEDOUCZENI LUDZIE MALOINTELIGĘTNI SZUKJĄCY SENSACJI BO NIE WIEDZIALAM JAK TO WYTLUMACZYC KIEDY TAKA TRAGEDIA A LUDZIE W CZASIE ŻALOBY AFERY ROBIĄ. Ps Brazylijczycy podziwiają że mielismy tak wyksztalconego Prezydenta, slyszeli o Walesie co nieco a o kwasniewskim tyle co byla taka sprawa jak w USA tanczyl pijany na stole czy wlazł na ten stół .

Gość my secret land Love Holl
niestety nie tylko brazylia się śmieje ja mieszkam holandii i tam piszą o polakach że naród któremu ''brakuje moralnego kręgosłupa'' ja w pracy tłumaczyłam podobnie jak ty ze poprostu ludzie są rózni mądrzy, głupi. Bo mądry człowiek nie idzie robić protestu w obliczu takiej tragedii. Obyście mieli jeszcze kiedys takiego prezydenta patriote bo mało takich ludzi-chociaz nie zaslugujecie Polacy

Gość w ir to samo
strasznie to smutne, tlumaczyc glupote:(

Gość w ir to samo
ale ja np Prezydenta sie nie czepiam tylko Polakow bez wyczucia...tragedia rozumiesz, wstyd i nic wiecej

Gość panna trzpiotkaa
do co za hipokrytki a w tym twoim tepym baniaku nie pomyslalas ze mozna byc i patriota i kochac polske mimo ze cialem jest sie gdzie indziej??

Gość ale nie ladnie,tak nic
anuskaa,a co ty chcesz tlumaczyc indianom z dorzecza????? holandia.....bez komentarza...:( do tej co juz nie moze.........a wiesz ze mozna glosowac za granica??

Gość anuskaa z peabiru
BRAZYLIA JEST MOIM DOMEM ALE POLSKA MOJĄ OJCZYZNĄ I CZUJE SIĘ POLKĄ I JEST MI BARDZO WSTYD ZA POLAKÓW. BO TUTAJ LUDZIE JUZ KAWAŁY ZACZYNAJĄ O POLAKACH UKŁADAC. JA WIEM ZE LUDZIE INTELIGĘTNI TAK NIE ROBIĄ MAJĄ W SOBIE KULTURE WYCZUCIE CHWILI. JA WIEM ZE NIE WSZYSCY W POLSCE SĄ JESZCZE WYKSZTALCENI ALE TRZEBA ICH UŚWIADAMIAC CO WYPADA A CO NIE.CI MĄDRZEJSI POWINNI UŚWIADAMIAC TYCH MNIEJ MĄDRYCH. POZA TYM MAM POLSKĄ TV I WIEM CO NIECO WIEM ZE WY ŚMIALISCIE SIE Z PREZYDENTA I JEGO WARTOŚCI ALE ON BYŁ CZLOWIEKIEM BARDZO WYKSZTAŁCONYM I INTELIGĘTNYM I NIE RAGOWAŁ NA TO. JA BARDZO CENIE LUDZI MĄDRYCH.

Gość odczynnik psi
A co cię to interesuje? Pilnuj własnego nosa, niech gadają sobie co chcą. To jednak nie zmienia faktu, że Wawel to zła decyzja i nie winą jest protestujących to co piszą w gazetach, a tych co taką decyzje podjęli. Ci niech się wstydzą.

Gość Dorotasssss
Polska to kraj ciemnoty. Udowadniamy to po raz kolejny. Gratulacje ciemnogrodzie!

Gość Dorotasssss
Kant, przeraża mnie ta hipokryzja.. w sobotę wszyscy razem a teraz podzieleni. Ja wam powiem, że mi wszystko jedno gdzie Kaczyńscy zostaną pochowani! Byle mieli święty spokój..

Gość anuskaa z peabiru
I NIE ''SPIEPZYLAM'' TYLKO MOJA MAMA ZAKOCHALA SIĘ NA STUDIA ( W POLSCE) W BRAZYJLIJCZYKU, KTÓRY JEST TU LEKARZEM I POJECHAŁA ZA MILOSCIĄ. JA BYŁAM W POLSCE PRZYJEZDZAM DO DZIADKOW OD 26 LAT CO ROKU PRZYNAJMNIEJ RAZ NA ROK .I JA PODZIWIALAM ZE TEN PREZYDENT BYL TAK WIERNY I ODDANY SWOIM IDEAŁOM TO PIĘKNE. A CO DO SYTUACJI TAKA BYŁA DECYZJA I UWAZAM ZE TRZEBA JĄ USZANOWAC PONIEWAZ ZDANIA SĄ PODZIELONE.

