Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem kto ma rację

Lepiej spać w staniku czy bez?

Polecane posty

Gość już sama nie wiem kto ma rację

Moja matka zawsze mówiła mi żebym na noc nie spała w staniku, bo niepotrzebnie ugniatam cycki. Ale moja siostra i przyjaciółka przekonują, ze o wiele korzystniejsze i lepsze jest spanie w staniku. Rozstrzygnijcie to wreszcie, proszę!

Gość jhgyufkvl
stanik w nocy się zsuwa

Gość zwariowalas?
cialo powonno odpoczac, a a skora powinna oddychac...

Gość alicjaaaaaaaaaaaaa
nie powinno się spać w staniku

Gość Lady Gaga - Bad Romance
to zależy jakie masz wielkie cycki:D jak spore to w staniku aby ci nie obwisły.

Gość samiamiii
Mozecie sie smiac,ale ja spie od jakis 8 lat w staniku.Mam kilka stanikow przeznaczonych do noszenia w czasie snu.Nic mi nie wyąłzi,bo sa dopasowane. Jestem po 40,20 lat temu karmiłam dziecko piersia i to b.długo. Mam ładne piersi,ładnie ukształtowane.Mam rozmiar 75 dd.

Gość nata...........
Nie zasnełabym w staniku

Gość oczywiście że bez
w staniki ciasno i niewygodnie spać:oPiersi też muszą odpocząć po całodziennym noszeniu ich w staniku!

Gość oczywiście że bez
ja też nie usnęłabym w staniku:P

Gość dsldleleleeeeeeeeee
ja nie lubie chodzic w staniku w ciagu dnia a w nocy juz sobie tego nie wyobrazam:/masakraaaaaaaaaaa i niewygodnie

Gość grrrrrrrrrr
ja śpię w staniku. jestem tak przyzwyczajona, że jest mi nie wygodnie spać, czy chodzić bez, czuję się wtedy jakby mi cycki latały w każdą stronę

Gość util the end of
ja tak samo spie w staniku... nigdy niespałam bez... tak jakos dziwnie bez stanika.. te cyce tak lataja.. :O

Gość vbvv
To może wogóle śpij w ubraniu!? Nie śpi się w staniku i majtkach .....od tego są piżamy i koszule nocne ew. nago....a ty chociaz zakładasz na noc czysty stanik?bo chyba nie śpisz w tym przepoconym, w którymchodziłaś w dzień...blee...nie myślałam, że istnieją tak niehigieniczni ludzie...

Gość Prosze! :P
zamiast staniku użyj mnie :D !!

Gość 0928229
Podobno dobrze to wpływa na duże piersi, nie są obwisłe. Trzeba tylko mieć odpowiedni stanik, bez fiszbin, bawełniany, nieuciskający.

Gość orzeszkur
to jest ciekawe i chyba to kobieta ma w genach, że zdejmie z siebie wszystko i nawet stringami wywija a cipa goła ale cyckonosza nie zdejmie nawet pod wodą i gdyby się paliło :)

Gość *on*
:D na obwisłe... to spać z nietoperzami wtedy rano będą stały.... pod brodą hehehe :P

Przy dużym biuście jak najbardziej wskazane jest spanie w staniku, ale musi być on wygodny. Tutaj jest wątek o spaniu w staniku, poczytaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,0,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html?s=0 Podstawą na co dzień jest dobrze dobrany stanik, radzę sprawdzić rozmiar np tutaj http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html

Na pewno to nie szkodzi (oczywiście spanie w staniku dobrze dobranym i noszenie takiego na co dzień, bo jak sobie w dzień niszczymy biust złym obwodem i złą miską to cudów spanie w czymkolwiek nie zrobi), a może pomóc. Poczytaj te wątki jeśli temat Cię ciekawi: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html?s=0 http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,121344418,,O_spaniu_w_staniku_raz_jeszcze.html?v=2 Jak masz mały biust czy niepotrzebujący ratowania to możesz bez, przy większym albo zniszczonym w spać w biustonoszu będzie lepiej.

