Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smok wawwelski

Śmiesznie wyglądają 2 latki ze smoczkami

Polecane posty

Gość smok wawwelski

Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale jak widzę wystrojoną dwulatkę w najmodniejsza spódniczkę, cienkie rajstopki, kurteczkę droższą niż moja :P i z kolorystycznie dobraną torebką do tego buciki jak miniaturki dorosłych balerinek i smok w buzi to dla mnie śmieszne połączenie. Smoczek mi pasuje do maluchów w śpiochach w wózkach, a nie do takich dzieci. Rozumiem jeszcze smoczek do spania bo dziecko przyzwyczajone itd, ale nie na spacer ze smokiem w dziubie. Co wy o tym myślicie?

Bardzo śmiesznie. Zawsze się gryzę w język,żeby nie powiedzieć "taka duża panna a taki smok w buzi" Ja swoim na roczek robiłam prezent - smoczek wyrzucałam. Po prostu. Najmłodszy ma 2,5 roku, od tamtego marca wózka nie używamy.

No ja myślę że dawanie smoka tak dużemu dziecku na spacer to przesada i dziubdzianie się z dzieckiem i robienie z niego niemowlaczka. Taka dwulatka na spacer może iść z ulubionym misiem albo lalą a nie niemowlęcym smokiem w buzi:)

Gość mnie tez to smieszy
a ostatnio w biedronce ide z moim 2,5 latkiem a obok wlasnie stoi kobieta z dziewcyznka ladnie ubrana, mowiaca pieknie, wyzsza o glowe od mojego syna ( a on ma wzrost 3-4 latka, wiec dziewcyznka miala na pewno ze 3-4 moze wiecej) i w buzi smok :/ obrzydliwstwo juz u 2 latka to srednios maczne :/ a co dopiero u starszego dziecka, tak samo butelka ze smokiem :/ moj nie umie sie caly czas nauczyc pic z kubka ale litosci od ponad roku pije ze slomki z dziubkow itd.. ale nie ze smoka z butli blee

Gość weekendowy
dwulatka nosi smoczek w buźce a ty tampona w pochwie też nijak nie licuje - a to robisz ! śmieszne połączenie i siara ! MSPANC

Gość weekendowy chyba nie wiesz
o co ci chodzi bo piszesz co ślina na język przyniosła.

Gość weekendowy
napisalem tylko co o tym mysle :) a ty sie czepiasz zamiast zajac stanowisko w dyskusji

Gość tampon ma za zadanie
wchłanianie krwi podczas miesiączkowania. Smoczek to fanaberia u tak dużego dziecka. Nie ma żadnego konkretnego zadania więc to porównanie jest głupie.

Zgadza się. Weekendowy - powiem prosto, co ma piernik do wiatraka?? Różnie można porównywać ale trzeba umiejętnie, tobie się akurat nie udało;).

weekendowy zabawnie zasugerował że czy mała kobietka czy duża, zawsze musi mieć zatkany czymś otworek..ehh i tak to jest jak wypowiada się testosteron:D

Gość saleminka8
a dla mnie jest przesadą,ze prawie wszystkie przyszłe mamy i młode mamy wciskaja dziecku smoczek,zastanawiam sie po co,czy nie potrafia własnego dziecka uspokoić czy nie rozumieją o co ich dziecku chodzi,że wciskają smoczek. Pomyślcie tak:jestem smutna/ny,popłaczę sobie,a tu dup ktos wam wpycha coś do buzi byście sie zamkły :) hehe mój był głodomorkiem jak był mały,więc próbowałam ze smoczkiem,ale nic ztego,ale tak by uspokajać dziecko wciskając mu coś do buzi to moim zdaniem przesada ;) ja nawet i 3 latki widziałam z butelką (smoczkiem) myślałam,że padnę :) i w dodatku siostrzenica mojego faceta do 3 roku dostawała butelke na noc :] razem z jej babcia wywaliłyśmy jej ją :)

Gość saleminka8
a najlepsze jest to,że na porodówce niektóre już w 1 dobie swoim maluchom wciskaja smoczek :)

Gość dolce vita -_-
6 latek ze smoczkiem to jeszcze nic w porównaniu do 6,5 latka w pampersie :O

