Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac

jak wyglada poronienie?

Polecane posty

po cieplej wodzie nie jest lepiej. ale mam cos dola dzis ok 21 wyruszam dopiero na imprezke moj juz grzeje mi miejsce, chcialabym isc wczesniej ale nie wysiedze tyle czasu a tak w sam raz i o 2 do domku. Bylam w aptece po cos na kaszel bo domowe sposoby nie pomagaja i co? nic nie dostalam bo w ciazy i jak juz to do lekarza mam isc, a mnie az plecy i zebra bola od tego kaszlu najgorzej w nocy.juz tydzien mnie trzyma a w pracy bylam jeden dzien w tym tyg, jeszcze nastepny tydz i zaczynam macierzynski wczoraj wozek zlozylismy hehe zeby sprawdzic czy wszystko ok i chyba juz go tak zostawimy pasuje mi on w pokoju;) No to udanego sylwestra wszystkim i samych radosci w nadchodzacym nowym roku!!

haloo widze ze juz nie ma tu nikogo:( ja nie wiem co sie dzieje-brzuch mi opadl prawie tydz temu, bole jak na okres sie pojawiaja plus kregoslup, maly mi sie malutko rusza od paru dni, do tego kibelek srednio 3 razy w ciagu dnia. jestem senna caly czas bym mogla spac nie mam apetytu i mdlosci powrocily.Brzuch twardnieje bardzo czesto.pytalam kolezanek ale one to wszystko mialy duzo pozniej niz ja..

Witaj czytam Cie od samego poczatku, cieszę sie, że udało Ci się dotrwać już tak wysoko. U mnie tez plamienia od dwóch tygodniu, 8 tydzień ciąży i nie chcą mi tutaj niż przepisać, to moja 3 ciąża(mam dwóch chłopców) i powiedzieli, że nie dadzą mi nic bo nie mam w swojej historii poronienia, nadal plamię, zrobili scan i fasolka ma 15, 7 na początku 8 tyg, powiedzieli, że to dosyć dużo, więc nie potrzebuję żadnych tabletek, a na scanie nawet nie szukali czy jest kwiak by znać przyczynę plamień. Czekałam 2 h na Emergency Matrnity Unit i nawet mnie nie zbadali powiedziel,i że nawet jak zacznę krwawić mam zostać w domu bo oni nie zrobią nothing! co za kraj. niestety nie mam kontaktu z żadnym ginekologiem, więc jestem bez luteiny, tylko leżę...i modlę się...Powodzenia życzę

Na szczęście nie pracuję i mogę leżeć, jestem spod Londynu z Grays, wręcz kłóciłam się tu z ginekologiem bo powiedziałam, że skąd oni mogą wiedzieć, że nie brakuje mi progesteronu, na oczy? i żeby mi zrobili poziom hormonów we krwi, na to on, że do 14 tyg ciązy nie oznaczają pioziomu hormonów a to, że fasolka sie rozwija świadczy, że mam prosteronu wystarczająco, a ja na to, to skąd krwawienia? on, ze nie wie ale nie zbadają...i taka rozmowa. Bardzo bym była wdzięczna, ża każdą tabletkę luteiny, jedna z dziewczyn z kafeterii też zoferowała się pomóc i wysłać swoich 20 tabletek, ale ciągle nie doszły a ja jak na szpilkach jestem, kazde pójscie do łazienki to strach, że będzie więce krwi i zmieni kolor, na razie jest brązowa, czasem śluz z krwią. Mama była u rodzinnego w Polsce by wystawił receptę by mogła mi przesłać, ale powiedział, że nie wystawi, także tylko na pomoc kafe mogę liczyć:( Mogę przesłać pieniążki na adres za luteine

Napisałam post 20 min temu ale widzę, że się nie wyświetlił, jestem z Grays(blisko Upminster 6 strefa Londynu) byłabym wdzięczna za kazdą tabletkę luteiny, mogę przesłać pieniążki na adres, jedna z dziewczyn z kafe też zaoferowała się przesłać swoich 20 tabletek doustnej ale jeszcze nie doszły. Na szczęście nie pracuje i mogę leżeć, ale kazde pójście do ubikać to strach, że będzie więcej.

jak brazowa krew to moze byc krwiaczek badz termin miesiaczki, podam Ci maila celinka22@poczta.onet.pl napisz mi adres a jutro wysylam. nie mam ich w opakowaniu bo mama mi poczta wysylala ale ulotka jest, jest ich moze ze 30 szt badz wiecej, podjezykowe to sa, ja bralam je 2x1 do 13 tyg ciazy. i dobrze ze odpoczywasz...mi kazali tu wrecz duzo chodzic zeby krew zleciala...brak slow. ale wazne ze na usg bylo z malenstwem wszystko dobrze to mysle ze nic sie nie stanie.