Głaszczko, i to już któryś kolejny raz, dziś co do minuty się zgrałyśmy :D

ja bardzo często śpię w staniku i w nocy budzę się ze złością bo niekiedy mi druty wychodzą i kują!!! wtedy rozwścieczona ze złością go ściągam wyrzucam jak najdalej łóżka:)

Gość ladymakbet85
najlepiej śpij w kalesonach po dziadku - stanik nie jest tak ważny jak wszyscy piszą

zawsze ściągam, ale jak czasami zapomnę to nawet nie zauważę różnicy, ściągam bo się staniki deformują

Gość d.kolakowska
Prowadzę osobista krucjatę uświadamiającą w kwestii dobrego traktowania swojego biustu i dobranych staników. BARDZO POLECAM spanie w staniku wszystkim, a zwłaszcza kobietom od miseczki ok. D. Piszecie, że to niewygodne - stanik do spania nie powinien być tym samym, którego używamy w ciągu dnia. W nocy nie wykonujecie gwałtownych ruchów, raczej nie chodzicie itd. (no chyba, że lunatykujecie) i niepotrzebny jest ani taki support, ani modelująca miseczka. Stanik do spania powinien mieć luźniejszy obwód, niż prawidłowo dobrany dzienny i zabudowaną MIĘKKĄ miseczkę. Usztywnienia nie wchodzą w grę - stworzone są, aby przeciwdziałać grawitacji, a śpimy na leżąco (większość chyba?) i dlatego pierś może się wysuwać, stanik deformować i generalnie rola nie jest spełniana. Poza bielizną dla go-go staniki robione są z naturalnych, przewiewnych materiałów, tak, jak ubrania i nie ma problemu z oddychaniem. Nawet jeżeli zdarzy się dodatek np. poliestru, to sprawdźcie dokładnie, czy nie ma go też np w waszych koszulkach nocnych/piżamach/pościeli - nikomu krzywda się nie dzieje. Panie, które skarżą się, że biust uciska - proszę się zastanowić, czy nosicie prawidłowo dobrane staniki. Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa, zwłaszcza z rozmiarową samowolką producentów, a i piersi damskie zmieniają się dość często. Może warto się zastanowić nad wizytą u brafitterki? Prawda jednak, że staniki mogą się deformować jeżeli używamy ich i w dzień i w nocy. Staniki dzienne nie do tego zostały stworzone + jeżeli przyjmiemy, że przeciętny stanik po 3 miesiącach ustawicznego użytkowania jest już naciągnięty, to także śpiąc w nim skracamy ten czas o połowę - do 1,5 miesiąca. Dlatego warto: - albo kupić stanik do spania, który pomoże nam dobrać brafitterka (miękki, odrobinę luźniejszy niż dzienny, oddychający, np. dobrze sprawdzają się te z siateczki, najlepiej na szerokich szelkach i pasie.) Uwaga! dobrze sprawdzają się trochę na nas za duże staniki sportowe! Przy okazji są niedrogie. Należy tylko upewnić się, że pierś nie ucieka do boku w okolice pachy - to jest główna przyczyna tracenia kształtu piersi i przede wszystkim temu chcemy zapobiec. - albo używać stanika z miękką miseczką, który był dobry KIEDYŚ, ale z czasem się naciągnął i nie zapewnia już odpowiedniego podporu. Na noc powinien nadawać się w sam raz, przy okazji jest to rozwiązanie najtańsze. Pamiętajmy też, że spanie na brzuchu, choć tak lubiane przez wielu, jest niestety dla naszych piersi prawdziwa torturą. Pozdrawiam!

Gość ixyyyyyyyyyyy
[zgłoś do usunięcia]samiamiii Mozecie sie smiac,ale ja spie od jakis 8 lat w staniku.Mam kilka stanikow przeznaczonych do noszenia w czasie snu i gdzie sie tak nosisz w czasie snu?