Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smok wawwelski

Śmiesznie wyglądają 2 latki ze smoczkami

Polecane posty

Gość stara mama
oj evanka, evanka- naprawdę nie wiem co mają wspólnego tyrani psychiczni do smoka w buzi 3latka no ale nic :)

Nieuważa pani ze w takim przypadku jak wspomniałam, te działania są destrukcyjne?? Taka mama nie zdaje sobie sprawy z tego jaką krzywdę robi dziecku. Jak ono będzie funkcjonowało w przyszłości zależy tylko od niej samej. Pamiętajmy że charakter dziecka ksztaltuje się do 5 roku życia. Co będzie jeśli taka mama troche nie wrzuci na luz? Zrobi z dziecka w najgorszym przypadku, nie samodzielnego 40 letniego kawalera, któremu trzeba uprac, ugotowac i utrzymac oczywiście. Jest takie powiedzenie "po nitce do kłębka" i w tym wypadku jeśli się nic nie zmieni to jest ono jak najbardziej na miejscu.

O to mi chodziło , ale niech każdy robi sobie jak chce :) W przyszłości przyjdzie mu zebrac żniwa, które będą owocem jego pracy. A czy dziecko nam nie wypomni tego jak jest wychowane, to się każdy przekona w przyszłości.

Gość stara mama
hmmm...to mówisz, że smoczek w wieku trzech lat implikuje charakter 40letniego starego kawalera? Oj dziewczyno, dziewczyno- masz dwójkę dzieci a mentalność starej dewotki...Naprawdę radzę Ci wrzucić na luz, bo uwierz mi ale smoczek w wieku trzech lat to nie jest tragedia:) Sama mam znajomą, która miała swojego smoczka aż do piątego roku życia- zresztą ma go do dzisiaj jako pamiątkę- a dziewczyna ma 30lat. I uwierz mi żadnych problemów w życiu nie ma. A ludzie przeważnie wtrącają się w sposób wychowania innych nie z troski o dziecko tylko z wśbiskości i nudów. Więc wyluzuj póki jeszcze nie jest za późno:) Pozdrawiam

Gość śmieszneeeeeeeeeeeeeeee
?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 NIE To jest żałosne!

Gość o nieeeeeeee
evanka ---> co w tym dziwnego że kobieta zabiera na spacer chrupki kukurydziane i picie dla dziecka ????? Ty nie zabierasz ? Ma 6 lat wiec niech sobie samo radzi i wychłepta wode z kałuży albo bedzie od innych brał ? śmieszna jesteś ... taka "nowoczesna" i cool .

A ja ją trochę rozumiem. Oczywiście nigdy nie zwróciłabym takiej specyficznej mamie uwagi, bo uważam,że to jej sprawa jak wychowuje dziecko( oczywiście dopóki tego dziecka nie katuje). Jestem pewna,że ta mama ma dobre chęci i robi to wszystko z miłości

Gość tak samo śmiesznie
wygląda 2 latek przy piersi. I jedno i drugie jest w tym przypadku fanaberią. I z jednego nie ma pożytku i z drugiego :P

Gość bggtgfr
Powiem Wam, że ja mieszkam na takim nowym osiedlu dla młodych osób. W związku z tym jest pełno matek z dziecmi i to w różnym wieku. I to ja pośród nich wyglądam jak dziwoląg bo moje dzieci nie ciągały nigdy smoczków, po skończeniu roku pożegnały się z pampersami (były zakładane jedynie na noc), nie jeżdżą w spacerówkach itd. Już kilka razy zdąrzyłam usłyszeć że pozbawiam biedne dzieci bestroskiego dzieciństwa. A mam takich idealnych mam całe stado, jedna lepsza od drugiej. Jeden dzieciak ma 6 lat i ciaga dalej smoczek, jeszcze się żaliła że pani z zerówki chce dziecko do psychologa wysłać bo to nie jest normalne. Druga prawie 7letnie dziecko wozi w spacerówce. Następna co ma 5letnie dziecko nadal uwaza że pampersy są super i że nie ma zamiaru jeszcze od nich odzwyczajać. Z dzieckiem mojej siostry natomiast chodzi chłopczyk który ma prawie 8 lat i w szkole pije z niekapka bo inaczej nie umie. ja rozumiem,kazdy ma swój sposób na wychowywanie dzieci. Nie mam nic do spacerówek, do smoczków i do pampersów. Ale w granicach zdrowego rozsądku ludzie! Czy to naprawdę takie dobre dla dziecka że nie umie w takim wieku zapanować nad własnymi potrzebami ani zakomunikować że chce siku? Czy to dobre że dzieci się śmieją z dzieciaka bo musi pić jak niemowlak ?