Napisałam już na mail, Bardzo Ci dziękuję! Kochana Jesteś! Plamienie mam od 2 ty, kiedy pojawia sie jednego dnia śluz z krwią to na drugi dzień brązowy, potem jasny kawowy potem cisza 3 dni i znowy to samo...

mialam wczoraj polozna i zonk-nie portafila okreslic gdzie glowka i prawdopodobnie maly siedzi na dupce, za tydz mam usg i jak ono wykaze ze siedzi nadal na dupce zostaje w szpitalu na umowienie cesarki, czyli w granicach 2 tyg po usg bym juz ja miala...juz sama nie wiem co o tym myslec boje sie juz a gdzie tu jeszcze.

Przyszły:) od tej drugiej dziewczyny przyszły dzień przed, starczy mi tabletek na półtora miesiąca po jednej dziennie, czyli do 14 tyg, dziekuje:)

11 kg na plusie chyba nie tak zle co dziewczyny? nie widze duzych roznic w ciele poza brzuchem. piersi wiadomo, troszke mi w zadek poszlo i uda ale minimalnie reszta bez zmian.brzuch mi na prwade juz niezle opadl chyba nizej nie moze byc, kilka osob to zauwazylo.wciaz sie zastanawiam gdzie ten moj olbrzym sie miesci skoro brzusio jak w 6 mies hehe.w ciagu 3 dni zmienial pozycje kilka razy dzis ma glowke w dol ciekawe jak dlugo. Palce u rak puchna mi strasznie juz jak wstane mam opuchniete. nie moge sie doczekac piatku i usg zeby zobaczyc mojego maluszka i oczywiscie jego wagi hehe. sny to mam kosmiczne hehe ale spac dalej nie moge po godz 3 jakbym dostala dawke czegos na pobudzenie, nie moge zasnac, brzuch dzis twardnieje bardzo czesto i pobolewa.wczoraj znajomy zazartowal ze dzis urodze chyba bym go udusila jakby na prawde cos zaczelo sie dziac.. mam maly problem, nie wiem co np z kosmetykow dla maluszka moglaby przywiesc mi moja mam a czego raczej tu nie kupie, zapisalam gruszke do noska sol rumianek wit d i nie wiem co jeszcze warto bo polskie to wiadomo lepsze hehe

i po usg. wszytko dobrze wymiary wychodzily na 38-39 tydz hehe waga ok 3 kg maly sie przekrecil i glowka w dol dosc nisko wiec cesarka mnie ominela:) myslalam ze odlece na tym usg na lezaco nie moge za duzo dusze sie juz mialam bialo przed oczami i wstalam tak mnie maly przyblokowal hehe zaglada tu ktos jeszcze?

Gość **hi hi hi**Hi HI
ja zaglądam od czasu do czasu bo bardzo Ci kibicowałam!!!

zagląda:) biorę cały czas luteinkę, plamień nie ma wcale, ale szyjka miękka, leżę od 14 tyg mogą załozyć szew... też kibicuję...pamiętam, też niemogłam leżeć na wznak w wysokiej ciąży, czyli jeszcze 2 ,3 tyg mi maleńswo będzie u Ciebie:)

Nie chce mi sie :) ja zagladam bardzo sie ciesze ze juz zblizasz sie do konca a co do twardnienia ja mialam w obu ciazach od 5-6 miesiaca😘Kochana

eterno a jak tY sie czujesz kochana??? opowiem wam cos co dzis mnie spotkalo nie wiem czy plakac czy sie smiac. poszlam do lek bo mam od kilku dni zwiekszone uplawy to mysle lepiej sprawdzic, ale ona mowi ze sie nie zna na tym wiec mnie odeslala do szpitala na godz 2. ok 3 w koncu sie doczekalam podlaczyli mnie pod ktg wszystko w normie, potem kazali czekac na lekarza ktory przyszedl ...po 5....tak mnie zbadala ze myslalam ze umre z bolu a malego myslalam ze mi wypchnie..ale do rzeczy z badania nic nie wyszlo, podejrzewali ze wody ale ok, zrobila wymaz no i na koniec zonk bo mowi ze chyba zostaje w szpitalu bo szyjka 1cm i rozwarcie na 0.5 cm i ...koniec tematu nic wiecej sie nie dowiedzialam czy to ok czy nie. ale w koncu powiedzieli ze moge isc do domu i ze zapraszaja mnie jutro o 11 znowu na wizyte...no i tyle z tego wiem co nic...o co chodzi z ta szyjka? czy to nie za wczesnie?sie smieje ze po tym jej bolesnym badaniu to w nocy urodze hehe