W takich przypadkach albo z dziećmi coś nie tak ( uparcie nie chcą pożegnać się z niemowlęctwem i wygodą) albo z ich matkami które przdłużają jak mogą "młodość" swoich pociech i nie śpieszą się żeby oduczać ich noszenia pieluch i memlania smoka. Dzieci jak dzieci, jak ich się nie poprowadzi mądrze to będą tkwiły w miejscu ale rodzicom się dziwię. Znajoma koleżanki ma 5 letniego chłopca który na naszej klasie na każdym zdjęciu na smoka w buzi i dziwnie to wygląda bo wygląda na rosłego chłopca, twarzyczka też wyrośnięta i do tego na zdjęciu majstruje przy klawiaturze komputera a w buzi takie cudo;D

Gość violusieńka
Dzisiaj z męzem bylismy na zakupach i moja córka(2latka) podeszla do dziewczynki ktora miala smoka w buzi(ok 3lat) to jej ojciec powiedzia:kochanie wyciagnij smoka bo brzydko wygladasz nie moglam z tego hehehe chyba mu sie głupio zrobiło.

Gość saleminka jak sie nie znasz
to nie gadaj:-o bo to glupota co napisalas.. Ja zabralam swojemu smoczka juz przed rokiem.Dostawal tylko do placzu.A zdecydowalas sie na smoczka,bo 3 dni nie spalam. Dzis ma 19 miesiecy i od 2,3 miesiecy nie ssie w ogole. Mieszkam za granica i tu normalne jest ze 4latki maja w buzce smoczka..A nawet ostatnio w sklepie widzialam na "oko" 5letnia dziewczynke z butelka! Taka jak noworodka i niemowlakom sie daje! I pila sobie z niej soczek.

Gość saleminka jak sie nie znasz
Kaja a ja mam znajoma,ktorej syn skonczyl w pazdzierniku ub.roku 2 lata..tak go nad niebiosa wychwala,ze Dawidek rok mial i zdania skladal,ze Dawidek rok mial i siusiu wolal-fakt,ale zawsze mowi,ze Dawidek ma smoczka tylko do spania a na kazdym zdjeciu na NK ze smoczkiem jest,np na spacerze:-o

Ja mieszkam w Austrii i tu lekarze odradzają i to dość stanowczo podawania smoczków u starszych niemowląt bo większość dzieci z poprzednich roczników miała duże wady zgryzu, krzywe zęby i przez to nosiły co niektóre aparaty. Poza tym opóźnia to kształtowanie się aparatu mowy . Starsza dziewczynka z butelką i smoczkiem by tu nie przeszła bez drwin innych dzieci bo 5 latki to już praktycznie "prawie uczniowie" i to sprawnie zasuwający na komputerze:D, co kraj to kraj:)

Ja wiem:) to nie jest wina naszych dzieciaków tylko tego że nie uczy się je dorosnąć i brnąć przez kolejne fazy (a trzeba je przejść). Dzieci to mądre istotki tyle że jak każdy człowiek mają swoje nawyki które dają im poczucie bezpieczeństwa a są nim i smoczek, kocyk przytulanka, jakiś miś bez którego ani rusz w miasto itp. itp. To naszą rolą jest "oduzalezniać" je od tego jeżeli tylko przyjdzie na to odpowiedni wiek.

Gość bershkaa
mojej znajomej corka (5 lat) nadal pije kaszke z butelki ze smoczkiem moje zdanie jest takie,ze kazda mama robi jak uwaza a nam nic do tego jesli sie Tobie nie podoba ,ze dwulatek ma smoka to nie dawaj go swojemu dziecku proste

bershkaa zgadza się, są tylko takie sytuacje w życiu kiedy sami rodzice mają z tego tytułu kłopoty. Moja koleżanka nie mogła oddać swojego synka do przedszkola bo go nie przyjeli a to dlatego że nie potrafił powstrzymywać moczu a do tego nie chciał sam jadać łyżeczką i wychowawczynie uznały go za opóźnionego w tych czynnościach i że nie mają czasu na takie rzeczy bo mają też inne dzieci i inne obowiązki. Takie rzeczy ta się nadrobić tyle że koleżanka musiała najpierw poświęcić na to czas którego poskąpiła wcześniej a dopiero potem mogła wrócić do pracy.