polacy to zakompleksiony naród niestety, najpierw strasznie opłakują modlą się pozniej targują sie nad trumnami, niech wiedzą na świecie jacy naprawdę jesteśmy, chcemy do tej Europy się zbliżyć jak najbardziej do ich mentalności ale jeszcze nam sporo brakuje, ujawnia się ta nasza zawiść i małostkowość, ZERO KLASY

Gość Zasługi nikomu sie nie
odbiera.Tylko tego się nie widzi.Natomiast ile nienawiści wprowadzili w kraju jak i z innymi państwami to ludzi wkurzało.Do 1989 r. oki.Potem tylko nienawiść i nienawiść.Słuchał swojego brata bo zachowywał sie jak ubezwłasnowolniony.Teraz co sie dzieje znów nienawiść dalsza,po co tam wywoływać duchy przeszłości?Ale Jaruś nieugiety musi drązyc to jego terazniejsza od 1989r zasługa.

Gość Polacy parszywy Kraj
Pilsudski powiedzial ''NARÓD DOBRY TYLKO LUDZIE CH UJ OWI'' taka prawda WSYTD WSYTD WSTYD WSTYD ZA POLAKOW ROZCHWIANY EMOCJONALNIE, PUSTY, PROSTACKI NARÓD. ROSJA POWINNO POLSKĘ PRZYŁĄCZYĆ BO FEDERACJI ROSYJSKIEJ NARZUCIC ROSYJSKI JĘZYK I PO TEJ GŁUPIEJ POLSCE NAWET ECHO NIE ZOSTANIE BO JUZ ZA DLUGO TEN CIEMNOGRÓD PELEN NIEDOUKÓW I PROSTAKÓW SIĘ PANOSZY

Gość ty autorko tak znasz polskie
realia zapewne jak polską pisownię : "inteligętny" :D :D

Gość ale nie ladnie,tak nic
to Kiszczak tez tutaj zaglada????albo Urban.....ta doopa z uszami:D

Wawel to zła decyzja i nie winą jest protestujących to co piszą w gazetach, a tych co taką decyzje podjęli. Ci niech się wstydzą Usprawiedliwianie własnej głupoty cudzą głupotą to chyba najgorsze usprawiedliwienie z możliwych. Decyzja o pochówku na wawelu nie była rozsądna, ale wasze protesty są jeszcze gorsze. Coś okropnego.

Będąc w Kanadzie jako turysta w 2004r. usłyszałem takie zdanie od Rosjanina mieszkającego od po wojnie.:cytuję; Jesli ci POLAK nie zaszkodził już ci POMÓGŁ. I Głupot tu wiecej juz nie piszcie.

Gość Niemcy rozumieja protesty
Decyzja o pochowaniu prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Wawelu zasiała ziarno niezgody wśród Polaków - pisze w czwartek niemiecki dziennik "Sueddeutsche Zeitung". "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ocenia, że nie należy się dziwić protestom przeciw tej decyzji. "Władysław Sikorski, szef polskiego rządu na uchodźstwie w czasie II wojny światowej, dopiero w 1993 roku, pięćdziesiąt lat po śmierci, został pochowany w katedrze na Zamku Wawelskim. Jego krewni nie chcieli przewieźć prochów generała do Polski okupowanej przez Rosjan" - pisze "FAZ". Przypomina również o sporze dotyczącym pochówku w katedrze "wojowniczego i niepobożnego" marszałka Józefa Piłsudskiego. "Nic dziwnego, że teraz także decyzja o pochowaniu zmarłego tragicznie prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu wywołała - łagodzoną z pietyzmem - krytykę. Za jego życia nikt w Polsce nie pomyślałby o tym, aby stawiać go w jednym szeregu z królami i duchowymi bohaterami historii. Tylko emocjonalne uniesienie społeczeństwa, które zostało dotknięte do żywego, wynosi go tak wysoko" - ocenia dziennik. "FAZ" publikuje również felieton mieszkającej w Niemczech tłumaczki i pisarki Marty Kijowskiej, która ocenia, że poczucie narodowej jedności i nowego początku, jakie pojawiło się w Polsce po katastrofie pod Smoleńskiem, "zostało zniweczone przez jedną pochopną decyzję". "Tragedia w krótkim czasie przerodziła się w dobrze znaną farsę publicznych kłótni i szukania winnych. Wielu będzie miało za złe (Jarosławowi) Kaczyńskiemu i (kardynałowi Stanisławowi) Dziwiszowi to nagłe ocknięcie. Istnieje zagrożenie, że po śmierci Lecha Kaczyńskiego nadal następować będzie polaryzacja, z którą wiązany był on za jego życia" - pisze autorka. Ocenia, że "brak umiaru w inscenizowaniu zbiorowej żałoby grozi podzieleniem Polaków". Także "Sueddeutsche Zeitung" ocenia w komentarzu, że "jeden kardynał, który według jego słów uważa 'wychowanie w patriotyzmie' za zadanie Kościoła, zasiał w tygodniu wielkiej żałoby niezgodę wśród Polaków".

