Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radiolaria82

brak dzieci a związek

Polecane posty

Gość radiolaria82

Jakie jest Wasze zdanie na temat braku dzieci na późniejsze relacje z partnerem (kiedy jedna ze stron nie może mieć dzieci)??? Moje pytanie nie jest bezcelowe; otóż mam znajomego, który jest z kimś od kilku lat, lecz, jak się okazało ona ma problemy natury kobiecej i prawdopodobnie nie będzie mogła mieć dzieci. Jak on twierdzi- oboje się kochają, lecz rozważają kwestię tego czy będą mogli być razem. Jak dla mnie ta sytuacja jest wbrew logice, bo jeśli dwoje ludzi łączy silna więź, to mimo wszelkich problemów i przeciwności powinni za wszelką cenę być ze sobą na dobre i na złe. A tutaj jakieś dywagacje i wahania co do pozostania razem.....Oboje są po 30-tce. Co o tym sądzicie?? Acha- ten mój znajomy dodał jeszcze, że zbyt idealizuję miłość, gdy mu powiedziałam co na ten temat myślę.

Gość black roses1972
mozliwe, że po jakimś czasie jedna ze stron może zacząć odczuwać z tego powodu frustrację, mogą pojawiać się coraz częstsze zgrzyty w ich związku. Dodatkowo presja otoczenia może również mieć wpływ na ich późniejsze relacje. Ale jakby spojrzeć na toz drugiej strony- wokół jest tyle bezdzietnych par i nie widać po nich, żeby byli nieszczęśliwi. Żyją dla siebie, wzajemnie się wspierają. Także uważam, że to kwestia indywidualna, kwestia podejścia do pewnych spraw.