Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francuskie

francusko podobne

Polecane posty

Gość francuskie

Było zimowe ciemne popołudnie kiedy poprosiłam tatę aby podwiózł mnie do koleżanki. -C'tait un apres-midi fonc d'hiver, quand j'ai demand a mon papa au mon ami. wsiedliśmy do auta. jazda po oblodzonej drodze była ciężka. - Nous sommes entrs dans la voiture. conduire sur la route glace a t dur. Szczególnie na ostrym zakręcie. nagle zza rogu wyjechał inny samochód i doszło do zderzenia. -Surtout a la courbe prononce. Soudain, il fait le tour du coin et un autre accident de voiture Na zczescie mnie i mojemu tacie udało się wyjść z auta. Jeden ze światków zadzwonił po karetkę i policje. -A zczescie moi et mon pere a russi a sortir de la voiture. Un des tmoins a appel une ambulance et la police. Okazało się że kierowca tamtego samochodu był pijany i jechał za szybko. -il est avr que le conducteur de cette voiture tait ivre et a conduit trop vite. Jego samochód nadawał się na złom, ponieważ po uderzeniu w nasze auto wjechał w drzewo -Sa voiture adapte a la casse, car apres avoir atteint notre voiture a roul dans un arbre Wyszłam z tego wypadku ze złamaną ręką. -je quitt cet accident avec une fracture de la main. Proszę bardzo o sprawdzenie. Lepiej tego zrobic nei potrafie... :(

Gość francuskie
wiem co czujesz też mam z lekcjami problemy :D jednak nie potrafie \Ci pomoc :)