Gość PytajacaMamusiak
to w niemczech 4,5,6 latki ze smoczkiem laza poprostu patrzyc nie moge bo jak tak mozna dziecko skrzywdzic no ale tutaj to dzieci w dupie maja . ponoc nawet do 1 klasy szedl chlopaszek ze smoczkiem kolezanka mi mowila... smoczek daja zeby dziecko cicho bylo i nie gadalo nic a to ze krzywe zeby bedzie miec i krzywy zgryz gowno ich obchodzi

Ja osobiscie znam taki przypadek. Sąsiadka z bloku na syna który skończył 3 latka. Do tej pory wozi go w spacerówce jak jadą gdzieś dalej na spacer i też ma smoka w buzi. Przeważnie nigdzie się nie ruszają bez prowiantu. Mama ma zawsze w wózku zapas chrupek kukurydzianych picia które nalewa albo do "kubka niekapka" lub takiego z nakrywką i słomką. Nieraz ludzie nie wytrzymują i zwracają jej delikatnie uwagę , to ona na nich strasznie wtedy naskakuje. Kiedyś starsza pani powiedziała czy dziecku jest potrzebny ten smoczek , a ona burknęła po chamsku " pilnuj swojej dupy ". Ta kobita ma tak na oko 40 lat a tu takie teksty, jak zbuntowana nastolatka. Ostatnio w sklepie widziałam jak kupowała mu takie duże pampersy. Na placu zabaw robią zawsze furorę, bo ona mu nie pozwala zjeżdżac z najniższej zjeżdżalni z której młodsze dzieci zjeżdżają. Chłopczyk wpada w histerię. Może się bawic w piaskownicy i ona zawsze siada jak najbliżej niego , niemal go w niej asekuruje i ciągle wyciera mu buzie chusteczką. Cały czas jest krok za nim jak za roczniakiem. To nie rzadna ściema, ten chłopczyk jest całkowicie normalny. Ta matka niby o niego dba, zawsze jest dobrze ubrany, czysty aż do przesady. Niemogę patrzec jak ona temu dziecku krzywdę robi, jak go karmi w parku deserkiem z Gerbera i podkłada pod brodę pieluchę tetrową. Nie chcę sie w to mieszac, bo ona strasznie chamska jest ale zastanawiam się czy to jakaś forma przemocy, bo normalne to nie jest.

Gość stara mama
evanka- a nie sądzisz, że to rzeczywiście nie jest sprawa ludzi, czy czyjeś dziecko ma smoczka i czy chodzi w pieluchach???? No gdyby mnie ktos obcy takim tekstem zasunął to nie wiem, czy bym równie "miło" nie odpowiedziała!! Moje dziecko smoka odrzucił bardzo szybko- miała w ustach może trzy razy :) Też mnie dziwią duże dzieci ze smokami- wydaje mi się, że to wygoda rodziców, pozostałość po niemowlecwtei- niemowlę często uspokaja się po prostu ssąc i tyle.

Wiadomo że ludzie to tylko ludzie i zawsze coś palną, ale w tym wypadku to prawda w oczy kole. Rozumiem że każdy ma swoje życie i nie chce żeby ktoś inny w nie ingerował, ale każdy ma prawo coś powiedziec ( jeśli jest to prawdą oczywiście) a druga strona ma prawo się obraźic. Z drugiej strony źle robimy jeśli przymykamy oczy widząc jak innym się dzieje krzywda. Może wtedy nie byłoby tego co jest ( przemocy), gdyby ludzie dostrzegli cos poza własnym czubkiem nosa.

Gość stara mama
evanka- ale jaka krzywda dzieje się dziecku, które ma trzy lata i lata ze smoczkiem?? Gdyby miało lat 13 to może, może ale trzy?? a co do prawdy, która w oczy kole to idać Twoim rozumowaniem trzeba mówić, np. grubym, obcym osobom, że są grube bo ich sercu to dopiero się krzywda dzieje :) Nie przesadzajmy. Pozdrawiam

To nie chodzi o to jak ktoś wygląda ale jak się zachowuje, świadomie i co robi oczywiście. Przez takie rozumowanie większośc tyranów np: psychicznych czuje sie bezkarnie. A to że pani uważa że 3 letnie dziecko ze smokiem w pampersie to rzecz naturalna, to ...... pozdrawiam :D