Gość o nieeeeeeee
do wypowiedzi powyżej ale ty jesteś fantastka ... nie wierze w to że w cywilizowanym kraju ktokolwiek wozi 7 letnie dziecko w wózku , chyba że jest niepełnosprawne. Dosyc dziwne ze wszystkie te sytuacje są w twoim otoczeniu ... Masz wybujałą fantazje i tyle . A jezeli faktycznie ty dziecko roczne ciągasz na spacer bez wóżka to jestes zdrowo szurnięta. Nie jest rózwnież możlwie żeby dziecko roczne nie musialo korzystać z pieluchy w dzień . To chyabże chodzi osikane a ty sie chwalisz że pieluchy nie uzywa .

Ale czemu od razu ktoś ma wybujałą fantazję? Ja też w swoim otoczeniu mam takie mamusie. Pięciolatek jeżdżący w spacerówce bo matka uważa że to niezdrowo nadwyrężać nogi w tym wieku. Czterolatek ssący pierś i jedzący jedynie płynne produkty, ewentualnie papki bo uważa że w ten sposób uchroni dziecko przed próchnicą. Różni są rodzice i mnie już nie dziwią takie widoki.

Gość bjhbvjsfv
No sorry ale co to za anomalia że dzieciak nie robi w pampersa albo że sam chodzi? :o Córka w dzień przestała korzystać z pampersa jak skończyła 13 miesięcy, na noc zakładaliśmy do 17 miesiąca i to profilaktycznie bo przesypiała całą noc i jak wieczorem się załatwiła to dopiero rano chciała. Może do 18 roku życia nie pozbywajcie się pampersów skoro uważacie własne dzieci za nierozumne prosiaki :o

Gość o nieeeeeeee
no raczej anomalia, nie chodziłó o to że samo chodzi tylko o to że jest jeszcze za małe ( medycznie rzecz biorąc chodzi o stawy i biodra ) żeby chodzic cały dzień , no chyba że wasz spacer wygląda tak , ze dziecko siedzi od rana do nocy w piaskownicy . A jezeli faktycznie twoje dziecko w wieku 13 miesięcu kontrolowało zwieracze jak dorosły to tylko pogratulowac idealnego dziecka :classic_cool:

Gość Obejrzalam dzis
ja tez uwazam,ze ta babka wyzej ma bujna wyobraznie..nie wierze w to co napisala..a jezeli kazesz biednemu dzieciaczkowi chodzic o wlasnych nozkach to tak:jestes dziwolągiem

Gość bjhbvjsfv
No jasne że jestem dziwolągiem :o Wzorcowa matka trzyma dzieciaka przy cycku do skończenia 12 roku życia, w spacerówce dziecko wozi przez 15 lat bo mu nie daj boże nóżki się zmęczą i obbowiązkowo przez 18 lat pielucha bo jak się na imprezie upije w trzy dupy to faktycznie zwieracze mogą odmówić posłuszeństwa :o Domyślam się też że promujecie bestresowe wychowanie czyli sranie na łeb i walenie młotkiem po ścianach aby nie ograniczać ambicji fasolek :o