Nie chce mi sie...czekam na wiesci i 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze ! co tam musibyc dobrze!!! u mnie...nie pytaj czasem slonce czasem deszcz...nie wiem czas nie leczy ran...Sciskam Cie mocno i czekam na dobre wiesci😘

eterno bedzie dobrze a staranka kiedy zaczynacie??mnie czasami dopadaja czarne mysli, ze bylabym juz mama od pazdziernika zastanawiam sie jakiej plci by bylo moje malenstwo ale pocieszam sie tym ze jest w lepszym miejscu i czuwa nad braciszkiem ktory niedlugo pojawi sie na swiecie. szukam wszedzie info o tej mojej szyjce i rozwarciu i nic ciekawego nie moge znalesc,torbe mam spakowana, w patek skoncze 37 tydz wiec chyba jak by sie malemu pospieszylo to byloby juz ok.

wiesz ja obu moich chlopcow rodzilam w 38 tygodniu byli cali i zdrowi:) Co do nas dostalismy zielone swiatlo ale boje sie...nie bedzie staran niech sie samo dzieje co chce.

Eterno i super ze masz takie podejscie teraz to bedzie dobrze. dodzownilam sie do mojego gin w pl mowie mu o szyjce twardnieniu brzucha i ze jest obnizony mocno kilkanascie dni.wszsytko mu powiedzialam, no i ze w pt bedzie skonczony 37 tydz a maly duzy to moge rodzic hehe ale wg niego wszsytko wskazuje ze porod odbedzie sie w ciagu kilkunastu dni.no to zobaczymy. Prawde mowiac juz bym chciala nie moge sie doczekac hehe Wlasnie wyszlam z wanny co ja sie nasmialam moj maly jak polewalam brzuch woda tak sie smiesznie wypinal ze myslalam ze zaraz mi brzuch przebije, mialam wszystkie figury geometryczne na brzuchu heheh a teraz dostal czkawki i chyba sie juz troche denerwuje bo sie wierci i za dlugo go czka haha.

szkoda ze nikt tu juz nie zaglada:( ja powoli zaczynam sie denerwowac ze maly nie wyjdzie sam i porod bede miala wywolywany,bardzo boje sie tego, nie wiem co jeszcze moge zrobic zeby jednak sam wyszedl.

dziewczyny chyba juz nie zagladaja tu, wiec napisze tak szybko co i jak. we wtorek mialam masaz szyjki u poloznej i ustalona date wywolania na 28 lutego. na masazu mialam rozwarcie na 2 cm,w domu dokolnczylam sprzaanie zjadlam ulubiona pizze ostry kurczak cieply prysznic i po 11 juz spalam. ok 2 w nocy obudzilam sie do lazienki i tam poczulam ze leci cos no jak sie okazalo wody poszy ktore czulam przez nastepne 2 godz ale sie polozylam bo brzuch zabolal tyko raz.i si zaczelo 2 skurcze co 10min potem co 7 a po 3 juz mialam co 2 min po 4 bylam w szpitalu na porodowce z rozwarciem na 4 cm.rodzilam pawie za zywca gas nie dzialam morfina x 3 tez nie.ok 10 pelne rozwarcie i zaczela sie akcja wypierania malego ale skurcze mi ustapily byly lekkie i nieregul dali kroplowke ktora niewiele pomogla ale na tych lekkich skurczaach urodzilam malego popoludniu o 12.46 hehe wazyl 4.4kg!!nie wiem gdzie siedzial bo brzuch mialam maly i dzis juz sladu na nim nie ma po ciazy jestemsy w domu od czwartku i mamy sie w miare ok.to na tyle.chyba czas zakonczyc ten topic.

Czekałam az napiszesz, bo termin był na 18 lutego , myslałam, że zajeta maleństwem jesteś teraz. GRATULACJE!!CUDOWNIE!! masz juz swoje maleństwo przy sobie, tak się ciesze, aż łzy lecą. Powodzenia i niech się zdrowo chowa!!

Nie chce mi sie GRATULUJE Z CALEGO SERDUSZKA dajesz mi nadzieje ze i u mnie sie uda!!! Masz swoje malenkie szczescie zasluzylas na nie trzymajcie sie cieplutko i pisz czasem bede zagladac❤️