Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama+++

dieta u maluszka - pomoc na zaparcia

Polecane posty

Gość młoda mama+++

Witam. Niedawno urodziłam synka (11,03,2010)..karmię go butelką bo niestety po porodzie z mlekiem wypływała krew z piersi z powodu infekcji.. Od niedawna maluszek ma zaparcia i kolki..dostałam dla niego kropelki esputicon..kupki robi częściej owszem ale bardzo meczy sie zeby ja zrobić..zaczyna prykać..bardzo go to boli..płacz i jeszcze raz płacz..ale potem jest kupka i niby juz wszystko ok..az do następnej kupki i następnych boleści. i teraz moje pytanie kiedy mogłabym mu podać starte jabluszko ?(jak wiemy jabluszko mogloby pomoc przy kupce)..i czy jesli mu podam teraz to nie zrobie mu krzywdy?moze lepiej poczekac?co robic? byłam już u kilku lekarzy niestety żaden nie potrafi nam pomóc..jeden mówi że można mu podać - inny żebym zaczekała aż mały skończy 4 mce.. z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie

Gość młoda mama+++
może ktoś jednak coś wie? bardzo proszę o opinie

DZIEWCZYNO NIE DAWAJ JABŁKA TAK MALEMU DZIECKU SZCZEGOLNIE, ZE JAK PISZESZ MA KOLKI! ESPUTIKON I WSZYSTKIE POCHODNE SIMETIKONU DZIALAJA PO JAKIMS CZASIE REGULARNEGO PODAWANIA!

przepraszam za capsa... dawaj duzo pic,moze byc herbatka z melisy, rumianku, albo sama woda jak lubi...w ostatecznosci daj czopka glicerynowego takiego malenkiego, specjalnie dla niemowląt!

dawaj mu przegotowana wode do picia albo herbatke z kopru wloskiego, jest dobra na zaparcia. owoce mozna wprowadzic po 4 miesiacu, nie rob tego wczesniej bo mozesz mu zaszkodzic (poza tym na zaparcia podaje sie surowe jablko, a to jeszcze pozniej, bo najpierw powinnas zaczac od gotowanego pozdrawiam

a jakim mlekiem karmisz? mozesz sprobowac zmienic mleko na specjalne dla dzieci z kolkami i zaparciami.