Gość o nieeeeeeee
nie popadaj w skrajności ... nie jest tu mowa o nastolatkach tylko o małych dzieciach , to ty poszłas w ilosc , wyliczajac jakie to RZEKOME anomalia sa na twoim osiedlu , i jaką RZEKOMĄ krzywde robią dziecku w przeciwienstwie do twoich wątpliwych doświadczeń typu , rezygnacja z wózka czy pampersa w wieku 13 miesięcy. O smoczku nie mówie , bo rózne dzieci sa jedne chca drugie nie. Wogóle mieszkasz na osobliwym RZEKOMYM osiedlu ... dzieci 7 letnie ze smoczkiem i w spacerówce , roczniaki bez pampersa dziarsko maszerujace obok mamy ... No, no ,no ... a były w tej bajce smoki i krasnoludki ??

Gość bjhbvjsfv
naucz się czytać deklu od klopa bo mylisz dwie rózne osoby :o

Gość opoiou
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3401294 Ludzie odstawiają pampersy po roku i to nie oznaczy bycia dziwologiem... Pogratulować światopoglądu paniom niektórym bo to że wy uważacie że normalną rzeczą jest pięciolatek z pieluchą to nie znaczy że i każdy... Trochę pokory i zajęcia się swoimi dziećmi proponuję bo w takim tempie to naprawdę oprócz egzaminu dojrzałości będą musieli przechodzić przez egzamin pożegnania się z pampersem...

Gość o nieeeeeeee
pięciolatek w pampersie nie , ale 13-miesieczniak bez ( bez osikiwania ) - NIEMOŻLIWE . Odstawiać tak jak najabardziej , ale tak małe dziecko nie KONTROLUJE jeszcze swoich potrzeb , moze kojarzyć co czego jest nocnik , ale wierze w to że nie obsikuje - no chyba że madra mamusia trzyma go na nocniku przez 10 godzin albo nie daje picia , wiec i dziecko nie sika .

Gość no to was zaskocze
bo moja corcia majac 17 miesiecy wolala juz siusiu i kupke - robila na nocnik . od tego momentu w dzien chodzila juz bez pieluchy jak miala 19 miesiecy - juz nie zakladalam jej pieluchy na noc , bo nie bylo takiej potrzeby a ze smoczkie na dobre pozegnalysmy sie jak miala 21 miesiecy - zaznacze tylko dziecko dostawalo smoczek jedynie jak zasypialo

kurcze, ja mam roczniaka, ale jakos jeszcze pampersow nie oduczylam- mam juz nocnik ale na razie sluzy do zabaw:) Zgadzam sie ze stara mama, ze chyba nie bardzo zwracanie uwagi mamie trzylatka, ze smoczek jest juz zbedny. Ale jakos nie widze roczniaka idacego bez wozka...dziwne to jakies..

Gość ja tez nigdy w zyciu nie
uwierze ze roczniak nie sika w pieluchy :D marzenie scietej glowy i wybujala fantazja, nic poza tym ;) ps - wychowalam troje dzieci i dosc szybko oduczylam ich pieluch, ale nie w wieku roku :P ps2 - smoczkow zadne z moich dzieci nie znalo

Gość o nieeeeeeee
no właśnie ! - realnym jest że 17 miesięczne dziecko świadomie korzysta z nocnika , ale nie 13 miesieczniak - to jest aż 4 miesiace róznicy , u małych dzieci to jest długo na opanowanie różnych umiejętności. Wiadomo, ze 30 lat temu dzieci sikały do nocnika jak tylko zaczynały siadać ,ale popytaj mame , to było sadzanie co godzine na nocnik , zeby utrafić i nie zmoczyć kolejnej pieluchy tetrowej . Wsólczuje temu dziecku (poniekad ), bo mamusia ma za duże wymagania i ambicje w stosunku do niego : bez pieluchy , bez spacerówki ...