Gość ludzie o czym wy piszecie
tak było jest i bedzie, Polacy to ZAŁOSNI ludzie! już Pilsudski mowil o Polakach "narod wspanialy tylko ludzie chuje" i tacy zaiste jestesmy! Mieszkam od lat w Australii ale interesuje sie Polskimi sprawami, czesto odwiedzam Polske, teraz tez jestem w Polsce jeszcze do konca tego tygodnia, i jak sie patrzy z boku to tak to wyglada wlasnie "narod wspanialy tylko ludzie chuhe"

Gość to ja malgosiaa
MOJA MAMA JEST PROF FIZYKI I UWZA ŻE JEŚLI TAKA DECYZJA ZAPADŁA NALEZY JĄ USZANOWAC A NIE ROBIĆ SHOW BO TO NIE WYPADA I JEST NIE NA MIEJSCU TO PROSTACKIE ZACHOWANIE. Zresztą u mojej mamy na uczelni tylko zaparci komunisci uwazają ze to zły pomysł

Gość no buraków ci u nas sporo
ten który podjał decyzje o pochówku prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu jeste jedym z wiekszych BURAKÓW i musi ponieśc tego konsekwencje POPIERAM WSZYSTKIE PROTESTY, patrioci oprotestowali szokującą decyzję Jarusia Kaczorka i Dziwisza

Gość annaFromSweden
Witam mieszkam w szwecji i niestety tutaj tez polacy pzredstawiani sa w zlym świetle jako naród wrogi walczący przeciw sobie. Przykro mi to mówić ale zawsze bylam dumna i podkreslalam ze jestem polką a teraz jest mi Wstyd znajomi ze Szwecji także pytają i rowniez staram sie wytlumaczy ze ludzie naprawde tak jak wszedzie są rozni mądrzy i głupi. Zwracam się z prośba Polacy uszanujcie ta decyzje i nie róbcie wstydu na caly świat. pozdrawiam.

Gość Dorotasssss
Ty wyżej, Ty się w głowę puknij! :O

Kant przestań sie wygłupiać swoje lata masz a dyrdymały mi tu wciskasz.Byłas kiedykolwiek za granicą? Wychodzi,ze nie gdyż realiów nie znasz.Nienwaiść Kaczory wprowadziły i nie gadaj że nie mam 74 lata i przezyłem na tym świecie nieco.Ale takiego zakłamania i fałszu gorzej niż za komuny jest.

Gość matacz
jak siedzisz za granicą bo stad wyjechałas to siedz i morde trzymaj na kłódkę ! bo tłumaczyc tam tym ludziom nie masz prawa jak i wiedzy ! gdyby było inaczej nie pisalas by tu takich głupot ! Ludzie mają niestety racje , ze protestują , a ty jak jestes nie w temacie i niedouczona to zajmij sie zglebieniem historii , to moze pojmiesz , ze maja ludzie racje ! ale pewnie i tak z tego co piszesz nic nie rozumiesz , Polska to specyficzny kraj , zaden głab barazylijski , czy Holenderski bez znania naszej histori bedzie zadawał taeo typu pytania - odsyłaj ich na historii a nie wstydz sie za nas rodaków , bo nie masz sie czego wstydzic . Ale ze głupia , to wydaje ci sie , ze wstyd jest na miejscu ! oto i obraz polaka głupka .

Dorotasssss------> byłąs kiedykolwiek za granica??to głupot nie gadaj bo mają racje ci co tam mieszkaja.I sie buzie przymknij jak nie wiesz nic.

Gość co za hipokrytki
no pieknie ze moja wypowiedz zostala skasowana! WOLNOSC SLOWA podobno istnieje w tym kraju?

Wyzywasz od buraków zamiast merytorycznie porozmawiać.Jak jest tak długa NIENAWIŚĆ takie są reakcje.