Gość nbmnmn
Kiedyś to luedzie nie byli śmierdzącymi leniami lezącymi godzinami przed tv. Matki gotowały dzieciom same obiady a nie kupowały arszenik w słoikach bo im rączki do dupów poprzyrastały. Tak samo jest ze smoczkami, pieluchami i wózkami. To że dzieciak jeszcze dwuletni korzysta z tego to efekt lenistwa w szczególności matek które mająwazniejsze sprawy np. robienie kariery, wakacje w Grecji czy ploteczki z sasiadką i strofowanie jej że jest złą matką bo dzieciak szybko został odstawiony od pieluch. Żenujące jest to że znalazły się takie co pochwalają nieróbstwo i legactwo wśród matek. A skoro dla was to zbyt cieżkie wychowywać dziecko i przyłożyć się do opieki nad nim to może czas pomyśleć aby dziecko zostawić komuś dla kogo problemem nie będzie nauczenie dziecka korzystać z sedesu?

Gość Tak, byloby mnie stac
A mnie obrzydzaja dzieci 2, 3 lata i wiecej z pielucha :( Fuj, rocznie dziecko jest w stanie sie nauczyc korzystac z nocnika, nasi rodzice wierzyli w nasza inteligencje i uczyli nas, kazde mialo rok i umialo wolac do toalety nikt nie chodzil z gownem miedzy nogami a teraz matkom sie nie chce, tlumacza beztresowym wychowaniem a potem lazi 4 latek ze smoczkiem i dupa wypchana pielucha oszczana i osrana,bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość Ale o co wy się spieracie
głupolki? No o co? Słyszeliście o czymś takim jak INDYWIDUALNE TEMPO ROZWOJU? Kazde dziecko rozwija się we własnych predyspozycjach, jedno szybciej, drugie wolniej. Dla jednego dziecka coś przychodzi łatwo i bezproblemowo, drugiemu zajmuję to znacznie wiecej czasu. Dziecko mojej siostry mając 9 miesięcy nie wykazywało najmniejszego zainteresowania ruchem. Nie chciało wstawać, siadać, próbować chodzić. Moje zaczęło się podnosić i próbować siadać jak skończyło 5 miesięcy. O próbachj położenia czy spowolnienia tego procesu nie było nawet mowy. Był wtedy jeden wielki pisk i bek. To co było robic? Uwiązać dziecko do łóżeczka aby nie okazało się przypadkiem o wiele bardziej rozwinięte ruchowo niz czyjeś dziecko bo inaczej okaże się że jestem złą matka? No nie popadajmy w skrajności.

Gość uiuuuyyigu
A moim zdaniem to wszystko zazdrość :p Że czyjeś dziecko szybciej nauczyło się czegoś a moje nie :D To przecież nie do pomyślenia że obce dziecko może być inteligentniejsze niż własne :D

Gość huhytsa
A najsmieszniej to wygladaja mamuski z kafe ktorym wydaje sie, ze zjadly wszystkie rozumy :O Kretynki...

Gość bbbbbbbbbbbbbnnnnnnnnnnnnnnnn
BRAWO BRAWO BRAWO nagle wszystkie mają cudowne dzieci , które wszystko robia pierwsze , wyślijcie je do Tybetu moze dalajiamą zostana. do nbmnmn madra mama potrafi pogodzić i kariere zawodowa i wakacje i to nie tylko w Grecji i ploteczki z koleżanka , najlepiej stac sie garkotłukiem którego tematem dnia jest co zrobic na obiad i gonienie dziecka do "robienia postępów " bo w niczym innym taka zawistna mama sie nie sprawdza. Troche żalu wyczułam w twojej wypowiedzi , czyli siedzisz w domu i zazdrościsz mamom które pracują i spełniaja się nie tylko jako rodzic ale też w sferze zawodowej . Żal dupkę ściska że jest jeszcze inny świat poza placem zabaw ?